Απτές προσπάθειες για επιμήκυνση της σεζόν

Απτές προσπάθειες  για επιμήκυνση της σεζόν

Απτές προσπάθειες για επιμήκυνση της σεζόν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 364 ΦΟΡΕΣ

Μ. Παπαβασιλείου: στόχος να καθιερωθεί η Ρόδος ως αθλητικός τουριστικός προορισμός

Να καθιερωθεί το νησί μας ως αθλητικός τουριστικός προορισμός, είναι ο στόχος της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, η οποία σε μία προσπάθεια να καταφέρει την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, διοργανώνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα εκτός σεζόν, όπως ο διεθνής μαραθώνιος της Ρόδου που θα διεξαχθεί στις 9 Απριλίου.

Με αφορμή τη διεξαγωγή του, η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, αθλητισμού και πολιτισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του αγώνα, αναφέρθηκε χτες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στους στόχους της περιφερειακής αρχής, τονίζοντας ότι αυτοί επιτεύχθηκαν.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη «ολοκληρώθηκε σε διάστημα 30 ημερών ένα πυκνό σε δράσεις και πρωτοφανές σε δραστηριότητα πρόγραμμα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη συμμετοχή στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις Βερολίνου (ΙΤΒ), Μόσχας (ΜΙΤΤ), Salon Mondial du Tourisme στο Παρίσι, στην Grekland Panorama στη Σουηδία, στη Νέα Υόρκη, στα oscar της Γαστρονομίας, τα James Beard Awards του James Beard Foundation, στο Μαϊάμι στη “Seatrade Cruise Global 2017” όπου πήραμε μέρος για την ενίσχυση της κρουαζιέρας στα νησιά μας, ενώ παράλληλα είχαμε επαφές για την μεγάλη επένδυση παραγωγών του Hollywood που προσπαθούμε να φέρουμε στην Σύρο.»

Όπως τόνισε «για πρώτη φορά, οι δράσεις κουμπώνουν μεταξύ τους. Ο τουρισμός, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, η γαστρονομία παντρεύονται αρμονικά. Παντού εισπράττουμε εξαιρετικά μηνύματα με εξαίρεση στον κλάδο της κρουαζιέρας, την οποία όπως γνωρίζετε διέπει ένα ιδιαίτερο καθεστώς στο οποίο δεν μπορούμε να παρέμβουμε.

Όλα αυτά, υλοποιούνται από την Περιφέρειά μας για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος όχι μόνο εξαιτίας του προσφυγικού ζητήματος που επηρέασε και την περιοχή μας αλλά κυρίως για την στήριξη της τοπικής μας οικονομίας και την οικονομία όλης της Ελλάδας!

Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνδέει τον Αθλητισμό με τον Τουρισμό στηρίζοντας έμπρακτα τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Ο Μαραθώνιος της Ρόδου βάζει τη Ρόδο στον χάρτη του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος και ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ τη στοχευμένη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για την καθιέρωση της Ρόδου ως αθλητικού τουριστικού προορισμού.

Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό το στόχο ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων μας με «ναυαρχίδα» όλης αυτής της προσπάθειας τον Μαραθώνιο και σταδιακά προσθέσαμε στο αθλητικό καλεντάρι του νησιού αγώνες-θεσμούς. Φιλοξενήσαμε ήδη στη Ρόδο δύο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς ακτινοβολίας με τη σφραγίδα της UCI ενώ τον Απρίλιο θα διεξαχθεί και κύπελλο ερασιτεχνών ποδηλατών. Παράλληλα, στις αρχές Μαΐου θα λανσαριστεί στη Ρόδο το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα ταεκβοντό παραλίας, καθώς και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό σάλας.

Στις 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας τριάθλου OCEAN LAVA RHODES και θα επαναληφθεί τον Οκτώβριο. Επίσης τον Οκτώβριο θα λάβει χώρα στη Ρόδο για πρώτη φορά το RUN GREECE του ΣΕΓΑΣ. Στις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις περιλαμβάνονται τέλος ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τένις και ένα Διεθνές Τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου. Υπάρχουν βέβαια και άλλες μικρότερες διοργανώσεις…»

Σύμφωνα με την κ. Παπαβασιλείου όλες οι παραπάνω διοργανώσεις πραγματοποιούνται τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο και Οκτώβριο-Νοέμβριο με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αυτούς τους αγώνες στοχεύει να τους φιλοξενεί κάθε χρόνο, αλλά και να προσελκύσει και νέους, ώστε να εδραιωθεί η Ρόδος στην παγκόσμια συνείδηση ως αθλητικός τουριστικός προορισμός.

«Μετά από δυόμισι χρόνια μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πετύχει το στόχο που θέσαμε ως Περιφερειακή Αρχή και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η Ρόδος έχει αποδείξει ότι δικαίως αξίζει τον τίτλο του αθλητικού τουριστικού προορισμού.

Δεδομένης και της διεθνώς ανερχόμενης τάσης για τη συμμετοχή σε δρομικά αγωνίσματα μεγάλων αποστάσεων, δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για αθλητικό τουρισμό εάν δεν υπήρχε ο Μαραθώνιος. Η εμπειρία, μας έχει διδάξει πως όταν μπορείς να διοργανώσεις μαραθώνιο, είσαι σε θέση να υποστηρίξεις οργανωτικά κάθε άλλο αθλητικό event. Φέτος μάλιστα, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των δρομέων έχουμε διευρύνει την γκάμα των επιλογών, συμπεριλαμβάνοντας πέρα από τα αγωνίσματα των πέντε και δέκα χιλιομέτρων και τον ημιμαραθώνιο.

Στοχεύουμε πάντα σε ένα ποιοτικό μαραθώνιο. Η παραθαλάσσια και επίπεδη διαδρομή, δίπλα σε μοναδικά μνημεία της Ρόδου καθιστά τη διοργάνωση μοναδική! Επιπλέον η διαπίστευση της διαδρομής από την AIMS, την IAAF και τον ΣΕΓΑΣ εξασφαλίζει την αρτιότητα της διοργάνωσης, η οποία σε λίγα χρόνια θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Αθλητισμός αποτελεί ένα ιδιαίτερο πολιτισμικό πεδίο δράσης και επικοινωνίας. Οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις ενεργοποιούν όλη την τοπική μας κοινωνία σε μία κοινή προσπάθεια» κατέληξε η αντιπεριφερειάρχης.

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες