Πουλάει τις βέρες της για λίγα ευρώ!

Πουλάει τις βέρες της για λίγα ευρώ!

Πουλάει τις βέρες της για λίγα ευρώ!

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2947 ΦΟΡΕΣ

Όλο και πυκνώνουν οι συμπολίτες μας που αναρτούν στην κλειστή Ομάδα «Ρόδος: Προσφέρω-Ανταλλάσσω-Χαρίζω», προσωπικά αντικείμενα που σοκάρουν

Ποιός το περίμενε ότι θα ρχονταν ώρα που στην άλλοτε ευημερούσα Ρόδο και οι «καλύτερες οικογένειες» θα αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Τόσο σοβαρό που να δίνουν όσο- όσο ακόμα και αντικείμενα μεγάλης συναισθηματικής αξίας, ακόμα και τις βέρες τους, για λίγα ευρώ.

Η Κλειστή Ομάδα «Ρόδος: Προσφέρω-Ανταλλάσσω-Χαρίζω» και οι διαχειριστές της, άτομα καθημερινά, ευαίσθητα που πάντα βοηθούσαν και το καναν για τις ανάγκες της ψυχής τους και μόνο, οργανώθηκαν, συμπλήρωσαν πάνω από 6.000 μέλη και δεν σταματούν να προσφέρουν.

Στη Ρόδο του ιλουστρασιόν περιτυλίγματος που κι εδώ οι καλοί άνθρωποι είναι πολλοί, αλλά όπως συμβαίνει συνήθως δεν είναι αυτοί που νομίζουμε!

Ποιες είστε, από ποιους λειτουργεί η Ομάδα;
Είμαστε η Χριστίνα Κατσουράκη που είναι η διαχειρίστρια της κλειστής Ομάδας μας, η Μίκα Στρατζοπούλου, η Δήμητρα Μιαούλη-Καλαποδάκη, μία ακόμη κυρία η οποία είναι πολύ γνωστή στην κοινωνία της Ρόδου και δε θέλει να ξέρουν το όνομά της και ο Γιώργος Κατίνας.

Πότε ξεκινήσατε και πια ανάγκη σας έκανε να ξεκινήσετε;
Ξεκινήσαμε πέρυσι το χειμώνα και συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου και φτάσαμε να έχουμε σήμερα 6.200 μέλη. Μέχρι τότε ήμασταν μέλη άλλης Ομάδας γιατί ευτυχώς υπάρχουν κι άλλες Ομάδες που είναι αλληλέγγυες προς τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Από το Φεβρουάριο του 2017 βλέποντας ότι η Ρόδος έχει πια πολύ μεγάλο πρόβλημα φτώχειας δημιουργήσαμε τη δική μας Ομάδα.

Πράγματι στη Ρόδο υπάρχουν οικογένειες με μεγάλο πρόβλημα φτώχειας;
Ναι, στη Ρόδο υπάρχει πια μεγάλη φτώχεια και ειδικά κατά τους μήνες του χειμώνα τα πράγματα χειροτερεύουν. Δεχόμαστε εσωτερικά μηνύματα «βοηθήστε μας», είτε με τρόφιμα, είτε με ρούχα, είτε με βρεφικά ή οικιακά είδη.

Πώς ακριβώς λειτουργείτε;
Έχουμε μία κλειστή Ομάδα μέσα στην οποία ό,τι δεν χρειάζονται τα μέλη μας, τα χαρίζουν, τα ανταλλάσσουν, τα προσφέρουν σε συμπολίτες μας. Πριν απ΄ αυτό διασταυρώνουμε από πληροφορίες μας αν τα συγκεκριμένα άτομα έχουν πρόβλημα, χρειάζονται το συγκεκριμένο είδος και δεν το ζητούν κατά σύστημα. Δεν θέλουμε κάποιος να πάρει κάτι για να το βάλει δίπλα στα άλλα που έχει. Θα φροντίσουμε ώστε να πάει σ΄ αυτόν που δεν έχει ποτήρια, δεν έχει ψυγείο, δεν έχει κρεβάτι, στρώμα, δεν έχει ρούχα για το παιδί του. Χαρίζονται, ανταλλάσσονται είδη που εμείς έχουμε βαρεθεί, αλλά κάποιος άλλος τα έχει απόλυτη ανάγκη. Από φορέματα, μέχρι παπούτσια, μέχρι έναν ψυγειοκαταψύκτη που χαρίσαμε πριν μερικές μέρες.

Πώς ακριβώς γίνεται η διαδικασία;
Είτε το μέλος της Ομάδας μας παρουσιάζει μόνο του αυτό που θέλει να χαρίσει ή να ανταλλάξει ανεβάζοντας μία φωτογραφία με το τι είναι αυτό που χαρίζει ή ανταλλάσσει ή το δίνει σ΄ εμάς και το διαθέτουμε εμείς και πάλι με ανάρτηση. Αν είναι πολλά τα άτομα που θέλουν το χάρισμα και γι αυτούς που πραγματικά το χρειάζονται τότε μπορούμε να κάνουμε κλήρωση.

Τι ζητούν πιο πολύ, ποιες είναι οι ανάγκες του κόσμου;
Κάποια μπορεί να ζητήσει ρούχα εγκυμοσύνης, άλλη βρεφικά, για τρόφιμα στέλνουν πάντα προσωπικό μήνυμα σε μία από τις διαχειρίστριες. Έχει οικογένειες στη Ρόδο που πεινάνε και ντρέπονται να το πούνε σ΄ όλο το νησί.

Είναι κάτι που σας έκανε εντύπωση μέσα σ΄ όλα αυτά που συναντήσατε μέχρι τώρα;
Όταν δίνουν πολύ προσωπικά τους είδη για να εξασφαλίσουν μερικά ευρώ. Όπως είναι οι βέρες τους για παράδειγμα.

Στη Ρόδο υπάρχουν άνθρωποι που πουλάνε τις βέρες τους για λίγα ευρώ;
Ναι, στην Ομάδα μας έχουμε τέτοια περιστατικά. Και ξέρετε οι άνθρωποι αυτοί είναι ιδιαιτέρως διστακτικοί επειδή ντρέπονται. Ο άλλος για να φτάσει να ζητήσει από εμάς βοήθεια πρέπει να έχει φτάσει στο αμήν. Και βέβαια υπάρχουν κι άλλες ομάδες, όλες με το σταυρό τους. Κι εμείς δεν είμαστε πλούσιες, στη βιοπάλη είμαστε και το κάνουμε για τις ανάγκες της ψυχής μας.

Ξεκινήσαμε πρώτα να χαρίζουμε τα δικά μας πράγματα, μερικές φορές τ΄ αφήναμε κι έξω από τους κάδους των σκουπιδιών και βλέπαμε ότι σε λίγο δεν υπήρχαν. Τώρα τα βάζουμε στην Ομάδα, μαζί με τόσους και τόσους που μας πλαισίωσαν.

Μας γεμίζει χαρά να βοηθούμε με όποιο τρόπο μπορούμε να προσφέρουμε και αυτό που επιδιώκουμε είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο δίκαιες. Τα πράγματα να πηγαίνουν εκεί που τα χρειάζονται περισσότερο.

Διαβάστε ακόμη

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου