Σοφία Παυλίδη: Οι νησιώτες δεν ανέχονται τέτοια συμπεριφορά και πρακτικές

Σοφία Παυλίδη: Οι νησιώτες δεν ανέχονται τέτοια συμπεριφορά και πρακτικές

Σοφία Παυλίδη: Οι νησιώτες δεν ανέχονται τέτοια συμπεριφορά και πρακτικές

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4376 ΦΟΡΕΣ

Γι’ αυτό και θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση την Κυριακή των εκλογών, τονίζει στη «Ροδιακή»

Με την ειλικρίνεια και την ευγένεια που τη διακρίνει, αλλά και με κριτική διάθεση η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» και τον Μανώλη Γλυνό κ. Σοφία Παυλίδη, μίλησε στη «Ροδιακή», για την απόφασή της να ασχοληθεί με τα κοινά.

Παιδοψυχολόγος με μεταπτυχιακό στην ψυχολογία υγείας, η Σοφία Παυλίδη είναι από τις γυναίκες εκείνες που δεν διστάζουν να πουν την άποψή τους, όσο... αιχμηρή και αν είναι.

Εξηγεί για ποιο λόγο επέλεξε να ταχθεί στο πλευρό του Μανώλη Γλυνού, σε τι διαφέρει η "Συμμαχία" από την απερχόμενη περιφερειακή αρχή, και φυσικά ποιες θα είναι οι προτεραιότητές τους εάν εκλεγούν στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές.

Κυρία Παυλίδη, είστε παιδοψυχολόγος και προϊσταμένη στο Κέντρο Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου. Μιλήστε μας για το αντικείμενο της δουλειάς σας.
Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζομαι ως παιδοψυχολόγος σε Κέντρο του Δήμου Ρόδου για παιδιά και εφήβους με συναισθηματικές και μαθησιακές δυσκολίες.

Η δουλειά μου δηλαδή, είναι η διάγνωση και θεραπεία μίας μεγάλης γκάμας ψυχικών δυσκολιών που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας ανήλικος όπως: φοβίες, επιθετική συμπεριφορά, χαμηλή αυτοπεποίθηση, άγχος, σχολική άρνηση, κατάθλιψη, διαχείριση πένθους ή διαζυγίου στην οικογένεια, αποκλίσεις στη νοητική ανάπτυξη, αυτισμό και φυσικά μαθησιακές δυσκολίες.

Ταυτόχρονα, συνεργαζόμαστε με ένα μεγάλο φάσμα δομών που λειτουργούν στην τοπική μας κοινωνία όπως σχολεία, νοσοκομείο, εισαγγελία και αστυνομία.

Ως προϊσταμένη του Κέντρου, έχω υπό την ευθύνη μου τον συντονισμό του επιστημονικού προσωπικού.

Έχουμε δώσει μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της πρόληψης, για τον λόγο αυτό, διοργανώνουμε ομιλίες συμβουλευτικής και διαλέξεις με θέματα που έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τον ρόλο του Γονέα και του Εκπαιδευτικού.

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα κοινά; Γιατί τώρα;
Η δουλειά μου με έχει μάθει να μην φοβάμαι τις ευθύνες, ενώ έχω εκπαιδευτεί και έχω κληθεί να διαχειριστώ πολλές φορές κρίσιμες και δύσκολες καταστάσεις κατά το παρελθόν. Έτσι, υποκινούμαι από την εσωτερική μου ανάγκη να συμβάλλω και εγώ, όσο και όπως μπορώ, επιστρατεύοντας την επιστημονική μου κατάρτιση και την όρεξη που έχω για δουλειά, στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τη δική μας και των παιδιών μας. Οπότε, βλέπω την πολιτική ως μια καινούρια πρόκληση για μένα.

Αποφάσισα να πολιτευτώ διότι καθημερινά, διαπιστώνω πως ο κόσμος αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, τις οποίες –δυστυχώς- οι κρατικοί μηχανισμοί τις αντιμετωπίζουν επιδερμικά, με διάθεση να «χαϊδέψουν» τα προβλήματα, και όχι να τα λύσουν αποτελεσματικά. Η Περιφέρειά μας στερείται έργα ουσίας. Η Περιφέρειά μας δεν αντέχει άλλο πολιτικές κενού περιεχομένου...

Ως ενεργός πολίτης, αισθάνομαι έντονα την ανάγκη να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου ώστε ο τόπος που αγαπώ και συνειδητά επέλεξα ως τόπο διαμονής για μένα και τα παιδιά μου, να αποκτήσει πιο ανθρώπινο χαρακτήρα. Συναισθάνομαι ότι η εποχή που διανύουμε είναι μια δύσκολη εποχή για τη γενιά μου, και για τις γενιές που έρχονται, σε όλα τα επίπεδα: επαγγελματικά, οικονομικά, κοινωνικά, ακόμα και ηθικά…

Για αυτό λοιπόν τώρα! Γιατί θεωρώ ότι ο –σχετικά νέος- θεσμός της αιρετής Περιφέρειας έχει πάρει τον λάθος δρόμο στο Νότιο Αιγαίο. Οι νησιώτες δεν πρέπει να αρκούνται στα μέτρια, οι νησιώτες δεν πρέπει να ανέχονται την υπερφίαλη πολιτική της απερχόμενης περιφερειακής αρχής.

Γιατί αποφασίσατε να ταχθείτε στο πλευρό του Μανώλη Γλυνού;
Όπως έχω επισημάνει και σε προηγούμενες συνεντεύξεις μου, με τον Μανώλη Γλυνό έχω συνεργαστεί, όταν υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας. Έχω διαπιστώσει από πρώτο χέρι πως είναι άνθρωπος που αγαπάει τις δομές που στηρίζουν το παιδί και την οικογένεια. Διαθέτει το χάρισμα της ενσυναίσθησης, μιας σπουδαίας αρετής την οποία οφείλουν να δείχνουν οι ηγέτες, μέσω της οποίας τους δίνεται η δυνατότητα να συναισθάνονται τα προβλήματα του κόσμου ώστε να μπορούν να γίνονται και αρωγοί στην ουσιαστική τους επίλυση.

Ο Μανώλης Γλυνός είναι άνθρωπος που μπορεί να συνεργαστεί και να συλλειτουργήσει με όλα τα επίπεδα εξουσίας, διότι αναγνωρίζει ότι για να λυθούν κάποια προβλήματα πρέπει να παραμερίσει τις όποιες πολιτικές του διαφορές με τα πρόσωπα που συνθέτουν τα όργανα λήψης αποφάσεων, να σηκώσει τα μανίκια του και να δουλέψει μαζί με όλους.

Δεν είναι αλαζόνας, δεν πολιτεύεται για να αποκτήσει επαγγελματική υπόσταση, δεν «τιμωρεί» τη διαφορετική άποψη με αποκλεισμό από την ομάδα, και σίγουρα ως Περιφερειάρχης, δεν θα κρύβεται πίσω από τις ενέργειες των προκατόχων του ή των «άνωθεν» στα υπουργεία…




Σε τι διαφέρετε εσείς στη «Συμμαχία» απο τη νυν περιφερειακή αρχή;
Καταρχάς, προωθούμε ένα διαφορετικό ύφος και ήθος διακυβέρνησης. Μίας διακυβέρνησης που δεν βασίζεται στον συγκεντρωτισμό της εξουσίας σε λίγα πρόσωπα τα οποία «αποφασίζουν και διατάζουν», αλλά στη συνεργασία, τη λήψη αποφάσεων για την ευημερία των πολλών και όχι μικρών ομάδων ατόμων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Οτιδήποτε δεν είναι αποδεκτό από την τοπική κοινωνία, δεν μπορεί, και δεν θα το αφήσουμε να περάσει!

Στη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» ενώνουμε το «καινούργιο» με το «έμπειρο», συνθέτοντας άτομα από διαφορετικούς κομματικούς χώρους, που έχουν ένα βασικό κοινό χαρακτηριστικό: την αγάπη για τον τόπο τους και την ανιδιοτέλειά τους, με σκοπό να προωθήσουν μέτρα και έργα που θα έχουν επίκεντρο τον Άνθρωπο.

Χωρίς χρίσματα- γιατί αλλιώς πώς θα είναι αδέσμευτη απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση να διεκδικεί και να προωθεί τα συμφέροντα της Περιφέρειάς μας;

Χωρίς προσωπικές ατζέντες- γιατί όλα τα πρόσωπα της «Συμμαχίας» είναι άνθρωποι επαγγελματίες οι οποίοι την επομένη των εκλογών έχουν εργασία στην οποία και θα επιστρέψουν.

Χωρίς… πάθη, αλλά με πολλή αγάπη για τον ευλογημένο τόπο που ζούμε και δημιουργούμε.

Είναι η πρώτη σας εκλογική αναμέτρηση, πώς βιώνετε την προεκλογική περίοδο;
Στις προεκλογικές περιόδους τον τόνο της αναμέτρησης τον δίνει η παράταξη που έχει την εξουσία. Για τον λόγο αυτό νιώθω μεγάλη απογοήτευση διότι η πολιτική ανεπάρκεια της περιφερειακής αρχής, καθώς και η αδυναμία παρουσίασης ουσιαστικού έργου συνοδεύεται από ένα οχετό λασπολογίας κατά της παράταξής μας, αλλά και κατά του καθενός μας ξεχωριστά.

Ο μηδαμινός πολιτικός λόγος της απερχόμενης περιφερειακής αρχής σε συνδυασμό με την απουσία ουσιαστικού έργου για να επιδείξει, τους έχει αναγκάσει να καταφύγουν σε τακτικές στις οποίες κυριαρχούν η συκοφαντία, η ειρωνεία, οι ύβρεις και ο χλευασμός των πολιτικώς μας θέσεων και προθέσεων… Οι Ροδίτες, και γενικά οι νησιώτες, δεν ανέχονται τέτοια συμπεριφορά και πρακτικές! Δεν το αξίζουν άλλωστε! Για αυτό και θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση την Κυριακή των εκλογών.

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για την επόμενη μέρα των εκλογών;
Οι προτεραιότητές μας υπαγορεύονται από τις βασικές ανάγκες που έχουν οι κάτοικοι της περιφέρειάς μας.

Η Υγεία σίγουρα κατέχει πρωταρχική θέση στο πρόγραμμά μας. Στον τομέα αυτό είχαμε μία χαμένη πενταετία. Σήμερα, το νοσοκομείο μας θα μπορούσε να έχει Ακτινοθεραπευτικό τμήμα αλλά, εξαιτίας των πολιτικών αποφάσεων του νυν περιφερειάρχη, εκατοντάδες συμπολίτες μας αναγκάζονται να μετακινούνται στην Αθήνα για τις ακτινοβολίες- θεραπείες τους κατά του καρκίνου.

Επίσης, μου κάνει εντύπωση που η νυν περιφερειακή αρχή πανηγυρίζει για την αγορά κάποιων ασθενοφόρων τα οποία όμως «μαραζώνουν» σε αχρησία λόγω αδυναμίας επάνδρωσής τους. Για εμάς στη «Συμμαχία», οι μεταρρυθμίσεις στην υγεία θα είναι μία συνεχόμενη προσπάθεια, μέχρις ότου κάθε πολίτης και κάθε μητέρα –σε όποιο νησί και αν βρίσκεται- να αισθάνεται ασφαλής.

Άλλη μία προτεραιότητά μας, είναι η μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους της Περιφέρειάς μας, η οποία έχει καταταγεί 4η σε ολόκληρη την Ευρώπη σε θανατηφόρα δυστυχήματα. Άμεσα σκοπεύουμε να διαθέσουμε κονδύλια για τη βελτίωση του οδικού δικτύου. Όραμά μας είναι να γίνει αισθητή σε όλους η αναβάθμιση των δρόμων μας, που σε συνδυασμό με τα προγράμματα πρόληψης που θα προωθήσουμε, θα επιδιώξουμε τη μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων.

Γενικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ρεαλιστικές λύσεις για όλο το φάσμα της ζωής μας. Οι ελλείψεις έχουν καταγραφεί στον τουρισμό, σε θαλάσσιες μεταφορές, στην κοινωνική πολιτική, στη νεολαία και στα ζητήματα περιβάλλοντος και είμαστε έτοιμοι να προωθήσουμε πολιτικές αποφάσεις που θα τις καλύψουν. Είμαστε, επίσης, έτοιμοι να συνεργαστούμε με όποιες παρατάξεις και αν ηγηθούν στους εκάστοτε Δήμους, καθώς και με την κεντρική εξουσία, όποια και αν είναι η απόχρωσή της.

Καλούμε τον κόσμο στις 26 Μαΐου να δώσει την ψήφο του στον Μανώλη Γλυνό και στη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» για να αναλάβει τα ηνία της Περιφέρειάς μας. Εξάλλου, η απερχόμενη περιφερειακή αρχή, είχε άπλετο χρόνο να μας δείξει τι μπορούσε να κάνει για μας. Το έργο της -κατά κοινή ομολογία- υπήρξε ανεπαρκές και λίγο. Ο χρόνος της τελείωσε!

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος