Εξέλιξη «βόμβα» για το φράγμα του Γαδουρά: Απερρίφθη η σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Απερρίφθη από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, η σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ιδιωτική εταιρεία, για την διαχείριση του Φράγματος Γαδουρά, αλλά και για τα έργα που ήταν απαραίτητο να εκτελεστούν στο Φράγμα Γαδουρά ώστε να μην "διψάσει" και το φετινό καλοκαίρι η Ρόδος. 

Πρόκειται για μια εξέλιξη "βόμβα" καθώς ήδη τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει να γίνονται ορατά τα προβλήματα υδροδότησης σε πολλές περιοχές του νησιού μας και η καλύτερη αξιοποίηση του Φράγματος Γαδουρά θα έδινε ουσιαστικές λύσεις.

Εξάλλου σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, για την απόφαση του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης του έργου «Καθημερινή διαχείριση, λειτουργία και συντήρηση του έργου: Ύδρευση Ρόδου από το Φράγμα Γαδουρά» αναφέρει τα εξής:

«Η σημερινή απόφαση του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι ειλικρινά αποκαρδιωτική.

Έδωσα ήδη εντολή στη νομική υπηρεσία της Περιφέρειας να προχωρήσει άμεσα στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, διεκδικώντας το αυτονόητο: το δικαίωμα των κατοίκων της Ρόδου και των επισκεπτών της σε επαρκές σε ποσότητα και υψηλής ποιότητας, ασφαλές νερό.

Ήρθε η ώρα, όλοι  - και όταν λέω “όλοι”, εννοώ “όλοι” – να αναλάβουν τις ευθύνες τους».