Απεβίωσε ο ομογενής Κώστας Κωστίδης

Απεβίωσε ο ομογενής Κώστας Κωστίδης

Απεβίωσε ο ομογενής Κώστας Κωστίδης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 544 ΦΟΡΕΣ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών ο Κώστας Κωστίδης από τη Νέα Υόρκη, Αρχων Ιερομνήμων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πρώην πρόεδρος της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Αστόριας, ενώ προσέφερε πολύτιμες εθελοντικές υπηρεσίες στην Ομογένεια.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στο χωριό Πάλους της Νισύρου. Η μητέρα του, Μαρούκλα, ανέθρεψε τον ίδιον, τον δίδυμο αδελφό του Σπύρο και τον αδελφό τους Αχιλλέα στο μικρό νησί της Δωδεκανήσου, ενώ ο πατέρας τους βρισκόταν στην Αμερική εργαζόμενος για την οικονομική στήριξη της οικογένειας.

Οι Ιταλοί, οι οποίοι κατέλαβαν τα Δωδεκάνησα, ανάγκασαν τον αείμνηστο Κώστα Κωστίδη να διακόψει τις Γυμνασιακές του σπουδές στο δεύτερο έτος. Πήγε εθελοντής στο Στρατό για να υπερασπιστεί τη μητέρα πατρίδα Ελλάδα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Συνελήφθη από τον γερμανικό στρατό και κρατήθηκε όμηρος πολέμου στο νησί της Ρόδου.

Επειτα από δύο μήνες φρικτών βασανιστηρίων και κακουχιών καταδικάσθηκε σε θάνατο από το εκτελεστικό απόσπασμα, αλλά κατά κάποια θεϊκή επέμβαση σώθηκε, αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στη Νίσυρο. Επειτα από τον πόλεμο αγόρασε τη δική του βάρκα και μετέφερε προϊόντα στα νησιά του Αιγαίου.

Στις 27 Απριλίου του 1949 νυμφεύθηκε με την Σταματία Χριστοφόρου, ενώ το 1954 μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες αναζητώντας το αμερικανικό όνειρο. Εργάσθηκε σκληρά και έφτασε μέχρι τον βαθμό του διευθυντή στο εστιατόριο λέσχη του Irving Trust Company του Wall Street φτάνοντας στο σημείο να έχει υπό την επίβλεψή του 36 υπαλλήλους. Από τη θέση αυτή βοήθησε πολλούς Ελληνες μετανάστες δίνοντάς τους εργασία.

(Από τον Εθνικό Κήρυκα)

Διαβάστε ακόμη

Πήρε εξιτήριο η 68χρονη Ειρήνη Ταχλιαμπούρη

Η εορτή του Αγίου Σάββα του Νέου του εν Καλύμνω στο Σίδνεϋ

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου