Η Ροδίτικη μπάντα, οι «7.000 Watt»!

Η Ροδίτικη μπάντα, οι «7.000 Watt»!

Pοδούλα Λουλουδάκη

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 18470 ΦΟΡΕΣ

Ο Δημήτρης Βασιλαράς και ο Αλέξανδρος Στεφάνου συνεχίζουν τη ροκ πορεία τους

Οι 7.000 watt είναι εντυπωσιακοί! Η Ροδίτικη μπάντα που έχει διαγράψει μεγάλη πορεία από το 2005, που πρωτοξεκίνησε τα live, συνεχίζει να ξεσηκώνει το νεαρόκοσμο με τους ροκ ήχους της, να κάνει ένα μεγάλο πάρτι επί σκηνής όπου εμφανίζεται και να ξεχωρίζει για την άψογη εμφάνιση και την ποιότητα του ήχου της.

Ο Δημήτρης Βασιλαράς και ο Αλέξανδρος Στεφάνου, 15 χρόνια φίλοι, μαζί με τους μουσικούς τους, γνώρισαν την επιτυχία στις μεγάλες σκηνές της Αθήνας, όπου συνεργάστηκαν με μεγάλα ονόματα και τα τελευταία χρόνια σταθερά από τη Ρόδο συνεχίζουν από τις live εμφανίσεις τους να κάνουν τον κόσμο να περνάει καλάμε τις δικές τους συνθέσεις, με τις διασκευές τραγουδιών, μ΄ αγαπημένα τραγούδια σε όλους.

Αν τους έχεις ακούσει, η επιτυχία είναι βέβαιη, το πάρτι κρατάει ώρα και η ανεβαστική διάθεση επίσης.
Τους συνάντησα σ΄ ένα δικό τους χώρο που δημιούργησαν πρόσφατα στην πόλη και μου είπαν τη μουσική τους ιστορία, που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν.

Αλέξανδρος Στεφάνου - Φωνητικά Μπάσο
Ξεκίνησα να νομίζω ότι τραγουδάω με τον πατέρα μου μέσα στ΄ αυτοκίνητο στις συχνές μας βόλτες, όσο ήμουνα παιδί. Από τα 5 έως τα 10 μου χρόνια, Καζαντζίδη και Διονυσίου, αποκλειστικά. Μ΄ άρεσε. Στα 12 μου ενώ πήγαινα στο Βενετόκλειο Γυμνάσιο, γνωρίστηκα με το Νεκτάριο Τσαταλιό. Στα 14 μας καταλάβαμε ότι και στους δυό αρέσει το τραγούδι.

Πηγαίναμε στο σπίτι του, βάζαμε το ράδιο στη διαπασών και τραγουδάγαμε. Εκεί, με τη βοήθεια του Νεκτάριου, κατάλαβα ότι δεν τραγουδάω καλά και μετά από ένα μήνα «κατάθλιψης» εκ του γεγονότος αυτού το ξεπέρασα και άρχισα να τραγουδάω συνέχεια όπου σιγά-σιγά βελτιώθηκα.

ΕΡ. Ακομπλεξάριστο σε βρίσκω, τα λες όπως έγιναν!
Είναι η αλήθεια. Είναι αγνή ιστορία. Στο Τεχνικό Λύκειο γνωρίσαμε το Δημήτρη Βασιλαρά ο οποίος έπαιζε ήδη κιθάρα. Ο Δημήτρης προσέγγισε το Νεκτάριο και του ζήτησε να πάνε στο σπίτι φίλου μουσικού, για πρόβα. Εμένα δε μου είχε πει τίποτα ακόμα και του έκανα μούτρα.

Του το είπα μάλιστα: «κι εγώ τραγουδάω…»… Μου λέει, «πάμε να κλείσουμε ένα live;...». Ξεκινήσαμε τις πρόβες, το πήραμε στα σοβαρά και το αποτέλεσμα ήταν καλό. (για τότε)! Το live έγινε σε μαγαζί της Ορφανίδου, είχε πολύ κόσμο, αλλά ήτανε φιλαράκια.

Δημήτρης Βασιλαράς - Φωνή-Κιθάρα Ηλεκτρική
Από 15-16 ετών δούλευα σε ροκάδικα ως σερβιτόρος. Άκουγα ροκ μουσική επηρεασμένος από το περιβάλλον που δούλευα και τις παρέες. Αυτό μ΄ έκανε να ξεκινήσω να παίζω ηλεκτρική κιθάρα. Μόνος μου, αλλά με τις ώρες. Είχα ψώνιο, μ΄ άρεσε να παίζω, ν΄ ανεβαίνω στη σκηνή, να κάνω live. Μετά γνώρισα τον Αλέξανδρο, τα σμίξαμε και το 2005 ξεκινήσαμε με το πρώτο μας live. Από τότε και μέχρι σήμερα έχουμε εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, παντού.

ΕΡ. Εμφανιζόσασταν και για χρόνια στην Αθήνα, κάνοντας μεγάλη επιτυχία!
Στην Αθήνα μείναμε τέσσερα χρόνια. Στο ίδιο σπίτι, όλοι μαζί. Είχα φύγει πρώτος για σπουδές και τη δεύτερη φορά που ξαναήρθα στη Ρόδο αποφασίσαμε ν΄ ανέβουμε και οι άλλοι, να μείνουμε μαζί στο ίδιο σπίτι και να κυνηγήσουμε το όνειρο. Είχαμε μια πορεία πολύ δυνατή από το 2008 έως το 2012 όπου παίξαμε σε μεγάλες σκηνές και συνεργαστήκαμε με ονόματα όπως ο Χρήστος Δάντης και ο Κώστας Μπίγαλης. Τότε μαζί μας ήταν και ο Βαλάντης Παπαϊωάννου στα τύμπανα, ο Χρίστος Δράκος στα πλήκτρα και ο Βασίλης Καραγιάννης στο μπάσο.

ΕΡ. Γιατί φύγατε από την Αθήνα;
Η Αθήνα είναι μεγάλο σχολείο, αλλά και δύσκολο σχολείο. Από το 2012 εμφανιζόμαστε στη Ρόδο, έχουμε το δικό μας στούντιο όπου γράφουμε τη μουσική μας, έχουμε ανοίξει μία επιχείρηση πολύ πρόσφατα, εγώ κι ο Αλέξανδρος, μαζί μ΄ έναν ακόμα φίλο μας τραγουδιστή, το Σταύρο Βόλα. Είναι ένα μπαράκι με ροκ μουσική ενώ συνεχίζουμε τις εμφανίσεις μας. Στην μπάντα μας εδώ και δύο χρόνια είναι ο ντράμερ μας Αντώνης Διακονικόλας, ένας ξεχωριστός, ιδιαίτερος και έμπειρος μουσικός που συμβάλει τα μέγιστα τόσο συνθετικά όσο και στις εμφανίσεις.

ΕΡ. Σας άκουσα τελευταία στο Φεστιβάλ της Ιστρίου και πραγματικά κάνατε πάλι ένα πάρτι. Και είδα πάλι ότι έχετε φανατικό κοινό το οποίο σας ακολουθεί παντού!
Το αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε. Η σχέση με τον κόσμο είναι αμφίδρομη. Περνάμε εμείς καλά πάνω στη σκηνή, κι ο κόσμος καλά μαζί μας και γι’ αυτό περνάμε κι εμείς καλύτερα. Έχουμε κομμάτια μας στο you tube συνεργαζόμαστε με τη δισκογραφική εταιρεία του Μίλτου Καρατζά και γράφουμε τα καινούργια κομμάτια μας. Όταν έχουμε ανάγκη να εκφραστούμε, γράφουμε. Έχουμε προσδιορίσει το δικό μας ήχο νομίζω, αυτόν που μας αναγνωρίζεις ότι είμαστε εμείς.

ΕΡ. Και πάντα ροκ!
Πιστοί.

ΕΡ. Και στη Ρόδο σας δίνεται η δυνατότητα και συνεργάζεστε με καλλιτέχνες που έρχονται.
Μαχαιρίτσας, Υπόγεια Ρεύματα, Βασίλης Καζούλης, Κίτρινα Ποδήλατα.

ΕΡ. Ποιο είναι το όνειρό σας, τι θέλετε να κάνετε;
Να συνεχίσουμε να γράφουμε μουσική. Όταν είσαι 20 χρονών, θέλεις να γίνεις διάσημος γιατί θεωρείς ότι η διασημότητα είναι αντίστοιχη της επιτυχίας και ισούται με ευτυχία. Στα 30 μας, είναι ευτυχία που παίζουμε τη μουσική μας, που έχουμε ανοίξει το δικό μας μαγαζί με το Στέργο, που είναι ανοιχτό για όλο τον κόσμο και περνάμε τέλεια. Αυτό τώρα είναι για εμάς επιτυχία.

ΕΡ. Το όνομά σας πώς το βγάλατε, συμβολίζει κάτι, σημαίνει κάτι;
Μεγάλη ένταση, κατανάλωση. Καίμε ρεύμα.

Αλέξανδρος Στεφάνου
Αλέξανδρος Στεφάνου

Δημήτρης Βασιλαράς
Δημήτρης Βασιλαράς

Αντώνης  Διακονικόλας
Αντώνης Διακονικόλας

Διαβάστε ακόμη

Δήμαρχος Μεγίστης: «Έχουμε ανάγκη για έναν τουλάχιστον γιατρό γενικής ιατρικής»

Βάιος Καλοπήτας: «Εμείς παλεύουμε για το νησί μας κι εκείνοι παλεύουν για τις καρέκλες τους»

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό