Ελεύθεροι για την πλαστογραφία διαθήκης

Ελεύθεροι για την  πλαστογραφία διαθήκης

Ελεύθεροι για την πλαστογραφία διαθήκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 389 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους πατέρας και γιος που κατηγορούνται για πλαστογραφία και απάτη διαθήκης.

Οι δύο κατηγορούμενοι ηλικίας 70 και 40 ετών αντίστοιχα κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για τις κακουργηματικές ποινικές διώξεις που τους έχουν ασκηθεί μετά την μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους συγγενικό τους πρόσωπο. Αφορμή για αυτήν την δικαστική πλέον διαμάχη είναι οι δύο διαθήκες που άφησαν οι θείοι των διαδίκων (άκληρο αντρόγυνο), οι οποίοι και διέθεταν μεγάλη περιουσία.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Νάξο όπου έμενε το ζευγάρι των ηλικιωμένων το οποίο έχει πλέον αποβιώσει. Όλα τα προηγούμενα χρόνια, όπως ισχυρίζονται πατέρας και γιος φρόντιζαν τους θείους τους και εργάζονταν στα μαγαζιά και στα χωράφια τους.

Λίγο πριν πεθάνει ο θείος φέρεται να έδωσε μία διαθήκη της συζύγου του (η οποία είχε ήδη πεθάνει) στον 70χρονο ανιψιό και να του είπε πως υπάρχει και μία δεύτερη την οποία θα πάρει μετά τον θάνατο το δικό του.

Όταν ήρθε η ώρα για να κατατεθούν για δημοσίευση οι διαθήκες από τον 70χρονο, εκείνος της έδωσε στον γιο του και από τότε ξεκίνησαν όλα αφού και το δικαστήριο έκρινε άκυρη την μία διαθήκη καθώς δεν αναγράφονταν σε αυτήν ακριβής ημερομηνία παρά μόνο μήνας και έτος.

Για την υπόθεση έχουν γίνει και γραφολογικές εκθέσεις ενώ ενώπιον του ανακριτή Νάξου όπου βρέθηκαν πριν μερικές ημέρες πατέρας και γιος, συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Νικήτα Μπόλκα, αρνήθηκαν τα όσα τους καταλογίζονται και κυρίως ότι αυτοί πλαστογράφησαν τις διαθήκες, ενώ επεσήμαναν την μεγάλη αγάπη και την αδυναμία που έτρεφε η θανούσα θεία για τον 70χρονο, τον οποίο μάλιστα είχε θελήσει και να τον υιοθετήσει.

Με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Συλλήψεις για ναρκωτικά και άσκοπους πυροβολισμούς σε Ρόδο και Κάρπαθο

Θείος και ανιψιός κατηγορούνται ότι απήγαγαν και τραυμάτισαν 40χρονο

Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορούνται δύο αλλοδαποί

Για ληστεία και κλοπές πρόκειται να δικαστούν τέσσερις Ρομά

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 21χρονος που κατείχε ναρκωτικά

Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για μεταφορά μεταναστών

Έκλεψε τον εργοδότη του

Για πορνογραφία ανηλίκων θα δικαστεί 52χρονος Ροδίτης