Πετυχημένο το debate των υποψήφιων δημάρχων

Πετυχημένο το debate των υποψήφιων δημάρχων

Πετυχημένο το debate των υποψήφιων δημάρχων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1447 ΦΟΡΕΣ

Παρουσιάστηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις τους για θέματα περιβάλλοντος

Τις απόψεις και τις προτάσεις τους για μια σειρά από θέματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα, ξεδίπλωσαν προχθές το βράδυ οι τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι της Ρόδου στο debate που διοργάνωσε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος του νησιού μας.

Η διαδικασία κράτησε σχεδόν τρεις ώρες και συμμετείχαν σε αυτή οι κ.κ. Στράτος Καρίκης (“Νέα Μέρα Ροδίων Όραμα”), Δημήτρης Κρητικός (“Ρόδος Αξιών”), Τάκης Πότσος (“Λαϊκή Συσπείρωση”) και Φώτης Χατζηδιάκος (“Ρόδος Δύναμη Πολιτών”¹). Αντίθετα με επιστολή που απέστειλε νωρίτερα την ίδια ημέρα ο κ. Αντώνης Καμπουράκης, ενημέρωσε για τους λόγους που αποφάσισε να μην συμμετέχει στο debate.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις, με τους υποψηφίους να συμφωνούν ανεξάρτητα από τη σκοπιά που βλέπει ο καθένας τα πράγματα, ότι από 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει να συνεργαστούν για το καλό της Ρόδου. Συμφώνησαν μάλιστα ότι ο δημόσιος διάλογος αποτελεί αδήριτη ανάγκη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Υπήρξαν μάλιστα και αρκετές περιπτώσεις όπου υπήρξαν σε συγκεκριμένα ζητήματα σημαντικές συγκλίσεις στις απόψεις των επικεφαλής των συνδυασμών, ενώ δεν έλειψαν και τα… διακριτικά πολιτικά «φλερτ» με το βλέμμα στραμμένο φυσικά στην επομένη των εκλογών, αφού το νέο νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει σαφές πλαίσιο συνεργασιών, όπως για παράδειγμα τον ορισμό αντιδημάρχων από τις παρατάξεις της μειοψηφίας.

Οι υποψήφιοι απάντησαν σε σημαντικά ερωτήματα, όπως για το ζήτημα των σκουπιδιών, τα μπάζα, τη ΔΕΥΑΡ, την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στην πόλη, το κυκλοφοριακό και τους χώρους στάθμευσης, την ανακύκλωση, τα προβλήματα της Μεσαιωνικής Πόλης, τους ΧΥΤΑ, το μοντέλο της τουριστικής ανάπτυξης, το ενεργειακό και αρκετά ακόμα προβλήματα τα οποία αφορούν ουσιαστικά την καθημερινότητα του πολίτη σε όλες τις εκφάνσεις της.
Το “παρών” έδωσε στο debate και απηύθυνε χαιρετισμό ο ροδίτης δήμαρχος περιχώρων στις Βρυξέλλες, Χρήστος Δουλκερίδης.

Η επιστολή Καμπουράκη
Στην επιστολή που απέστειλε ο κ. Αντώνης Καμπουράκης στον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, σημείωσε τα εξής:
«Αγαπητοί Κύριοι,
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση συμμετοχής σε debate για το περιβάλλον, την οποία μου απευθύνατε. Πράγματι το περιβάλλον έχει μια κρίσιμη σημασία για το μέλλον του τόπου μας, γι’ αυτό άλλωστε και συνιστά μια από τις επτά στρατηγικές προτεραιότητες του προγράμματός μας.

Πιστεύω ωστόσο πως θα αδικούσε τη σημασία που προσδίδει στο περιβάλλον ο συνδυασμός μας «Με Δύναμη για τη Ρόδο», μια συζήτηση για την οποία διατυπώνεται ήδη από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης σοβαρές ενστάσεις για την οργανωτική διαδικασία και τον αποκλεισμό τους, καταγγέλλοντας επιλεκτική μεταχείριση του τοπικού Τύπου. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα συμμετέχω στη συζήτηση.
Θα συνεχίσουμε τον ανοιχτό και ελεύθερο διάλογο με τις Ροδίτισσες και τους Ροδίτες, όπως επίσης θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε την κατάθεση προτάσεων από τους ίδιους τους πολίτες και μέσω διαδικτύου, για όλα τα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητάς τους. Θέλω να σας ενημερώσω ότι μόνο για το περιβάλλον οι προτάσεις μας ανέρχονται στις τρεις χιλιάδες εκατόν είκοσι επτά (3.127) μέχρι στιγμής.

Θεωρώντας ειλικρινές το ενδιαφέρον σας για τις θέσεις του συνδυασμού μας «Με Δύναμη για τη Ρόδο» θα σας κοινοποιήσω μέσα στις επόμενες ημέρες τις βασικές προγραμματικές δεσμεύσεις, για τα περιβαλλοντικά ζητήματα του νησιού μας και προσδοκώ σε μια γόνιμη μελλοντική συνεργασία μαζί σας.

Με εκτίμηση,
Αντώνης Καμπουράκης”.

Διαβάστε ακόμη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Ρόδου

Διορθώθηκαν τα λάθη στους σταυρούς

Δύο αιτήσεις για τους σταυρούς στις δημοτικές εκλογές

Συγχαρητήρια επιστολή δημάρχου Λέρου προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ανακηρύχθηκαν από το Πρωτοδικείο οι πέντε βουλευτές της Δωδεκανήσου

Συγχαρητήρια του Χ. Κόκκινου στους νεοεκλεγέντες βουλευτές και υπουργούς για το Νότιο Αιγαίο

Ποιοι από τους υποψηφίους κυριάρχησαν σε σταυρούς στις πόλεις και τα χωριά της Δωδεκανήσου

Εκδόθηκαν από το Πρωτοδικείο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών