DealOut: Μια εξαιρετική εφαρμογή που δίνει άμεσο κέρδος

DealOut:  Μια εξαιρετική  εφαρμογή που δίνει άμεσο κέρδος

DealOut: Μια εξαιρετική εφαρμογή που δίνει άμεσο κέρδος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1639 ΦΟΡΕΣ

Η κρίση δημιουργεί πάντα ευκαιρίες δήλωσε στη «Ρoδιακή» ο κ. Λεωνίδας Ορφανίδης

Μια εφαρμογή, έξυπνη, αποδοτική και κερδοφόρα. Τόσο για τον καταναλωτή όσο και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις.

Ο δημιουργός της, ο κ. Λεωνίδας Ορφανίδης, μίλησε στη ΡΟΔΙΑΚΗ για την ίδρυση της συγκεκριμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας και ανέδειξε τα σημεία εκείνα, που οφείλουν να γνωρίζουν όλοι οι σύγχρονοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις αγορές της Ελλάδος και της Κύπρου.

-Ποιο ήταν το ερέθισμα για την ίδρυση της επιχείρησης και τι προσδοκίες είχατε στην αρχή;
Σαν ερέθισμα για την ίδρυση του DealOut υπήρξε η καθημερινότητα η ίδια. Οι δύσκολοι οικονομικοί καιροί που δεν πρέπει να επηρεάζουν αρνητικά ψυχολογικά κανέναν και ειδικότερα τις πιο νέες γενιές. Ξεκινήσαμε πειραματικά χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας μεγάλες προσδοκίες, οι οποίες γεννήθηκαν με τον καιρό.

-Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορούν να έχουν από τις υπηρεσίες σας;
Απευθυνόμαστε στον μέσο φοιτητή, νέο ή αν θέλετε μέσο Έλληνα από την μία πλευρά και στις ελληνικές επιχειρήσεις από την άλλη. Ο χρήστης του DealOut μπορεί να επωφεληθεί από διάφορες δυνατές προσφορές που δίνουμε καθημερινά (όπως ένας δωρεάν καφές,κρασί,μπέργκερ κλπ) και να συνεχίσει να βγαίνει έξω λίγο πιο εύκολα από πριν.

Οι επιχειρήσεις από την άλλη κερδίζουν νέο κόσμο στο κατάστημα, διαφημίζονται καθημερινά 24 ώρες μέσω της εφαρμογής σε ένα περιβάλλον που ο ίδιος ο χρήστης (πελάτης) πάει στην διαφήμισή τους (προσφορά) και όχι η διαφήμιση με κάποιον ενοχλητικό τρόπο στον πελάτη τους. Παράλληλα τους δίνεται ένα εργαλείο για να αυξήσουν τον τζίρο τους, την δύσκολη αυτή οικονομικά περίοδο.

-Πώς κρίνετε την μέχρι τώρα πορεία της εφαρμογής;
Μέχρι σήμερα όλα έχουν πάει σύμφωνα με το πλάνο μας. Πλέον είμαστε μία ανάσα από το να κλείσουμε συμφωνία με έναν επενδυτή ικανό να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την εφαρμογή. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τους τελευταίους δύο μήνες έχουμε παγώσει συνειδητά την εξέλιξη της επέκτασής μας. Έρχονται σπουδαίες αλλαγές.

-Ποιοι είναι οι νέοι στόχοι και ποιο το όραμα της επιχείρησης;
Δουλεύουμε βήμα βήμα. Σαν πρώτο στόχο έχουμε την επέκταση της εφαρμογής σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο, κάτι το οποίο μας ζητάει έντονα ο κόσμος. Όραμά μας είναι να γίνει το DealOut ένα σταθερό κομμάτι στη ζωή κυρίως των νέων που βρίσκονται στην πιο αποδοτική φάση της ζωής τους.

