Αναταράξεις στα κομματικά επιτελεία για τις υποψηφιότητες

Αναταράξεις στα κομματικά  επιτελεία για τις υποψηφιότητες

Αναταράξεις στα κομματικά επιτελεία για τις υποψηφιότητες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 377 ΦΟΡΕΣ

Πόλεμος ΠΑΣΟΚ – ΝΔ «για τα μάτια» της Άντζελας Γκερέκου

Με την απόδοση του 10ετους ομολόγου στις αγορές να σπάει χθες το ψυχολογικό φράγμα του 10%, στα κομματικά επιτελεία επικρατεί αναβρασμός αφενός για τις τελευταίες πινελιές στα ψηφοδέλτια ανά την επικράτεια, αφετέρου για την επικοινωνιακή πολιτική μέχρι τις εκλογές.

Από το πρωί οι πληροφορίες ήθελαν την Άντζελα Γκερέκου να εγκαταλείπει το ΠΑΣΟΚ -δύσκολα θα εκλέξει στην Κέρκυρα βουλευτή αφού το 2012 είχε λάβει 12,28%- προκειμένου να είναι υποψήφια με τη ΝΔ στον νομό, παρά την προ διημέρου ανακοίνωσή της ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια με τη Χαριλάου Τρικούπη.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη φημολογία ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι ο Γιώργος Φλωρίδης, θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και τις κοινές δηλώσεις του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στο ΠΑΣΟΚ αμέσως σήμανε συναγερμός, αφού μετά την ανακοίνωση της προσχώρησης του Χάρη Καστανίδη στο κόμμα του Γ. Παπανδρέου, ούτε που ήθελαν να φανταστούν ότι «έχει αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ».

Η αντίδραση ήταν άμεση και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται, υπήρξε επικοινωνία του κ. Βενιζέλου με τον Πρωθυπουργό για το θέμα.

Από τη ΝΔ τηρούν σιγή ιχθύος, σύμφωνα όμως με ασφαλείς πληροφορίες η κ. Γκερέκου σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος όπως έχει γραφτεί. Σε κάθε περίπτωση στη Συγγρού παραπέμπουν στην κ. Γκερέκου και σε ανακοίνωσή της, που, όπως λένε, θα κάνει εντός των επομένων ωρών.

Να σημειώσουμε ότι οι σχέσεις της κ. Γκερέκου με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν και είναι άριστες, όπως άριστη ήταν και η συνεργασία που είχε η κ. Γκερέκου με τον Πρωθυπουργό από τη θέση στο υφυπουργείο Πολιτισμού.
Στη ΝΔ εγκαινίασαν χθες και μια νέα ιστοσελίδα με κεντρικό μότο: Πες την αλήθεια στους φίλους σου.

Στο lemealithia.gr μπορεί κανείς να δει συνοπτικά το κυβερνητικό έργο την προηγούμενη διετία, ενώ δίνονται απαντήσεις στα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, στον ΣΥΡΙΖΑ θα πορευτούν μέχρι τις 25 Ιανουαρίου με το κεντρικό σύνθημα «Η ελπίδα έρχεται – Η Ελλάδα προχωράει – Η Ευρώπη αλλάζει». Απαντώντας στις επικρίσεις για το σύνθημα «το μέλλον ξεκίνησε», σημείωναν ότι αυτό δεν αποσύρθηκε, αλλά ήταν το σύνθημα στο Διαρκές Συνέδριο.

Τέλος, ο πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, χθες ότι αποδέχθηκε την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη και θα είναι υποψήφιος με Το Ποτάμι στη Β' Αθήνας.

Η ανακοίνωση προκάλεσε ερωτήματα, αφού μόλις στις 30 Δεκεμβρίου Το Ποτάμι με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο twitter ανακοίνωνε την απόφασή του κανένας Γενικός Γραμματέας να μην είναι υποψήφιος αν δεν έχουν παρέλθει τέσσερα χρόνια από τη λήξη της θητείας του.

Διαβάστε ακόμη

Δεύτερη φορά αριστερά

Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών

ΑΝΕΛ: Θα παλέψουμε για τα προβλήματα του τόπου

Συνεργασία με το δήμαρχο είχε ο βουλευτής Νεκτάριος Σαντορινιός

Ένα απο τα άκυρα ψηφοδέλτια των εκλογών

N. Bενετοκλή: Πρέπει να δούμε τι έφταιξε και δεν πείσαμε τον κόσμο

Συγχαρητήρια ΣΕΤΕ στον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα

Aπό σήμερα ξαναχτίζουμε την πατρίδα μας