Περιοδεία του Σαράντου Μπακρυσίωρη στη Κω

Τη Κω επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής στα Δωδεκάνησα με το Κίνημα Αλλαγής. Θερμή υποδοχή από τους κατοίκους των νησιών περίμενε τον υποψήφιο βουλευτή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει καθυστερήσει σημαντικά την αποκατάσταση του νησιού μετά το σεισμό. Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται στις υποδομές, στους αρχαιολογικούς χώρους και φυσικά στο λιμάνι της Κώ. Μετα από συναντήσεις δήλωσε πως ¨θα διεκδικήσει τα μέγιστα για τη Κώ, για τους κατοίκους, για τα Δωδεκάνησα¨.

Στα πλαίσια της περιοδείας του ο κ. Μπακρυσιώρης επισκέφτηκε και το Κέντρο Υποδοχής & Ταυτοποίησης Κω.

Το ζήτημα του γνωστού ως «Χότ Σπότ» κέντρου στο Πυλί της Κώ απασχολεί έντονα την κοινωνία των πολιτών. Συγκεκριμένα δήλωσε σχετικά πως «Η δουλειά που γίνεται εντός είναι σημαντική και σπουδαία και αξίζει την προσοχή μας.

 

 

Προβλήματα όμως υπάρχουν και είναι σοβαρά τόσο για τους ανθρώπους που διαβιούν εντός των εγκαταστάσεων όσο και των πολιτών που καλούνται να προσαρμοστούν σε μια διαφορετική καθημερινότητα και πραγματικότητα. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να υπάρξει δημιουργία δεύτερου κέντρου και το πλήθος του κόσμου εντός πρέπει να μειωθεί με σωστή διαχείριση.

Είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που απαιτεί συλλογική ευρωπαϊκή λύση, θα αγωνιστώ προσωπικά στο πλευρό αυτών των αξιόλογων ανθρώπων στον αγώνα που κάνουν για την διαχείριση της τεταμένης κατάστασης στη Κω».