Aπάντηση του δημάρχου για τη λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ

Aπάντηση του δημάρχου για τη λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ

Aπάντηση του δημάρχου για τη λειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 365 ΦΟΡΕΣ

Με υπονοούμενο και αιχμές στον πρόεδρο των διευθυντών ξενοδοχείων

Απάντηση στην επισήμανση του προέδρου του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Ρόδου Γιώργο Ματσίγκο, ότι έχει καθυστερήσει η ανακοίνωση από τον ΠΡΟΤΟΥΡ του προγράμματος συμμετοχής του νησιού σε τουριστικές εκθέσεις, έδωσε χτες ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος ως πρόεδρος του οργανισμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ματσίγκος κατά την πρόσφατη παρουσίαση του τουριστικού marketing plan της περιφέρειας, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθούν τουριστικές εκθέσεις και κανένας δε γνωρίζει αν θα συμμετάσχει εκεί ο οργανισμός.

Στην απάντησή του ο δήμαρχος επεσήμανε ότι η φιλοσοφία του οργανισμού αλλάζει και ότι ο αριθμός των εκθέσεων περιορίζεται σημαντικά, τονίζοντας ότι μέχρι τώρα οι διευθυντές ξενοδοχείων που βρίσκονταν στο κάθε εκθεσιακό περίπτερο, διαφήμιζαν την επιχείρηση στην οποία εργάζονταν.

Οι δηλώσεις του κ. Χατζηδιάκου έχουν ως εξής: «Ήταν γνωστό από το καλοκαίρι, ότι ο ΠΡΟΤΟΥΡ θα συμμετέχει στις τέσσερις μεγάλες εκθέσεις που ήταν στο Λονδίνο, στο Βερολίνο, μελετάμε τη συμμετοχή μας στη Μόσχα και την έκθεση στην Κωνσταντινούπολη και αυτή που έγινε στη Σμύρνη.

Αυτές είναι οι κεντρικές εκθέσεις. Είδα μία λίστα του 2011 που είχε 15 προορισμούς και όλοι οι ξενοδόχοι και όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις επροβάλλοντο μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ. Αυτό είναι δεδομένο το έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα συμμετέχει αυτοτελώς ο ΠΡΟΤΟΥΡ σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις.

Ένα δεύτερο είναι ότι ο ΠΡΟΤΟΥΡ έχει κάνει ένα ανασχεδιασμό που θα παρουσιαστεί στο τέλος Ιανουαρίου.

Είπαμε ότι θα βγαίνουμε συντονισμένα. Όπου συμμετέχει η περιφέρεια, ο δήμος Ρόδου θα δηλώνει συμμετοχή.

Επίσης υπάρχει η αντίληψη ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι και μέθοδοι προβολής του τουριστικού μας προϊόντος και δεν είναι κατ’ ανάγκη μόνο η μίσθωση ενός περιπτέρου στις εκθέσεις.

Είδα μία δήλωση του προέδρου των διευθυντών των ξενοδοχείων. Δεν κατάλαβα, δηλαδή ο ΠΡΟΤΟΥΡ θα συμμετέχει σε εκδηλώσεις για ποιό λόγο; Να πηγαίνουν οι διευθυντές των ξενοδοχείων για να προβάλλει ο καθένας το δικό του ξενοδοχείο;

Όχι, θα αλλάξει πολιτική. Αν ήταν έτσι μαθημένοι… ο φίλος μου ο Γιώργος ο Ματσίγκος πρέπει να συζητήσει με το δήμαρχο το ποιά είναι η νέα πολιτική και δεν έχει ζητήσει συνάντηση με εμένα για να του πω ποιές είναι οι σκέψεις μας και οι στόχοι μας. Το να κάνει μία δήλωση μέσα σε μία εκδήλωση και να κάνει τη δική του κριτική θα του υπενθυμίσω ότι απλά και μόνο στις μεγάλες εκθέσεις ο συγκεκριμένος διευθυντής εκπροσωπώντας την εταιρία στην οποία εργάζεται δεν συμμετέχει στο περίπτερο που μισθώνει ο ΠΡΟΤΟΥΡ αλλά μετέχουν σε ξεχωριστό περίπτερο.

Αν τα λέει αυτά με την ιδιότητα του προέδρου των διευθυντών ξενοδοχείων θα μπορεί να το συζητήσει μαζί μου.

Αν το λέει σαν διευθυντής συγκεκριμένης επιχείρησης θα του το υπενθυμίσω ότι εγώ τουλάχιστον και ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου κάναμε αυτή την παρατήρηση ότι δεν μπορεί ένα κομμάτι από το σώμα της Ρόδου να πηγαίνει και να προβάλλεται ξεχωριστά».

Διαβάστε ακόμη

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα

Εντυπωσιακοί και μοναδικοί οι επιτάφιοι στο νησί της Ρόδου

Μήνυμα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για το Πάσχα