Δεν λύθηκε ακόμα το πρόβλημα με τις ουρές στο αεροδρόμιο Ρόδου

Δεν λύθηκε ακόμα το πρόβλημα με τις ουρές στο αεροδρόμιο Ρόδου

Δεν λύθηκε ακόμα το πρόβλημα με τις ουρές στο αεροδρόμιο Ρόδου

Λίζα Γ. Τσοπανάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2941 ΦΟΡΕΣ

Δεκάδες τουρίστες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την ταλαιπωρία

Μεγάλο εξακολουθεί να είναι το πρόβλημα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Διαγόρας αφού οι χιλιάδες τουρίστες που φεύγουν από το νησί μας, αναγκάζονται να περιμένουν με τις ώρες στην ουρά προκειμένου να κάνουν chek in για να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα και να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Το πρόβλημα φαίνεται πως εντείνεται τις ημέρες που υπάρχουν ταυτόχρονα πολλές πτήσεις όπως για παράδειγμα τα Σάββατα και οι Κυριακές, αφού το προσωπικό που υπάρχει στο αεροδρόμιο, δεν επαρκεί για να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες τουρίστες που αναχωρούν. H έντονη δυσαρέσκεια των τουριστών που αναχωρούν ιδίως με τις πτήσεις charter απο το νησί μας, είναι θέμα χρόνου να προκαλέσουν το διεθνή διασυρμό μας, ενώ οι εικόνες ντροπής αλλά και οι διαμαρτυρίες για την απαράδεκτη κατάσταση κυκλοφορούν ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εύλογο είναι το ερώτημα του τι θα συμβεί τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο που η τουριστική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, και όπως όλα δείχνουν, η εν λόγω ταλαιπωρία που έχει ξεκινήσει απο αρχές Μαΐου, δεν προβλέπεται να σταματήσει.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ της "Ροδιακής" πριν απο περίπου 20 μέρες, τονίσθηκε η ανάγκη να βρεθεί μια λύση σε ότι αφορά την υπηρεσία ελέγχου, που όπως όλα δείχνουν εξακολουθεί να είναι ανέτοιμη για να υποδεχθεί τους χιλιάδες τουρίστες που έρχονται στο νησί μας. Παρά το γεγονός οτι οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι ενημερωμένες, οι απαράδεκτες εικόνες εξακολουθούν να αποτυπώνονται στο αεροδρόμιο του νησιού μας, με κίνδυνο το διεθνή μας διασυρμό!
Ένα επίπεδο παροχής υπηρεσιών όπως αυτό, είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει σε ένα διεθνές αεροδρόμιο και παράλληλα σε έναν προορισμό που είναι μέχρι τώρα, ιδιαίτερα δημοφιλής για χιλιάδες τουρίστες.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως για παράδειγμα στη σελίδα "Rhodes Airport Aviation News" δεκάδες τουρίστες σχολίασαν με τα πιο ντροπιαστικά λόγια, τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στο αεροδρόμιο. Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω τρία σχόλια που παραθέτουμε, τα οποία αλιεύθηκαν από την εν λόγω σελίδα στο facebook και μεταφράστηκαν. Οι επισκέπτες του νησιού μας, σχολιάζουν με τον χειρότερο τρόπο την πολύωρη αναμονή στον έλεγχο επιβίβασης, ενώ παράλληλα σχολιάζουν τις εγκαταστάσεις, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για βρόμικες τουαλέτες, για ανυπόφορη ζέστη και κλιματιστικά που δεν λειτουργούσαν αλλά και φυσικά για τη μηδαμινή οργάνωση.

Claire Eveleigh
Τι φιάσκο! Κατεβήκαμε στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» χθες στις 18:30 για να επιβιβαστούμε στην πτήση μας για το Κάρντιφ του Ηνωμένου Βασιλείου και αντικρίσαμε μία σειρά αναμονής που θα άγγιζε τα 1000 άτομα! Ήμασταν μια ομάδα 6 ατόμων ανάμεσά μας ένας συνταξιούχος και ένα βρέφος. Περιμέναμε 3 ώρες για να κάνουμε το check-in και μετά πάλι περιμέναμε μέχρι να ελεγχθούν οι βαλίτσες. Η ζέστη ήταν ανυπόφορη δεν δούλευαν τα κλιματιστικά. Επιτέλους επιβιβαστήκαμε. Δεν θα γυρίσω ποτέ ξανά στη Ρόδο. Απαίσιο αεροδρόμιο, καμία οργάνωση και τουαλέτες που είναι βρόμικες.

Fiona Carr
Χθες βράδυ περιμέναμε στην ουρά για να κάνουμε το check-in και ξαφνικά 2 υπάλληλοι σηκώθηκαν και έφυγαν χωρίς καμία εξήγηση. Έτσι αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε ουρά 3 φορές με αποτέλεσμα να περιμένουμε 2 ώρες πριν γίνει το check-in. Η καημένη η αντιπρόσωπος του Thomas Cook τα άκουσε όλα! Ερχόμαστε χρόνια στη Ρόδο αλλά αυτή ομολογουμένως ήταν η χειρότερη φορά.

Victoria Coyne
Το check-in χθες βράδυ ήταν ένα πραγματικό αίσχος! Η εταιρεία περίμενε 5000 άτομα μέσα σε 2 ώρες και μόνο 4-5 γκισέ λειτουργούσαν και για όλους τους προορισμούς! Ουρές να έρπονται σε όλη την αίθουσα αναχωρήσεων. Τόση ζέστη που ο κόσμος ήταν στα πρόθυρα της λιποθυμίας, παιδιά να κλαίνε και οι μεσήλικες να κάνουν προσπάθεια να μείνουν όρθιοι! Ως πρώην αντιπρόσωπος ταξιδιωτικής εταιρεία ήμουν αηδιασμένη! Για το όνομα του Θεού, Μάιος είναι ακόμα, τι θα γίνει Ιούλιο-Αύγουστο; Περιμένεις 2 ώρες τουλάχιστον για να κάνεις check-in και όταν επιβιβάζεσαι στο αεροσκάφος λείπουν οι μισοί επιβάτες ώστε περιμένεις άλλη μια ώρα μέχρι να έρθουν. Κάτι πρέπει να γίνει διότι δεν είναι αρκετό αυτό που γίνεται τώρα!

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη