Wine not… λοιπόν;

Wine not… λοιπόν;

Wine not… λοιπόν;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 372 ΦΟΡΕΣ

Καλωσορίζοντας λοιπόν εσάς τους αναγνώστες, τους φίλους και τους γνωστούς,
εμάς τους συνεργάτες, και γενικότερα την κοινωνία της Ρόδου στο Rodos Food News, wine not να γνωριστούμε μέσα από το πρίσμα μιας φιάλης αγιωργίτικου ή ασύρτικου;
Εξάλλου, πέρα από τεχνικούς όρους, μεθόδους οινοποίησης, φαινολικά φορτία, terroir, ποικιλίες, θερμοκρασίες κοκ, αυτό είναι το κρασί... Επικοινωνία!


Επικοινωνία με την παρέα σου, τον σύντροφο σου, τον διπλανό σου.
Ακόμη και με τον ίδιο τον παραγωγό και τον τόπο του.

Εξ’ ου και η απάντηση στο ερώτημα :

«ποιό θεωρείς το καλύτερο κρασί;», αυτό που πίνεις με καλή παρέα!
Επικοινωνία με τις αισθήσεις. Επικοινωνία με τον εαυτό σου. Εκεί βρίσκονται τα λεγόμενα meditation wines, δηλαδή τα κρασιά περισυλλογής.

Αυτήν την επικοινωνία και τους κώδικες της θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε μέσα από την στήλη αυτή. Γιατί όταν γνωρίσεις καλύτερα το κρασί, τότε θα το απολαύσεις καλύτερα, θα το κατανοήσεις βαθύτερα και θα το αγαπήσεις περισσότερο.



Για να πάρουμε μία πρόγευση της συνέχειας, θα παραθέσουμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία… Κρατηθείτε!

Περισσότερα από 600 οινοποιεία, περισσότερες από 170 γηγενείς ποικιλίες (τοπικές ποικιλίες), περισσότερες από 4000 διαφορετικές ετικέτες κρασιών. Και ναι, δεν μιλάμε για την Γαλλία ή την Ιταλία, αλλά μόνο για την Ελλάδα και τον ελληνικό αμπελώνα! Με ποικιλίες οι οποίες είναι super trendy σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, με κορυφαίο το ασύρτικο, το ξινόμαυρο και την μαλαγουζιά!

Wine not και… Wine not new wines of Greece.
Παναγιώτης Σ. Μηνάς

Πηγή: www.rodosfoodnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Στα 100 καλύτερα ιταλικά εστιατόρια της Ελλάδας η δική τους Tsaperdona!

Το λεοντόψαρο ως γαστρονομική έκπληξη παρουσίασε η ΑΝ.ΔΩ. σε δεκάδες συμπολίτες μας

Τιμητικό βραβείο για το μελεκούνι στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοσκινιατών

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Με ένα τοπικό πιάτο από παραδοσιακό πανηγύρι της Μυκόνου εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο European Young Chef Award 2023

Συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στον Πειραιά

Στη Γαλλία η αποστολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τον διαγωνισμό "European Young Chef Award 2023"

Έξω πάμε καλά; 4 διεθνείς οινογνώστες μιλούν για τη θέση του ελληνικού κρασιού στις αγορές