Απεβίωσε η Φαίη Σπανού

Απεβίωσε η Φαίη Σπανού

Απεβίωσε η Φαίη Σπανού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2550 ΦΟΡΕΣ

Ήταν συμιακής καταγωγής και από τις προσωπικότητες της ομογένειας

Δυσάρεστα τα νέα για την οικογένεια Σπανού (Spanos), για την Ομογένεια ευρύτερα και όχι μόνο, καθώς έφυγε από τη ζωή την Τρίτη το βράδυ η Φαίη Σπανού (Faye Spanos), μια σπουδαία προσωπικότητα, «το φως και ο βράχος», η μητριάρχης της οικογένειάς της.

Ειδικότερα, η οικογένεια επεσήμανε την Τετάρτη ότι με μεγάλη λύπη είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την απώλεια της Φαίης Σπανού, η οποία απεβίωσε ειρηνικά στα 92 της χρόνια:
«Η Φαίη ήταν ουσία της χάρης, της ταπεινότητας και της ευγένειας. Η αφοσίωσή της στην οικογένειά της και η βαθιά πίστη της στον Θεό την οδήγησε σε όλη της τη ζωή. Ήταν μία ευλογία σε όλους όσοι την ήξεραν και την αγαπούσαν.

Πολυαγαπημένη σύζυγος, μητέρα 4 παιδιών, γιαγιά 15 εγγονιών και προγιαγιά 10 δισέγγονων, η Φαίη ευγενικά τους τροφοδότησε με αγάπη, προσοχή και υποστήριξη. Η Φαίη παντρεύτηκε τον έρωτα της ζωής της, τον Άλεξ το 1948.
Καθώς η οικογένεια μεγάλωνε και οι επιχειρήσεις ευημερούσαν, η Φαίη μοιράστηκε την καλοτυχία αυτή πρώτα με τους συγγενείς και έπειτα με την κοινότητά τους. Η γενναιοδωρία και η καλοσύνη ταίριαξε με αυτή του συζύγου της και μαζί έκαναν δωρεές προς όφελος σχολείων, παιδιών, των τεχνών, νοσοκομείων και ανθρώπων σε ανάγκη.

Το ελληνικό όνομά της ‘Φωτεινή’ προέρχεται από την ελληνική λέξη για το φως. Και σε όλη της τη ζωή η Φαίη ήταν το φως και ο βράχος για τον Άλεξ και την οικογένειά της. Έφερε ισορροπία, ενθάρρυνση, πίστη, υποστήριξη και αγάπη στην οικογένειά της.

Η κληρονομιά της Φαίης στην οικογένειά της και σε όσους την ήξεραν και την αγαπούσαν ήταν η αγαστή ευγένειά της και η απύθμενη συμπονετικότητά της. Η Φαίη Σπανού θα λείψει πολύ στην οικογένειά της και όλους όσοι την ήξεραν».
«Οι λεπτομέρειες για την κηδεία της θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες», κατέληγε το ανακοινωθέν.

Η Φαίη Σπανού, έγραψε η ρεπόρτερ των «Chargers», Hayley Elwood γεννήθηκε το 1926 από γονείς Έλληνες μετανάστες στο Τάρπον Σπρινγκς. Στις αρχές του 1900 οι γονείς της ταξίδεψαν στις ΗΠΑ από τη Σύμη, για να συναντήσουν συμπατριώτες τους, οι οποίοι είχαν φτάσει νωρίτερα στην Αμερική σε αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής.

Όταν ήταν σχεδόν 3 ετών, η μητέρα της πέθανε, αφήνοντας πίσω της την Φαίη και τον 6 μηνών αδερφό της. Αν και τα πρώτα της χρόνια ήταν γεμάτα λύπη και σκληρά, είχε γύρω της μία οικογένεια από θείες, θείους και ξαδέρφια που αποτέλεσαν μεγάλο κομμάτι του ιστού της ζωής της.

Στα 18 της χρόνια, γνώρισε τον Αλεξ Σπανό, ο οποίος υπηρετούσε την Πολεμική Αεροπορία και είχε εγκατασταθεί στο Drew Field της Τάμπα τότε. Μετά από φλερτ εξ αποστάσεως, ο Άλεξ και η Φαίη παντρεύτηκαν το 1948 στο Τάρπον Σπρινγκς.

Μετά τον γάμο εγκαταστάθηκαν στο Στόκτον της Καλιφόρνιας όπου εργάστηκαν ο ένας στο πλευρό του άλλου στην κουζίνα του «Roma Lunch Bakery», το οποίο άνηκε στον πατέρα του Άλεξ. Το νεαρό ζευγάρι άρχισε να χτίζει την οικογένειά του και καλωσόριζαν στη ζωή τους τα παιδιά τους, Ντιν (Dean), Ντέα (Dea), Αλέξη (Alexis) και Μιχάλη (Michael). Ο Άλεξ Σπανός, σύζυγος της αείμνηστης Φαίης, είναι ιδρυτής, μεταξύ άλλων, της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων A.G. Spanos. Γιος Ελλήνων μεταναστών, ξεκίνησε την καριέρα του ως αρτοποιός, αλλά το 1951 χρησιμοποίησε ένα δάνειο ύψους 800 δολαρίων για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε τα κέρδη του για να επενδύσει σε ακίνητα. Σήμερα, η Α.G. Spanos είναι μια από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κατοικιών της Αμερικής και είναι μία από τις μεγαλύτερες οικογενειακές εταιρείες κατασκευής και διαχείρισης ακινήτων στις ΗΠΑ. Έχει χτίσει περισσότερες από 120.000 μονάδες σε 19 πολιτείες. Ο γιος του Άλεξ και της Φαίης, Ντιν Σπανός, είναι επικεφαλής του ΔΣ των Chargers και ιδιοκτήτης διευθυντής. Οι Chargers μετακόμισαν από το Σαν Ντιέγκο στο Λος Άντζελες στις αρχές του 2017.

«Η οικογένεια του NFL λυπάται για την απώλεια της Φαίης Σπανού, το φως και τον βράχο της οικογένειας Σπανού», ανέφερε επίτροπος του NFL, Roger Goodell, σε ανακοίνωσή του. «Η Φαίη ήταν μία γυναίκα της πίστης, της συμπόνιας και αξιοπρέπειας, που ενέπνευσε τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά της, καθώς και τους αμέτρητους φίλους της και συγγενείς», πρόσθετε.
(Από τον “Εθνικό Κήρυκα”)

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη