100 χρόνια ΡΟΔΙΑΚΗ

100 χρόνια ΡΟΔΙΑΚΗ

100 χρόνια ΡΟΔΙΑΚΗ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 602 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η εκδότρια
ΗΒΗ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΟΠΑΝΑΚΗ

Το 1915 φαντάζει μακρινό σήμερα, 100 χρόνια μετά, αλλά για τα μεγέθη της ιστορίας είναι στην ουσία μόνο ένα μικρό διάστημα. Παρόλα αυτά σε αυτό το χρονικό διάστημα ο πλανήτης έζησε κάποια κοσμοϊστορικά γεγονότα και η εφημερίδα μας «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» από την αρχή ήταν εκεί να τα καλύψει, να τα αναλύσει και να τα καταγράψει για να υπάρχουν στο αρχείο για τις επόμενες γενιές.

Πέρασε δύσκολους καιρούς αλλά ήταν υποχρεωμένη να σηκώσει το βάρος της «σωστής» ενημέρωσης, για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αναγνωστικού της κοινού. Έπρεπε να επενδύσει σε δημοσιογράφους που να χαρακτηρίζονται από δημοσιογραφική ακεραιότητα, ικανότητα να καλύψουν την τρέχουσα επικαιρότητα αμερόληπτα και υπεύθυνα. Έπρεπε να υποστηρίξει την εμπιστοσύνη των αναγνωστών της κάνοντας πράξη την ιδέα της έγκυρης ενημέρωσης. Άλλωστε ποια είναι τα χαρακτηριστικά μιας «καλής» εφημερίδας:

- ακεραιότητα: διατηρώντας επίπεδα ειλικρινούς ενημέρωσης κατά την μετάδοση των γεγονότων. Σε περιπτώσεις μιας διένεξης να κρατάει στο ακέραιο αμερόληπτη στάση, μεταφέροντας τις απόψεις και των δύο πλευρών χωρίς να παρεμβαίνει ώστε να επηρεάζει το αναγνωστικό της κοινό.

- υπεύθυνη ενημέρωση: η υπέρβαση του εαυτού ώστε να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερη και αντικειμενικότερη η αναμετάδοση των ειδήσεων

- ακρίβεια στην μετάδοση των γεγονότων: η φρούρηση του στόχου ώστε να είναι χωρίς προκαταλήψεις και διαστρεβλώσεις η αναμετάδοση των ειδήσεων. Να μπορεί να κρίνει ποιες ειδήσεις είναι σημαντικές και χρήσιμη η αναμετάδοσή τους. Να έχει το σθένος σε περίπτωση λάθους να το παραδεχτεί και να επανορθώσει.

- άμεση ανταπόκριση: να είναι εκεί όπου τα γεγονότα τρέχουν.

Ως πηγή πληροφοριών, η εφημερίδα «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» έχει διαδραματίσει ιστορικό ρόλο στην ανάπτυξη της κοινωνίας επιτρέποντας τους αναγνώστες/πολίτες να αποκτήσουν επίγνωση των γεγονότων που επιδρούν άμεσα στη ζωή τους. Μια εφημερίδα θα μπορούσαμε να πούμε είναι η αρχή στήριξης της αρετής, της ηθικής και της κοινωνικής ελευθερίας. Μια σωστή εφημερίδα διέπεται από τις ίδιες αρχές στην οποία βασίζεται η δημοκρατία.

Το βασικό όμως μέλημα μιας εφημερίδας εκτός από την ενημέρωση των αναγνωστών της, είναι να βρίσκεται δίπλα τους σε καιρούς κρίσιμων πολιτικών/κοινωνικών/ιστορικών στιγμών.
Η εφημερίδα μας «Η ΡΟΔΙΑΚΗ» ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις και 100 χρόνια μετά την ίδρυσή της, βγήκε νικήτρια με το κεφάλι ψηλά και με το αίσθημα ευθύνης που την χαρακτηρίζει.

Διαβάστε ακόμη

Η Παλιά και η Νέα Αγορά της Ρόδου (Γ' Μέρος)

Η Παλιά και η Νέα Αγορά της Ρόδου (β' μέρος)

Η Παλιά και η Νέα Αγορά της Ρόδου

Η Ρόδος, ο Γρίβας και ο απελευθερωτικός αγώνας της Κύπρου

Δωδεκάνησα: Η Ενσωμάτωση, η ημερομηνία που δεν άλλαξε και μια προσωπική μαρτυρία

Η ιστορία της Αρχαγγελίτισσας Παρασκευής Γιακουμάκη: Στη Στράτα του Προφήτη Ηλία

Σελίδες Ιστορίας: Ο δρόμος των Παθών με τα γλυπτά, ο Σταυρός του Φιλερήμου και η κατάληψη της Μονής στις 20 Σεπτεμβρίου 1947

Τήλος: Οι πρώτοι γάμοι ομοφύλων το 2008, όπως τους έζησαν 3 από τους πρωταγωνιστές τους