Ιστορικής σημασίας κοινή συνεδρίαση των δημοτικών συμβουλίων Καλυμνίων και Τάρπον Σπρίνγκς

Ιστορικής σημασίας  ειδική κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Καλύμνου και της πόλης του Τάρπον Σπρίνγκς της Φλόριδας των ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Πέμπτη  στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στον όροφο του Αναγνωστηρίου Καλύμνου.

Να θυμίσουμε ότι οι δύο Πόλεις είναι αδελφοποιημένες από το 2002 και είναι η πρώτη φορά που Δήμαρχος στο Τάρπον Σπρινγκς είναι Καλυμνιακής καταγωγής, ο Χρυσόστομος(Κρις) Αλαχούζος.


Στην Κάλυμνο βρίσκεται από χθες αντιπροσωπεία από το Τάρπον Σπρινγκς και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Κρις Αλαχούζος με σύσσωμο το ΔΣ της Πόλης (πενταμελές με το Δήμαρχο). Η εν λόγω αντιπροσωπεία ήλθε κατόπιν προσκλήσεως του ΔΣ Καλύμνου και είναι φιλοξενούμενη του Δήμου Καλυμνίων.
Στην ειδική κοινή συνεδρίαση, πλην των δύο Καλυμνίων Δημάρχων και των μελών των Δημοτικών Συμβουλίων των δύο πόλεων, παρόντες ήταν ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός ,ο Μητροπολίτης κ.κ. Παϊσιος, ο ευεργέτης της Καλύμνου Ιωάννης Χαλίκος,ο πρώην Δήμαρχος  Γιώργος Ρούσσος,  ο Λιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης ΛΣ Ιωάννης Καρατζιούνης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Σταυλάς και Μιχάλης Μπούκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής Δημήτρης Καλικάτζαρος ,ο εκπρόσωπος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου Ν. Μπόλκας.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε κατόπιν προτάσεως του Κρις Αλαχούζου, με προσευχή και με τους Εθνικούς ύμνους. Όπως είπε, είναι κάτι που γίνεται πριν την έναρξη των συνεδριάσεων στο Τάρπον Σπρινγκς.

Μετά το καλωσόρισμα και την εισαγωγή από τον Πρόεδρο του ΔΣ Ποθητό Μαγκούλια, ακολούθησαν χαιρετισμοί και η παρουσίαση  των Δημοτικών συμβούλων από τους δύο Δημάρχους.

Στη συνέχεια ξεκίνησε η συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:
Αδελφοποίηση σχολείων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Καλύμνου – Tarpon Springs
(Εισηγητές: Δήμαρχος Καλυμνίων & Δήμαρχος Tarpon Springs)

2. Λήψη απόφασης για τη στήριξη της πρότασης του Δημάρχου του Tarpon Springs για ίδρυση έδρας Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του St. Petersburgh
(Εισηγητές: Δήμαρχος Καλυμνίων & Δήμαρχος Tarpon Springs)
Επίσης  στην ατζέντα της συζήτησης ήταν και τα εξής θέματα:

3. Aνταλλαγή Πολιτιστικών-Καλλιτεχνικών εκθέσεων σε μουσεία – (Exchange Culture- Art show in museums)

4. Οικονομική ανάπτυξη, προκλήσεις και ευκαιρίες – Economic development, challenges and opportunities
Η συνεδρίαση έκλεισε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.