Νικόλαος Πουπουζάς: Επιβάλλεται ν’ αφήσουμε τον καναπέ και να δώσουμε το «παρών»

Νικόλαος Πουπουζάς: Επιβάλλεται ν’ αφήσουμε τον καναπέ και να δώσουμε το «παρών»

Νικόλαος Πουπουζάς: Επιβάλλεται ν’ αφήσουμε τον καναπέ και να δώσουμε το «παρών»

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1391 ΦΟΡΕΣ

Η συμμετοχή όλων στα κοινά θα δρομολογήσει λύσεις, επισημαίνει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ρόδου

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, προϊστάμενος των Εσόδων ΕΦΚΑ Ρόδου κ. Νικόλαος Πουπουζάς, μίλησε στη “Ροδιακή” για την απόφασή του να κατέλθει στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη "Με Δύναμη για τη Ρόδο" του Αντώνη Καμπουράκη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας, αλλά και για την ανάγκη να υπάρξουν συλλογική προσπάθεια και φρέσκιες ιδέες απο νέους ανθρώπους.

Ο ίδιος τόνισε πως "η συμμετοχή όλων μας σε όλα τα επίπεδα είναι η καλύτερη λύση" ενώ σημείωσε πως θα παρθούν αποφάσεις και θα αναλάβουν ως παράταξη πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τη Ρόδο ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.

Πιο συγκεκριμένα, στη συνέντευξή του ο κ. Πουπουζάς αναφέρει:

Γιατί αποφασίσατε αφενός να ασχοληθείτε με τα κοινά και αφετέρου να ταχθείτε στο πλευρό του Αντώνη Καμπουράκη;
Οι καταστάσεις που ζούμε απαιτούν τη συμμετοχή και συστράτευση όλων για τα κοινά. Ειδικά οι νεότεροι και οι πιο ικανοί πρέπει να βγούμε μπροστά και να αναλάβουμε πιο ενεργό ρόλο. Θεώρησα τιμητική την πρόταση του Αντώνη Καμπουράκη να συμμετάσχω στην κοινή προσπάθεια για την αλλαγή του τόπου μας. Είναι ο άνθρωπος που έχει όλα τα προσόντα να τραβήξει τη Ρόδο μπροστά. Επιτυχημένος επιχειρηματίας, ισχυρή προσωπικότητα με επαρκή γνώση των προβλημάτων και κυρίως θέληση για να τα αλλάξει όλα, ώστε να βγούμε απο το τέλμα.

Μαγικά ραβδάκια σίγουρα δεν υπάρχουν για να λυθούν ή να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα δεκαετιών που είναι συσσωρευμένα στο νησί μας. Τι είναι αυτό που απαιτείται λοιπόν να έχει στη διάθεσή του κανείς για να έχουν οι ενέργειές του επιτυχία;
Χρειάζονται πολλές προϋποθέσεις για να μπορέσει όποιος εκλεγεί να δώσει λύσεις σε σοβαρά και χρόνια προβλήματα του νησιού μας. Κατ' αρχήν απαιτείται ισχυρή βούληση και συνεχή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της δρομολόγησης λύσεων, κατά δεύτερον, ισχυρό επιτελείο, αποτελούμενο από σοβαρούς συνεργάτες με διάθεση προσφοράς. Τρίτον, διάλογος και συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς φορείς του τόπου (συνδικαλιστικά σωματεία, εργοδοτικούς φορείς, συλλόγους κ.λπ.) και όλους τους θεσμούς του κράτους (Περιφέρεια, Υπουργεία κ.ά.). Τέλος, απαιτείται αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων, εθνικών και κοινοτικών.

Οι πολίτες; Έχουν μερίδιο ευθύνης για τις επιλογές τους, ή την αποχή τους από τη διεκδίκηση λύσεων για τα καθημερινά προβλήματα που βλέπουν στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές τους;
Όλοι έχουμε ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί. Η απάθεια και γενικά η αποχή των πολιτών από τα κοινά έχει αρνητικό αντίκτυπο στη δρομολόγηση λύσεων για τα διάφορα προβλήματα. Η έλλειψη λαϊκής και κοινωνικής πίεσης, έχει ως φυσικό επακόλουθο να ατονούν οι προσπάθειες για τη λύση των οποιοδήποτε προβλημάτων και η κοινωνία να πέφτει σε ένα τέλμα και σε πολλαπλά αδιέξοδα.