-Πόσο διαφορετικός είναι ο τρόπος δουλειάς σε σχέση με το παρελθόν. Πόσα άτομα δουλεύουν σε εσάς και πως μπορείτε να συντονίζεται διαφορετικούς συνεργάτες, εάν μερικοί δουλεύουν εκτός γραφείου ή και ακόμα σε διαφορετική πόλη/χώρα;
Σίγουρα όλα εξελίσσονται με τον καιρό. Πλέον μέσω του διαδυκτίου η απόσταση δεν αποτελεί πρόβλημα, κάτι το οποίο μας βοηθάει καθημερινά όχι μόνο επαγγελματικά αλλά και στην προσωπική μας ζωή. Αυτή την στιγμή πέρα της ομάδας των προγραμματιστών μας υπάρχουν ακόμα πέντε μέλη στην ομάδα μας, σταδιακά όμως θα αναζητούμε καθημερινά νέους συνεργάτες για να καθορίσουμε εφικτή τόσο την επέκτασή μας πανελλαδικά, όσο και την ικανοποίηση και εξυπηρέτηση των καταστημάτων και των χρηστών μας στον μέγιστο βαθμό.

- Πιστεύετε ότι η Ελλάδα δίνει πραγματικά κίνητρα για τους νέους επιχειρηματίες; Πόσο καιρό σας πήρε να ιδρύσετε την επιχείρηση και εάν σκεφτήκατε στην αρχή να τα παρατήσετε λόγω γραφειοκρατίας, έλλειψη χρηματοδότησης, φορολογία κτλ.
Δυστυχώς δεν θα μπορούσα να πω ότι η Ελλάδα βοηθάει την επιχειρηματικότητα. Αντίθετα, ξεκινώντας ένα εγχείρημα η βαριά φορολογία και η έλλειψη χρηματοδότησης σε αναγκάζουν να συγκεντρωθείς στο να παραμένεις (με πολύ δουλειά και κόπο) βιώσιμος οικονομικά και όχι στο να εξελίξεις την επιχείρησή σου.

-Ποιες θεωρείτε ως σύγχρονες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις;
Σαν πρόκληση μπορεί να θεωρηθεί από το παραμείνεις βιώσιμος και να συνεχίσεις την λειτουργία της επιχείρησης, μέχρι το να εξελιχθείς και να επεκταθείς όπου χρειάζονται την υπηρεσία σου. Είναι θέμα χαρακτήρα και πόσο διατεθειμένος είσαι να θυσιάσεις τον προσωπικό σου χρόνο.

- Γυρνώντας πίσω στο χρόνο, υπάρχει κάτι που θα κάνατε/ενεργούσατε διαφορετικά; Πώς βλέπετε τον εαυτό σας μετά από ένα διάστημα 5 ετών;
Σίγουρα ο καθένας μας αν είχε αυτή τη δυνατότητα θα ενεργούσε διαφορετικά σε κάποιες στιγμές. Μακάρι να είχα μικρότερος την εμπειρία που έχω τώρα και μακάρι να είχα αυτή τη στιγμή, την εμπειρία που θα έχω μετά από 5 έτη. Δεν μου αρέσει να ονειρεύομαι, δουλεύω σκληρά έτσι ώστε μετά από 5 έτη να είμαι πρώτα από όλα ικανοποιημένος με τις προσπάθειες που έκανα προσωπικά. Αν είμαι εγώ ικανοποιημένος πιστεύω ότι όλα θα είναι εκεί που πρέπει.

-H κρίση δημιουργεί ευκαιρίες; Ποια είναι η άποψη σας και τι είδους συμβουλή θα μπορούσατε να δώσετε σε κάποιον που βγαίνει τώρα στην αγορά εργασίας;
Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες, αρκεί να είσαι αποφασισμένος να τις εκμεταλλευτείς και να τις κυνηγήσεις με όλες σου τις δυνάμεις. Δεν είναι όπως παλιά που όποιος είχε την σχετική όρεξη για εργασία πετύχαινε. Πλέον χρειάζεσαι πολλή περισσότερη προσωπική εργασία, αλλά και τον παράγοντα τύχη για να πετύχεις. Σαν συμβουλή σε κάποιον που βγαίνει τώρα στην αγορά εργασίας το μόνο που έχω να πω είναι να συγκεντρωθείς σε αυτό που πραγματικά αγαπάς και να το κυνηγήσεις με όλες σου τις δυνάμεις. Αν κυνηγήσεις αυτό που σου αρέσει θα εξελιχθείς σταδιακά και θα μεγαλουργήσεις.

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009