Ελεύθερος με όρους ο Αλβανός για τη διακίνηση κοκαΐνης

Ελεύθερος με όρους ο Αλβανός για τη διακίνηση κοκαΐνης

Ελεύθερος με όρους ο Αλβανός για τη διακίνηση κοκαΐνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 684 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του 27χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης.

Η σύλληψη του 27χρονου έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους για τον αλλοδαπό.

Έτσι στις 29 Δεκεμβρίου 2017 το πρωί οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση το σπίτι του 27χρονου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας τον εντόπισαν και τον ακινητοποίησαν.

Σε έλεγχο που του έκαναν ο Αλβανός βρέθηκε να κατέχει επάνω του το χρηματικό ποσό των 220 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 27χρονου όπου εντοπίστηκαν μία αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε 35,8 γραμ. κοκαΐνης, τέσσερις ισοβαρείς συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 20,8 γραμμάρια της ίδιας ουσίας και μία ζυγαριά ακριβείας, ένα σημειωματάριο με ιδιόχειρες σημειώσεις και διάφορα αποδεικτικά αποστολής χρηματικών ποσών.

Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν, ενώ ο 27χρονος Αλβανός συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση όπου διά του δικηγόρου του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη ζήτησε να του διενεργηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Έτσι χθες το μεσημέρι ο αλλοδαπός προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος είπε ότι είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών και πως μάλιστα το τελευταίο διάστημα κάνει χρήση κοκαΐνης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ήρθε στο νησί μας για δουλειά ένα περίπου μήνα πριν τη σύλληψη του και πως τα ναρκωτικά τα προμηθεύτηκε στην Αθήνα για δική του αποκλειστικά χρήση ώστε να μην ψάχνει στη Ρόδο όπου ερχόταν και μάλιστα για πρώτη φορά.

Ο 27χρονος τόνισε ότι στις συσκευασίες που τα εντόπισαν οι αστυνομικοί τα είχε ακριβώς αγοράσει και πως την ζυγαριά την είχε για να μετράει τη δόση του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 27χρονος Αλβανός αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του τρεις φορές το μήνα (1η, 10 και 20 του μήνα) στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Συλλήψεις για ναρκωτικά και άσκοπους πυροβολισμούς σε Ρόδο και Κάρπαθο

Θείος και ανιψιός κατηγορούνται ότι απήγαγαν και τραυμάτισαν 40χρονο

Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορούνται δύο αλλοδαποί

Για ληστεία και κλοπές πρόκειται να δικαστούν τέσσερις Ρομά

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 21χρονος που κατείχε ναρκωτικά

Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για μεταφορά μεταναστών

Έκλεψε τον εργοδότη του

Για πορνογραφία ανηλίκων θα δικαστεί 52χρονος Ροδίτης