Συνεπώς, επιβάλλεται όλοι μας, να αφήσουμε τον καναπέ και να δώσουμε "το παρών" στην κοινή προσπάθεια για δρομολόγηση λύσεων. Η συμμετοχή όλων μας σε όλα τα επίπεδα είναι η καλύτερη λύση. Αυτό που επιθυμούμε εμείς ως παράταξη δεν τελειώνει την ημέρα των εκλογών. Αντίθετα, αρχίζει τη συγκεκριμένη ημέρα και κορυφώνεται στη διάρκεια της τετραετίας μέσα από λαϊκές συνελεύσεις και μέσα απο τη μεγαλύτερη δημοσιότητα και διαφάνεια, τόσο των συλλογικών οργάνων διοίκησης του Δήμου, όσο και των υπηρεσιών του.

Ιεραρχικά θα ήθελα να μου πείτε τι είναι αυτό ή αυτά που πληγώνουν και στεναχωρούν τους Ροδίτες και τους επισκέπτες μας και θα παλέψετε να αλλάξει μέσα από την ενασχόλησή σας με τον δήμο της Ρόδου;
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας σήμερα είναι πολλά και σοβαρά. Εκτιμώ ότι η καθαριότητα είναι το σοβαρότερο όλων, αφού έχει να κάνει με την εικόνα του νησιού ως τουριστικού προορισμού. Η έλλειψη χώρων στάθμευσης, το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης, η άθλια κατάσταση του μεγαλύτερου μέρους του οδικού δικτύου, η έλλειψη επαρκών κοινόχρηστων χώρων και πρασίνου, ο ανεπαρκής φωτισμός και η κακή κατάσταση των πεζοδρομίων, η μη εφαρμογή των πολεοδομικών σχεδίων των οικισμών και η άναρχη οικιστική ανάπτυξη, η έλλειψη καθορισμού χρήσεων γης, είναι μερικά από τα πιο σημαντικά, χωρίς να παραγνωρίζουμε την έλλειψη πολιτιστικών δράσεων για την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Μπορεί σήμερα η Ρόδος να αλλάξει και να αποτινάξει ό,τι πληγώνει και ό,τι στεναχωρεί τους Ροδίτες, τις Ροδίτισσες και βέβαια τα εκατομμύρια των επισκεπτών μας; Μπορεί να γίνει καλύτερη;
Πολλά μπορούν και πρέπει να αλλάξουν στο όμορφο νησί στο οποίο έχουμε την ευλογία να ζούμε. Απαιτείται ισχυρή βούληση, συλλογική προσπάθεια και φρέσκιες ιδέες από νέους ανθρώπους. Πρέπει να συγκρουστούμε με κατεστημένα συμφέροντα, με παρωχημένες νοοτροπίες, με τη μετριότητα και την ιδεολογία της ελάχιστης προσπάθειας που μας έχουν οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα. Δεν είναι απαραίτητο πάντα να υπάρχουν πολλά χρήματα για να πραγματοποιηθούν οποιεσδήποτε δράσεις. Χρειαζόμαστε το κάτι παραπάνω από όλους, τη διάθεση προσφοράς και συνεισφοράς όλων μας για να αρχίσει επιτέλους να αλλάζει και να κινείται.

Μπορεί η Ρόδος να αποκτήσει ξανά την αίγλη και τη λάμψη της; Αυτήν δηλαδή που της αρμόζει ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού;
Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας. Δεν πρόκειται να αρκεστούμε στη μίζερη διαχείριση της καθημερινότητας. Θα πάρουμε αποφάσεις και θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τη Ρόδο, ως παγκόσμιο τουριστικό προορισμό, σε σχέση με την μακραίωνη ιστορία και τον πλούσιο πολιτισμό της.

Διαβάστε ακόμη

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου