Απαίτηση του Περιφερειάρχη να δοθεί το νερό τώρα στους πολίτες

Να δοθεί "ΤΩΡΑ" το νερό στους πολίτες ζητάει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος απο τη ΔΕΥΑΡ, δεδομένου οτι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. 

Ο ίδιος, σε σχετική ανακοίνωση του στο facebook, τονίζει πως το νερό του Φράγματος Γαδουρά είναι απολύτως ασφαλές, ενώ η δεξαμενή έχει ήδη δοθεί στη ΔΕΥΑΡ προς αξιοποίηση. 

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: 

"Συμπληρώθηκαν ήδη 24 ώρες απο την γραπτή ενημέρωση που έλαβε η ΔΕΥΑ Ρόδου και ακόμα ΔΕΝ έχει δεχθεί στην δεξαμενή της και ΔΕΝ έχει διαθέσει το πόσιμο νερό του Φράγματος Γαδουρά στους καταναλωτές.

Η γραπτή ενημέρωση που έλαβε η ΔΕΥΑ Ρόδου απο χθές το πρωί, περιλαμβάνει και την βεβαίωση οτι το νερό είναι απολύτως ασφαλές.

Το νερό πρέπει να δοθεί στους καταναλωτές, ΤΩΡΑ."

Ο Περιφερειάρχης πρόκειται να αναφερθεί για το σχετικό θέμα στη συνέντευξη τύπου που δίνει αυτή την ώρα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Παράλληλα και σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναφέρει τα εξής:

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, από το πρωί της 10/08/2017 έχει κοινοποιήσει επισήμως στην ΔΕΥΑΡ έγγραφο, το επισυναπτόμενο με αρ. Πρωτ. ΔΤΕ/3118, με το οποίο βεβαιώνεται ότι το Φράγμα Γαδουρά είναι έτοιμο να παροχετεύσει πόσιμο νερό στις δεξαμενές της ΔΕΑΥΡ, στις περιοχές «Ασγούρου» και «Άγιοι Απόστολοι», ελεγμένο σύμφωνα με όλες τις προβλεπόμενες εκ του νόμου προδιαγραφές ποιότητας και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Δήμου Ρόδου και ΔΕΥΑΡ.

Παρά το γεγονός ότι το νερό είναι πλήρως ελεγμένο, από πιστοποιημένα εργαστήρια ελέγχου και απολύτως ασφαλές, η ΔΕΥΑΡ , μέχρι στιγμής, δεν έχει επιτρέψει την υποδοχή του νερού στις δεξαμενές της.

Καλείται η ΔΕΥΑΡ να δώσει άμεσα το νερό του Φράγματος Γαδουρά στους καταναλωτές.