Έγινε δεκτή η αίτηση ακύρωσης 22χρονου που έχει καταδικαστεί για ληστεία

Έγινε δεκτή η αίτηση ακύρωσης 22χρονου που έχει καταδικαστεί για ληστεία

Έγινε δεκτή η αίτηση ακύρωσης 22χρονου που έχει καταδικαστεί για ληστεία

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5588 ΦΟΡΕΣ

Δεκτή έγινε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, η αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας, που είχε καταθέσει 22χρονος που καταδικάστηκε ερήμην για την απόπειρα ληστείας που είχε κάνει στη Ρόδο, σε βάρος αλλοδαπής από τη Δανία που βρισκόταν σε στάση λεωφορείου μαζί με τα δύο παιδιά της!

Συγκεκριμένα, το περιστατικό είχε σημειωθεί στο νησί μας πριν από τέσσερα χρόνια και ο 22χρονος κατηγορείται, ότι πλησίασε με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του την αλλοδαπή μητέρα και κρατώντας ένα μαχαίρι, επιχείρησε να τη ληστέψει.

Στις 10 Μαΐου 2023 εκδικάστηκε η υπόθεση από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, χωρίς την παρουσία του κατηγορουμένου, ο οποίος δεν εμφανίστηκε. Εντούτοις, η δίκη έγινε κανονικά με τον 22χρονο ωσεί παρών και του επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 7 ετών και φυλάκιση 6 μηνών και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 1200 ευρώ με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Ο 22χρονος κατηγορείται για απόπειρα ληστείας, κλοπή τελεσθείσα με διάρρηξη και παράνομη οπλοφορία μαχαιριού.

Στη συνέχεια δια της δικηγόρου του κας Μαρίας Κρικοπούλου, ο 22χρονος κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της διαδικασίας, η οποία εξετάστηκε χθες από το δικαστήριο και έγινε δεκτή και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στα μέσα Μαΐου 2024. Για τον 22χρονο όλα ξεκίνησαν, όταν, στις 5 Οκτωβρίου 2020 το μεσημέρι επιβαίνοντας σε δίκυκλο μοτοποδήλατο και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του επιχείρησε με την απειλή μαχαιριού να αφαιρέσει χρήματα από πεζή η οποία βρισκόταν σε στάση λεωφορείου στην πόλη της Ρόδου.

Η 43χρονη αλλοδαπή γυναίκα από τη Δανία τράπηκε σε φυγή, προτού ο δράστης ολοκληρώσει την πράξη του και στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας εντόπισαν τον 22χρονο και τον συνέλαβαν. Το όχημα που χρησιμοποίησε ο δράστης κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος του κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Ωστόσο από την προανάκριση προέκυψε , ότι ο ίδιος, στις 4 Οκτωβρίου στις 9 και είκοσι το βράδυ πήγε σε επιχείρηση – γραφείο στην πόλη της Ρόδου και με έναν λοστό παραβίασε την κάσα της κεντρικής πόρτας και αφού εισήλθε, αφαίρεσε ένα κουτί που περιείχε το χρηματικό ποσό των 103 ευρώ ενώ η ζημιά που προκλήθηκε από τη διάρρηξη ανέρχεται στο ποσό των 1500 ευρώ.

Η επιχείρηση διαθέτει κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο κατέγραψε τις ενέργειες του δράστη, ο οποίος όμως προανακριτικά τα είχε αποδεχτεί όλα.
Αλλά και απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου, ο 22χρονος, είχε παραδεχτεί τις πράξεις του, είχε δηλώσει μετανιωμένος ενώ ζήτησε συγγνώμη τόσο από την αλλοδαπή γυναίκα από την οποία επιχείρησε να αποσπάσει χρήματα κρατώντας μαχαίρι στη στάση του λεωφορείου, αλλά και από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης στην πόλη της Ρόδου, την οποία είχε διαρρήξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 22χρονος είχε πει, πως είναι χρόνια εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και δη από την ηρωίνη από την ηλικία των 16 χρόνων του και το μόνο του μέλημα ήταν πώς θα εξασφαλίσει χρήματα για τη δόση του. Έτσι και την ημέρα εκείνη πλησίασε τη γυναίκα στη στάση και της ζήτησε να του δώσει χρήματα, χωρίς να έχει άλλου είδους πρόθεση.

Ο ίδιος είχε προσθέσει, πως η εξάρτησή του αυτή, τον «έσπρωξε» να διαρρήξει και την επιχείρηση προκαλώντας ζημιά σε αυτήν, ενώ αυτή του η ανάγκη – είχε τονίσει- τον ώθησε στο τέλος να πουλήσει και το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να απείλησε τη γυναίκα, το οποίο του είχαν κάνει δώρο, είχε συναισθηματική αξία για εκείνον και το κρατούσε πάντα επάνω του.

Τελικά ο 22χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών