Wine not… λοιπόν;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 372 ΦΟΡΕΣ
εμάς τους συνεργάτες, και γενικότερα την κοινωνία της Ρόδου στο Rodos Food News, wine not να γνωριστούμε μέσα από το πρίσμα μιας φιάλης αγιωργίτικου ή ασύρτικου;
Εξάλλου, πέρα από τεχνικούς όρους, μεθόδους οινοποίησης, φαινολικά φορτία, terroir, ποικιλίες, θερμοκρασίες κοκ, αυτό είναι το κρασί... Επικοινωνία!
Επικοινωνία με την παρέα σου, τον σύντροφο σου, τον διπλανό σου.
Ακόμη και με τον ίδιο τον παραγωγό και τον τόπο του.
Εξ’ ου και η απάντηση στο ερώτημα :
«ποιό θεωρείς το καλύτερο κρασί;», αυτό που πίνεις με καλή παρέα!
Επικοινωνία με τις αισθήσεις. Επικοινωνία με τον εαυτό σου. Εκεί βρίσκονται τα λεγόμενα meditation wines, δηλαδή τα κρασιά περισυλλογής.
Αυτήν την επικοινωνία και τους κώδικες της θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε μέσα από την στήλη αυτή. Γιατί όταν γνωρίσεις καλύτερα το κρασί, τότε θα το απολαύσεις καλύτερα, θα το κατανοήσεις βαθύτερα και θα το αγαπήσεις περισσότερο.
Για να πάρουμε μία πρόγευση της συνέχειας, θα παραθέσουμε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία… Κρατηθείτε!
Περισσότερα από 600 οινοποιεία, περισσότερες από 170 γηγενείς ποικιλίες (τοπικές ποικιλίες), περισσότερες από 4000 διαφορετικές ετικέτες κρασιών. Και ναι, δεν μιλάμε για την Γαλλία ή την Ιταλία, αλλά μόνο για την Ελλάδα και τον ελληνικό αμπελώνα! Με ποικιλίες οι οποίες είναι super trendy σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, με κορυφαίο το ασύρτικο, το ξινόμαυρο και την μαλαγουζιά!
Wine not και… Wine not new wines of Greece.
Παναγιώτης Σ. Μηνάς
Πηγή: www.rodosfoodnews.gr