Στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο Παναγιώτης Σακελλαρίου

Στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη  ο Παναγιώτης Σακελλαρίου

Στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο Παναγιώτης Σακελλαρίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 456 ΦΟΡΕΣ

Τι δήλωσε στην συνέντευξή του στη «Ροδιακή»

Ο Παναγιώτης Σακελλαρίου είναι πρώην Γενικός Γραμματέας της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου. Θεωρείται από τους ανθρώπους του «Καραμανλικού» μπλοκ.

Είναι μέλος της οργανωτικής γραμματείας, στήριξης της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη και ένας από τους ελάχιστους, που είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Ρόδο. Τον συναντήσαμε στο γραφείο του, όπου μαζί με τους συνεργάτες συντόνιζε την προσπάθεια της στήριξης του υποψηφίου πρόεδρου της ΝΔ.

Ποιο είναι το ζητούμενο για την ΝΔ στις 22 Νοεμβρίου;
Το ζητούμενο για το κόμμα αλλά και τα στελέχη της Ν.Δ. δεν είναι ποιος διαθέτει το μεγαλύτερο ποσοστό στο κομματικό μετοχικό κεφάλαιο, αλλά ποιος εγγυάται να επαναφέρει το κόμμα σε τροχιά εκλογικής επικράτησης.

Το μήνυμα των πρόσφατων εκλογών ήταν σαφές: «Αλλάξτε». Αυτό είπε, με απλά λόγια, η κοινωνία στη Ν.Δ. Τη στιγμή που ο κόσμος δείχνει το δρόμο, είναι καταστροφικό λάθος, κάποιοι να επιμένουν να λειτουργούν με όρους παρελθόντος.

Συμπεριφορές που καταδεικνύουν ότι, ακόμη και σήμερα, κάποιοι αντιμετωπίζουν τη μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη περισσότερο σαν οικόπεδο και λιγότερο ως πολιτικό φορέα και που οδήγησαν την ελληνική Κεντροδεξιά στην εκλογική συρρίκνωση, θα πρέπει να καταδικαστούν.

Εκείνο που προέχει για τους πολίτες είναι η ελληνική Κεντροδεξιά να απευθυνθεί στον πολύ κόσμο και να πάψει να ενδιαφέρεται για τον κομματικό μικρόκοσμο. Προέχει η ανάδειξη του νέου προέδρου, να αποδώσει ένα καινούριο κόμμα, στελεχιακά και ποιοτικά ανανεωμένο, ιδεολογικά προσανατολισμένο και απαλλαγμένο από ιδιοκτησιακά σύνδρομα.

Και, για να συμβεί κάτι τέτοιο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρξει εναλλακτική και συγκροτημένη πρόταση διακυβέρνησης.
Αυτός θα πρέπει να είναι ο βασικός στόχος όλων στη Ν.Δ. Τώρα είναι η ώρα η Παράταξη να επιχειρήσει να συνομιλήσει με την κοινωνία. Μόνον έτσι ανατρέπονται τα κοινωνικά ρεύματα και οι πολιτικοί συσχετισμοί.

Ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο για τη θέση του προέδρου της ΝΔ από τους τέσσερις υποψηφίους;
Θεωρώ ότι στο πρόσωπο του επόμενου προέδρου της ΝΔ, θα πρέπει να συγκατοικούν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
Η κοινοβουλευτική εμπειρία, η σοβαρότητα με τα ποιοτικά πολιτικά χαρακτηριστικά, η αξιοπιστία και η προσήλωση στις ιδέες και τις αρχές της ΝΔ. Μαζί με αυτά η δυνατότητα του προέδρου να ακούει και να συνθέτει απόψεις εντός του κόμματος και να μπορεί να δίνει μάχες αγκαλιάζοντας «ΟΛΟΥΣ» τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, εντός και εκτός Βουλής.
Πιστεύω ακράδαντα ότι όλα αυτά συνυπάρχουν στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο οποίος ήταν και παραμένει η ψυχή της παράταξής μας.

Πως σχολιάζεται τις διάφορες κουβέντες που γίνονται για αλλαγή του ονόματος του κόμματος ή την επαναφορά του πυρσού;
Η ΝΔ σαραντάρισε και θα πάει πολύ μακριά ακόμη. Σε όλες τις δημοκρατίες τις Ευρώπης τα μεγάλα παραδοσιακά κόμματα είναι 100 ετών. Δεν βλέπω κανένα λόγο για αλλαγή του ονόματος. Θα μου άρεσε η επαναφορά του πυρσού. Θεωρώ ότι ήταν λάθος η κατάργησή του.

Ο πυρσός είναι το σύμβολο και η ιστορία του κόμματος. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι η ανανέωση περνάει μέσα από την δυνατότητα που έχει το κόμμα μας να αντιληφτεί τα μηνύματα των καιρών και μέσα από ένα κοινωνικό και δημοκρατικό διάλογο που θα μπορεί να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου, ξαναζωντανεύοντας την ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας μας.

Θα ήθελα με μια κουβέντα σας, ένα σχόλιο σας για τους άλλους υποψηφίους.
Για τον Άδωνι Γεωργιάδη θα έλεγα ότι είναι «αγωνιστής», για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι «έντιμος», για τον Απόστολο Τζιτζικώστα αντί κρίσης, θα ήθελα να θυμίσω τις τρεις πρώτες γραμμές της ιδρυτικής διακήρυξης της ΝΔ διά χειρός του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Νέα Δημοκρατία είναι το σύστημα με το οποίο οι ολιγότεροι και επώνυμοι καθοδηγούν αντί να καταδημαγωγούν, εκπροσωπούν αντί να καταδυναστεύουν»

Ενόψει της Κυριακής και της κρίσιμης αναμέτρησης ποιο είναι το σχόλιό σας;
Πριν φτάσουμε στην κάλπη της Κυριακής, πρέπει να σκεφτούμε με ωριμότητα, με ποιο τρόπο, η κεντροδεξιά θα αναζωογονηθεί ώστε να σταθεί απέναντι στη σημερινή «κυβέρνηση των ερειπίων».
Με συγκροτημένες πολιτικές και προτάσεις και ευρύ άνοιγμα στην Ελληνική κοινωνία. Έχοντας κατά νου, αυτές τις σκέψεις εύχομαι η επιλογή να είναι προς όφελος της παράταξης και της Ελληνικής κοινωνίας.

Διαβάστε ακόμη

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου