Τιμή και υπερηφάνεια για τον ήρωα της Χάλκης, Αλέξανδρο Διάκο

Τιμή και υπερηφάνεια για τον ήρωα της Χάλκης, Αλέξανδρο Διάκο

Τιμή και υπερηφάνεια για τον ήρωα της Χάλκης, Αλέξανδρο Διάκο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 427 ΦΟΡΕΣ

Έγινε επιμνημόσυνη δέηση παρουσία του δημάρχου Άγγελου Φραγκάκη

Στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε για μια ακόμα χρονιά στη μνήμη του πρώτου πεσόντα αξιωματικού του Ελληνοϊταλικού πολέμου, στο χωριό της Ζούζουλης του Δήμου Νεστορίου Καστοριάς, εκπροσώπησε ο Δήμος Χάλκης, απ’ όπου άλλωστε καταγόταν ο ήρωας του 1940.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο νέος δήμαρχος του νησιού κ. Άγγελος Φραγκάκης, ο οποίος συνεχίζει την εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στους δύο δήμους, η οποία επισφραγίστηκε με την αδελφοποίηση των δύο περιοχών, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αυτοδιοικητικής περιόδου, επί δημαρχίας του κ. Μιχάλη Πατρού.

Ο Άγγελος Φραγκάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χάλκης κ. Δημήτρη Φραγκάκη και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιάννη Χειμωνέττο, βρέθηκε την 1η Νοεμβρίου ανήμερα της συμπλήρωσης 79 ετών από τον θάνατό του, στον τάφο του Αλέξανδρου και κατέθεσε στεφάνι.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Χάλκης ανέφερε τα εξής: «Ύψιστη τιμή και υπερηφάνεια για τη Χάλκη μας η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τον Χαλκίτη πρώτο Έλληνα αξιωματικό ο οποίος σκοτώθηκε ηρωικά μαχόμενος στα άγια χώματα της Πίνδου.

Οι Ζουζουλιώτες κάτοικοι του Δήμου Νεστορίου με απόλυτο σεβασμό και αγάπη τιμούν ανελλιπώς κάθε χρόνο τον Αλέξανδρο Διάκο νιώθοντας ότι είναι ένα δικός του παιδί.

Η εμβληματική ηρωική φυσιογνωμία του Χαλκίτη Υπολοχαγού Αλέξανδρου Διάκου και η κυριολεκτική θυσία του διδάσκεται στη Σχολή Ευελπίδων ως παράδειγμα πατριωτισμού».


Διαβάστε ακόμη

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης

Η Λέσχη Lions Χάλκης συνεχίζει την πλούσια δράση της!

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου ΚΕΠ Χάλκης

Σημαντικό έργο για την εξοικονόμηση και διασφάλιση ποιότητας νερού πραγματοποιείται στη Χάλκη

City Οn Halki Pass-Η Χάλκη πρωτοπορεί και στην τεχνολογία

Ομιλητής στο Πανεπιστήμιο της Σιένα ο Δήμαρχος Χάλκης, Φραγκάκης Ευάγγελος