Η Δωδεκανησιακή Νεολαία συνεχίζει την πατριωτική της δράση στην Αμερική

Η Δωδεκανησιακή Νεολαία  συνεχίζει την πατριωτική της δράση στην Αμερική

Η Δωδεκανησιακή Νεολαία συνεχίζει την πατριωτική της δράση στην Αμερική

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 836 ΦΟΡΕΣ

Του
Μανώλη Κασσώτη

Περισσότερα από 80 χρόνια πέρασαν από το 1935 που ιδρύθηκε η Δωδεκανησιακή Νεολαία Αμερικής και αγωνίστηκε για την απελευθέρωση και Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

Μπορεί οι καιροί νά άλλαξαν, όμως τρεις γενεές αργότερα ο ίδιος εθνικός παλμός και το ενδιαφέρον για τα νησιά κυριαρχεί μέσα στις καρδιές των νέων μας. Μαζί με τις άλλες δραστηριότητες η Δωδεκανησιακή Νεολαία είναι προσηλωμένη και έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στην διατήρηση και προβολή της πολιτισμικής κληρονομιάς των νησιών στην Αμερική.


Γι’ αυτό τον σκοπό, το Σάββατο στις 3 Φεβρουαρίου, διοργάνωσε παραδοσιακό γλέντι, Taverna Night, στη Νισυριακή Λέσχη στην Αστόρια της Νέας Υόρκης με την συμμετοχή και υποστήριξη πολλών συμπατριωτών μας από όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου. Μεταξύ των άλλων παρευρέθησαν ο πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Γιώργος Ανδριώτης, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Σακέλλης, η Πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Νεολαίας Ζωή Πήλιου με το ΔΣ, ο πάτερ Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και οι ακόλουθοι πρόεδροι και αντιπρόσωποι των Δωδεκανησιακών συλλόγων: Ευαγγελία Καμμά (Σύμη), Ευδοκία Καμπούρη (Κάλυμνος), Κατερίνα Μαυρομιχάλη (Τήλος), Νίκος Καρτάλης (Ρόδος), Ματίνα Κουτσού (Κάρπαθος), Αδαμαντία Μαρή (Λέρος), Σταματία Φουρτούνη (Κως), Ευτυχία Ζιάνγκος (Νίσυρος), Γιάννης Θέμελης (Πάτμος), Σάββας Περσελής (Κάσος) και Μιχάλης Μαυρουδής (Αγαθονήσι).

Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Νίκος Καρτάλης οποίος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους προαναφερθέντας, όπως και τους παρευρεθέντας για την θερμή υποστήριξη που πρόσφεραν και προσφέρουν στη Νεολαία. Στην συνέχεια πήραν τον λόγο οι Γιώργος Ανδριώτης, Ζωή Πήλιου και ο πάτερ Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος.

Στους παρευρεθέντες προσφέρθησαν παραδοσιακά φαγητά και διασκέδασαν με παραδοσιακούς χορούς, μουσική και τραγούδια με την Δωδεκανησιακή ορχήστρα των συμπατριωτών μας Νίκου Σοφού, Σάββα Περσελή, Γιάννη Θέμελη και Νίκου Καβουνίδη, οι οποίοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Με την ευκαιρία κόπηκε και η παραδοσιακή βασιλόπιτα, τυχερή της βραδιάς ήταν η Μαρία Βολανάκη από τη Ρόδο στην οποία έτυχε το φλουρί. Η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη