Β. Στηροκλέας: «Όποιος τολμήσει να μας «ξεριζώσει» θα αναλάβει και τις ευθύνες του»

Β. Στηροκλέας:  «Όποιος τολμήσει να μας «ξεριζώσει» θα αναλάβει και τις ευθύνες του»

Β. Στηροκλέας: «Όποιος τολμήσει να μας «ξεριζώσει» θα αναλάβει και τις ευθύνες του»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3291 ΦΟΡΕΣ

«Δεν είμαστε γουρούνια να μας μεταφέρουν στο σακί. Είμαστε άνθρωποι»

Να μην επιχειρήσουν καμία μονομερή ενέργεια σε βάρος των 55 οικογενειών που διαμένουν στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Κορακόνερο, προειδοποίησε χθες με δηλώσεις του στην «Ροδιακή» ο εκπρόσωπος των ΡΟΜΑ στην περιοχή της Ρόδου Βασίλης Στηροκλέας. Όποιοι το επιχειρήσουν ας αναλάβουν και την ευθύνη για όλα όσα θα ακολουθήσουν – σημείωσε ο ίδιος.

Ο αυτοαποκαλούμενος και ως «ο βασιλιάς των τσιγγάνων» προειδοποίησε ότι οφείλουν να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα ο Δήμαρχος Ρόδου, ο Περιφερειάρχης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ο ίδιος, σημείωσε ότι ως εκπρόσωπος των τσιγγάνων στη Ρόδο, διαφωνεί πλήρως με την εγκατάσταση που προτείνεται στα οικόπεδα 297Α Γαιών Ασγούρου και ένα ακόμα όμορο οικόπεδο. Σημειώνει ότι δίπλα στις μερίδες αυτές, υπάρχουν δασικές εκτάσεις οι οποίες κινδυνεύουν επειδή όπως υπογράμμισε «οι τσιγγάνοι συνηθίζουν να βάζουν φωτιές!!!»

Ο κ. Στηροκλέας τόνισε ότι ο παλιός ΧΥΤΑ είναι κοντά και κατά συνέπεια υπάρχει ο κίνδυνος παραγωγής μεθανίου, ενός αερίου εξαιρετικά τοξικό και επικίνδυνο για τον άνθρωπο, από το οποίο θα κινδυνεύσουν οι τσιγγάνοι που τους θέλουν να εγκατασταθούν σε εκείνο το σημείο.

- Εσείς όταν καίτε καλώδια και ανάβετε φωτιές δεν δημιουργείτε τοξικούς κινδύνους στους υπόλοιπους κατοίκους στο Κορακόνερο; Γιατί ζητάτε από μια κοινωνία να σέβεται απόλυτα εσάς, τις παραδόσεις σας, τη φυλή σας και δεν ξέρουμε τι άλλο κι εσείς συμπεριφέρεστε χωρίς να σέβεστε τίποτα; - ρωτήσαμε τον κ. Στηροκλέα.

«Ακούστε, ήταν η απάντηση. Θα σας μιλήσω καθαρά. Ναι, το ξέρουμε και ζητώ συγνώμη για το γεγονός αυτό από όλους τους πολίτες. Γιατί ανάβουμε όμως φωτιές ξέρετε; Για να καίμε τα σκουπίδια μας κυρίως. Δεν καίμε πια καλώδια. Και τα σκουπίδια τα καίμε γιατί δεν έρχονται να τα πάρουν. Έφεραν δύο κάδους για 55 οικογένειες και μέσα σε μισή μέρα γεμίζουν και ξεχειλίζουν. Τι θέλετε να κάνουμε να τρώμε εμείς τα σκουπίδια;

Έχουμε την εντύπωση μάλιστα, ότι όλο αυτό γίνεται και σκόπιμα. Για να βλέπετε δηλαδή όλοι εσείς τα σκουπίδια να είναι εκεί συγκεντρωμένα και να προκαλούνται αντιδράσεις για να μας διώξουν. Εμείς όμως δεν θα φύγουμε. Να το ξέρετε. Είναι αντισυνταγματικό να συζητούν για εμάς χωρίς εμάς.»

Δεν πάμε στ’ Ασγούρου με τίποτα
«Λένε ότι θέλουν να κατεδαφίσουν τις παράγκες μας. Εμείς λέμε ότι θέλουμε να τις αναβαθμίσουν. Να μας κάνουν καταυλισμό πολυτελείας εκεί που είμαστε σήμερα, σωστά κι οργανωμένα. Μόνο έτσι θα λυθούν τα προβλήματα – συνέχισε ο ίδιος. Κανείς δεν μπορεί να διώξει τους τσιγγάνους από κει που είμαστε σήμερα. Εμείς θα πάμε παντού. Μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια αν συνεχίσουν έτσι.

Πρώτα να διώξουν και να κατεδαφίσουν τα παράνομα εστιατόρια, τα παράνομα σπίτια στις παραλίες της Ρόδου που έχουν βγει εντολές, τα εξοχικά, αυτά που έχουν χτιστεί σε εκτάσεις του δημοσίου και μετά ας έρθουν και σε μας. Για την παραβατικότητα που λένε τώρα, εγώ θα σας ρωτήσω: Εσείς δεν έχετε κλέφτες στη γειτονιά σας; Τι σημαίνει δηλαδή, ότι πρέπει να σας διώξουν όλους από κει;»

Ο δήμαρχος, δήλωσε χθες ότι έχουν βρεθεί 11 σπίτια τα οποία θα μπορέσουν να στεγάσουν αντίστοιχες οικογένειες ΡΟΜΑ. Εσείς γιατί δεν το συζητάτε αυτό; Δεν θέλετε τα παιδιά και τα εγγόνια σας να ζήσουν καλύτερα; - ρωτήσαμε τον κο Στηροκλέα.

«Να πάει ο δήμαρχος να μείνει σε αυτά τα σπίτια- ήταν η απάντησή του. Εμείς είμαστε νομάδες. Τσιγγάνοι.

Προστατευόμαστε από παγκόσμιες κι ευρωπαϊκές νομοθεσίες σε αυτό τον τομέα. Κι από το ελληνικό σύνταγμα επίσης. Δεν είμαστε γουρούνια να μας βάλουν σε ένα σακί και να μας μεταφέρουν. Άνθρωποι είμαστε. Διαφορετικοί από όλους εσάς, αλλά άνθρωποι. Δεν θα τους αφήσουμε να μας διαλύσουν.

Και κάτι τελευταίο: Αν το επιχειρήσουν να ξέρουν ότι για ότι γίνει, για ότι συμβεί, υπεύθυνοι θα είναι οι ίδιοι που θα πάρουν αυτές τις αποφάσεις. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και δεν απειλώ κανέναν.

Προειδοποιώ για όλα αυτά που θα συμβούν. Για μια ακόμα φορά, πριν να είναι πολύ αργά καλώ τον Δήμαρχο, την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να βρούμε λύση τώρα. Δεν πάει άλλο έτσι, όλοι το ξέρουμε.»

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη