“Είμαστε υπερήφανοι για ό,τι μέχρι σήμερα έχουμε κάνει”

“Είμαστε υπερήφανοι για ό,τι  μέχρι σήμερα έχουμε κάνει”

“Είμαστε υπερήφανοι για ό,τι μέχρι σήμερα έχουμε κάνει”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 579 ΦΟΡΕΣ

“Έχουμε βάλει το νερό στ’ αυλάκι”, τονίζει ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Τσοπανάκης

“Σήμερα έχουμε βάλει το νερό στ’ αυλάκι και είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε κάθε πρόβλημα των νησιών μας”, τονίζει σε συνέντευξή του στη “Ροδιακή” ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσοπανάκης.

Αναφέρεται παράλληλα στην αποδοχή των νησιωτών στην παράταξη του κ. Χατζημάρκου, στα προβλήματα που υπάρχουν, στα έργα, στη γέφυρα Κρεμαστής, στα “θέλω” της κοινωνίας, στα ζητήματα αθλητισμού κ.α. επισημαίνοντας συγκεκριμένα τα εξής:

Κύριε Τσοπανάκη, θα είστε και πάλι υποψήφιος στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας;
Γνώρισα τον Γιώργο Χατζημάρκο, ως πρόεδρο του ΕΒΕΔ. Με την εμπειρία μου μέσα από τη δημοσιογραφική μου ενασχόληση, εύκολα με κέρδισε ο τρόπος σκέψης του, η σφαιρική αντιμετώπιση των θεμάτων και η επιμονή στην επίλυση των προβλημάτων. Ανήκω στους Ροδίτες που προέτρεψαν τον κ. Χατζημάρκο να μπει στον στίβο της αυτοδιοίκησης και δεν το έχω μετανιώσει. Θέλω να πιστεύω πως η πενταετία 2014-2019 ήταν πάρα πολύ παραγωγική και πετύχαμε απίστευτα πράγματα, σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, κυβερνητικών αλλαγών με διπλές εκλογές και δημοψήφισμα, με έξαρση του μεταναστευτικού και πολλές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης που μας καθυστέρησε επί μήνες στην εκτέλεση έργων.

Οι δικές σας προσδοκίες ποιες είναι;
Σήμερα έχουμε βάλει το νερό στ’ αυλάκι και είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε κάθε πρόβλημα των νησιών μας σε θέματα της αρμοδιότητάς μας και όχι μόνο.

Γι αυτό και θέλω να είμαι παρών συμβάλλοντας όσο μπορώ. Βλέπετε εμείς οι επιχειρηματίες μάθαμε να αντιμετωπίζουμε και να επιλύουμε τα προβλήματα που συναντούσαμε κι έτσι είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι στο να φθάνουμε σύντομα και όσο γίνεται στην καλύτερη δυνατή λύση.

Στον δρόμο προς τις κάλπες διαπιστώνετε αποδοχή των δημοτών στην παράταξή σας;
Βεβαίως, και μάλιστα μεγάλη. Οι νησιώτες έχουν αναγνωρίσει την πενταετή προσπάθεια, έχουν δει επίλυση προβλημάτων, έχουν διαπιστώσει την έντιμη αντιμετώπισή τους. Εδώ θα ήθελα να σταθώ και να εξηγήσω την πορεία μας προς τον στόχο, που δεν είναι άλλος από την όσο δυνατόν καλύτερη επιβίωση στα νησιά.

Στόχο, φυσικά, που τον θέλει ο κάθε υποψήφιος, αλλά ακολουθεί τη δική του πορεία. Εμείς σαν παράταξη ακολουθήσαμε την πορεία που ήθελε σαν πρώτο μέλημα να κρατήσει τον νησιώτη στο νησί του.

Δηλαδή, τι θέλετε να πείτε;
Οι νησιώτες έχουν σε πρώτη σειρά την υγεία, την ασφάλεια και τη βιωσιμότητα. Έτσι καταφέραμε να περάσουμε νόμο για να επιδοτούνται από την Περιφέρεια οι γιατροί των ακριτικών νησιών και των απομακρυσμένων χωριών, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα στηρίξαμε τα σώματα Ασφαλείας και Πυροσβεστικής, έτσι ώστε οι νησιώτες να αισθάνονται ασφαλείς και να έχουν ιατρική περίθαλψη.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, χωρίς να είναι στην αρμοδιότητά της αγόρασε 10 ασθενοφόρα οχήματα (που τα διαχειρίζεται το ΕΚΑΒ), αγόρασε πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά για την αστυνομία. Και φυσικά κοίταξε πώς ο νησιώτης θα έχει δυνατότητα εργασίας έτσι ώστε να επιβιώνει στη σκληρή οικονομική κρίση.

Κι αυτό το κατάφερε με ένα απόλυτα επιτυχημένο πενταετές πλάνο τουριστικής διαφήμισης σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις και στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία(CNN, BBC). Το ότι πετύχαμε να πάρουμε τα σκήπτρα σε αφίξεις και έσοδα του τουριστικού προϊόντος αποδεικνύει τα όσα προανέφερα. Πρωταθλητής δεν γίνεσαι τυχαία, αλά με πολύ μεγάλη προσπάθεια…

Μείνατε, όμως, πίσω σε έργα, υποστηρίζουν αρκετοί συνδημότες μας.
Δεν θα κοιτάξω να βρω φθηνές δικαιολογίες. Αλλά υπάρχουν τέτοιες και μάλιστα πολύ σοβαρές. Κατά πρώτον η κυβέρνηση θέλοντας να αλλάξει τον τρόπο που γίνονται οι δημοπρασίες των έργων απαγόρευσε τους διαγωνισμούς για περισσότερο από 14 μήνες, κάτι, φυσικά που μας πήγε πίσω κάθε σχεδιασμό.

Ναι, αλλά με τη γέφυρα της Κρεμαστής;
Όσον αφορά τη γέφυρα της Κρεμαστής, από μόνο του το θέμα δείχνει πως οι Ροδίτες πιστεύουν σε μας. Το ότι η γέφυρα είναι πενήντα χρόνια σε αυτή την κατάσταση και ήθελαν να κάνουμε αυτό το έργο εμείς, λέει πολλά. Όμως το έργο είναι πολύπλοκο. Τα σχέδια του κ. Μαχαιρίδη ήταν στο πόδι φτιαγμένα και ήθελαν μία δεύτερη γέφυρα δίπλα στην υπάρχουσα.

Όμως το τελείωμά της έφερνε το τελείωμα της γέφυρας μέσα στις αυλές των σπιτιών της περιοχής. Και φυσικά έλειπαν και τα απαραίτητα χαρτιά για τη συμπλήρωση του φακέλου.
Ο χρόνος για να προχωρήσουμε σε απαλλοτριώσεις των οικοπέδων θα ήταν πολύχρονος και έτσι αποφασίσαμε να αλλάξουμε τα σχέδια. Απλά θα μεγαλώσουμε την υπάρχουσα γέφυρα με προσθήκες

αριστερά και δεξιά.
Για να γίνει αυτό το έργο χρειάζονται μια σειρά μελετών, που δεν υπήρχαν και ανατέθηκε σε εταιρεία του δημοσίου, η οποία έχει προχωρήσει αρκετά, έτσι ώστε μέσα σε διάστημα λιγότερο του έτους να ξεκινήσουν οι εργασίες. Επίσης γνωρίζετε το πολυσυζητημένο έργο του φωτισμού του νησιού της Ρόδου με λάμπες LED και την τοποθέτηση στύλων που θα φθάσουν μέχρι τη Λίνδο και μέχρι τη Σάλακο. Ένα έργο που το ξεκινήσαμε τον Φεβρουάριο του 2017 και η διαγωνιστική διαδικασία τελείωσε τον Απρίλιο του 2019. Ήδη έχει αρχίσει η τοποθέτηση των λαμπτήρων.

Πιστεύετε πως έχετε ασχοληθεί με όλα τα προβλήματα και έχετε αφουγκρασθεί τα «θέλω» της κοινωνίας;
Ναι το πιστεύω. Δεν αφήσαμε αίτημα ανεξέταστο και χωρίς προσπάθεια για παροχή βοήθειας και υλοποίησης.

Θα σας αναφέρω μόνο πως έχουμε μία αγαστή συνεργασία με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και συμμετέχουμε σε όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις των συλλόγων. Αγαστή συνεργασία έχουμε και με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου-Κυκλάδων με την οποία αναδείξαμε την κουζίνα του Αιγαίου και κατακτήσαμε τον τίτλο της γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, δίνοντας έτσι ακόμα ένα κίνητρο για ειδικές αφίξεις τουριστών.

Με τον αθλητισμό;
Εκεί κι αν έχουμε επιτελέσει τεράστιο έργο. Έχουμε διοργανώσει παγκόσμια πρωταθλήματα, πανευρωπαϊκά και πανελλήνια σε πολλά νησιά της Περιφέρειας, ενώ έχουμε αναλάβει τη χρηματοδότηση ηλεκτροφωτισμού πολλών γηπέδων καθώς και την αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητά τους, χωρίς να είναι στην αρμοδιότητά μας.

Δηλαδή πιστεύετε ότι έχετε ασχοληθεί με όλα τα θέματα που απασχολούν τους νησιώτες;
Ναι το πιστεύω. Κι αυτό το βλέπουμε στις συναντήσεις μας με τους νησιώτες, αλλά το βλέπουμε και από την κριτική των μελών των άλλων συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο του λαού για να ξαναπάρουν την διοίκηση της Περιφέρειας.

Τι εννοείτε να ξαναπάρουν;
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Η παράταξη του κ. Γλυνού είναι μία συνέχεια της παράταξης του κ. Μαχαιρίδη και του κ. Σπύρου, του οποίου οι σημερινοί περιφερειακοί σύμβουλοι είναι και πάλι υποψήφιοι. Στην ουσία, μόνο ο αρχηγός είναι καινούργιος στην παράταξη του κ. Γλυνού.

Όσον αφορά τώρα τα θέματα που έχει ασχοληθεί αυτή η περιφερειακή αρχή θα αναφέρω ότι ξεκινήσαμε με τα υδροπλάνα και τα υδατοδρόμια (η κυβέρνηση δεν έχει ετοιμάσει ακόμη το νομοσχέδιο λειτουργίας) και φθάσαμε να ασχολούμαστε και με τον καθαρισμό του βυθού της θάλασσας. Δεν αφήσαμε τίποτα να «πέσει χάμω».

Είμαστε υπερήφανοι για ό,τι μέχρι σήμερα έχουμε κάνει και για ό,τι δρομολογούμε να κάνουμε, πράγματα που θα έπρεπε να έχουν γίνει πολλά χρόνια πριν, όταν η περιφερειακή αρχή ανήκε στο εκάστοτε κυβερνητικό σχήμα και το χρήμα κυκλοφορούσε άπλετο…

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος