35 εκατ. ευρώ ζητάει η Εθνική για την πώληση του «Γκραντ Οτέλ» στη Ρόδο

35 εκατ. ευρώ ζητάει η Εθνική για την πώληση του «Γκραντ Οτέλ» στη Ρόδο

35 εκατ. ευρώ ζητάει η Εθνική για την πώληση του «Γκραντ Οτέλ» στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1486 ΦΟΡΕΣ

Στις 10 Δεκεμβρίου ο διαγωνισμός

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες της “Ροδιακής” για την πώληση του ξενοδοχείου “Γκραντ Οτέλ”.

Η πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας έγινε επισήμως γνωστή χθες και ήδη επί του θέματος φαίνεται να αναπτύσσεται έντονη κινητικότητα.

Όπως ανακοινώθηκε από την Εθνική Τράπεζα, η πώληση θα γίνει με πλειοδοτικό διαγωνισμό στις 10 Δεκεμβρίου.

Οι προσφορές θα είναι κλειστές με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ για το 100% των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας της τράπεζας.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο διαγωνισμό είναι η κατάθεση ποσού ίσου με το 10% της τιμής εκκίνησης, ήτοι 3,5 εκατ. ευρώ, σε εγγυητική επιστολή τράπεζας (εκτός ΕΤΕ) ή σε τραπεζική επιταγή σε διαταγή της Εθνικής Τράπεζας.

Η δομημένη επιφάνεια του ξενοδοχείου έχει συνολικό εμβαδόν χώρων κύριας χρήσης 29.470,78 τ.μ., βοηθητικής χρήσης 10.347,42 τ.μ., και αποτελείται από τέσσερις εξαώροφες πτέρυγες με ενιαίο υπόγειο, ενώ περιλαμβάνει ακόμα δύο πτέρυγες εμπορικών χώρων-καταστημάτων, υποδομές εστίασης-ψυχαγωγίας, τρεις υπαίθριες πισίνες και γήπεδο τένις.

Οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον επιθυμούν να λάβουν μέρος στην παραπάνω διαδικασία, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την αρμόδια Διεύθυνση Περιουσίας της Τράπεζας (κο Ι. Φουντά, τηλ. 210 3345307, κα Α. Βαρελά, τηλ. 2103345418, Σταδίου 38, 4ος όροφος, από 22/10/2018 μέχρι και 19/11/2018, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 9.00 πμ έως 2.30 μ.μ.) προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία, τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον ως άνω διαγωνισμό.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του κάθε ενδιαφερόμενου στον υπόψη ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό αποτελεί η κατάθεση ποσού ίσου με το 10% της τιμής εκκίνησης σε Εγγυητική Επιστολή Τράπεζας (εκτός ΕΤΕ) ή σε Τραπεζική επιταγή σε διαταγή της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε., ως εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό αυτό και, σε περίπτωση ανάδειξής του σε πλειοδότη, για την τήρηση των όρων πώλησης.

Όπως και χθες επεσήμανε “η Ροδιακή”, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας αξιοποίησης των ακινήτων που διαθέτει σε όλη τη χώρα έχει αποφασίσει να πουλήσει το ιστορικό αυτό ξενοδοχείο προσδοκώντας ότι θα εισπράξει αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Επί του θέματος μάλιστα φαίνεται να υπάρχει έντονο παρασκήνιο και ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον από επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στο νησί της Ρόδου ή και που βρίσκονται έξω από αυτό.

Λέγεται συγκεκριμένα ότι επιχειρηματίες του νησιού έχοντας προφανώς πληροφορίες για την πρόθεση της Εθνικής να πουλήσει το ξενοδοχείο, έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει στελέχη του ιδρύματος και έχουν καταθέσει το ενδιαφέρον τους για την αγορά του ξενοδοχείου.

Θεωρείται δεδομένο ότι τον πρώτο λόγο για την αγορά του ξενοδοχείου θα έχει ο όμιλος Μήτση με τον οποίο προφανώς υπάρχουν ήδη συζητήσεις για το τι θα γίνει.

Το δεδομένο είναι ότι η Εθνική Τράπεζα έχει αποφασίσει να πουλήσει το ξενοδοχείο και εξίσου δεδομένο είναι ότι για την αγορά του υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από αρκετούς επιχειρηματίες, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανόν να υπάρξει και ανάλογη αύξηση του τιμήματος. Tο “Grand Hotel” είναι ξενοδοχείο 5 αστέρων και έχει κατασκευαστεί το 1964 και έχει δυναμικότητα 405 δωμάτια.

Το 2014 είχε συζητηθεί ξανά η πώλησή του προς τον όμιλο Μήτση έναντι 38 εκατομμυρίων ευρώ αλλά η αγοραπωλησία δεν προχώρησε.

Διαβάστε ακόμη

19 εκατομμύρια ευρώ στους δήμους της Δωδεκανήσου

ΕΝΦΙΑ: 6 & 7 Απριλίου η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

«Πρωταθλήτρια» στις απορροφήσεις του ΕΣΠΑ η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Κοινή επιστολή των νησιωτικών συλλόγων λογιστών για τους κατοίκους Εξωτερικού

Ε. Κρητικός: 1.200 πλειστηριασμοί και κατασχέσεις στα Δωδεκάνησα

Λογαριασμοί ρεύματος: Τα μέτρα στήριξης για τον Νοέμβριο

Νέα προγράμματα ΕΣΠΑ: Δίνουν έως 180.000€ σε νέες επιχειρήσεις

ΙΕΛΚΑ: Πώς η ακρίβεια άλλαξε τη διατροφή των Ελλήνων, ποια προϊόντα έχουν «κόψει» από το 2009