Διεκόπη λόγω επεισοδίων ο αγώνας των μικτών ομάδων Ρόδου - Πατρών το 1959

Διεκόπη λόγω επεισοδίων ο αγώνας των μικτών ομάδων Ρόδου - Πατρών το 1959

Διεκόπη λόγω επεισοδίων ο αγώνας των μικτών ομάδων Ρόδου - Πατρών το 1959

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 228 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 12 Μαΐου 1959 Αριθ. Φύλλου 2423

ΙΣΟΠΑΛΟΙ ΑΙ ΜΙΚΤΑΙ ΡΟΔΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ

Ο ΑΓΩΝ ΔΙΕΚΟΠΗ ΑΠΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Υπαίτιος θεωρείται ο Διαιτητής;

Η ιστορία επανελήφθη. Η μικτή Ρόδου κατόπιν επεισοδιακού και σκληρού αγώνος εξήλθεν ισόπαλος της αντιστοίχου των Πατρών με σκορ 2-2. Και τα επεισόδια θα ελάμβανον μεγαλυτέραν έκτασιν εάν δεν επενέβαινον οι ψυχραιμότεροι και ούτω η γενική σύρραξις απεφεύχθη.

Αναφέρουμε τούτο μόνο, ότι, όταν ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ κ. Καραγιαννίδης εισήλθεν στο γήπεδο για να καθησυχάση τα εξημμένα πνεύματα εδέχθη επίθεσιν από 4 παίκτας των Πατρών! Αίτιος είναι ο ανεπαρκέστατος διαιτητής κ. Δημόπουλος, όστις φέρει ακεραίαν την ευθύνην δια τα επεισόδια και τους μικροτραυματισμούς (θεατρινισμοί ήσαν κυρίως). Αδικήσας και τας δύο ομάδας, έπαιξεν σαν «πρωτάρης διαιτητής» (είναι ο αρχαιότερος της ΕΠΟ) δίδοντας πάντοτε συμβιβαστικές λύσεις.

* * *

Η μικτή Ρόδου σε γενικές γραμμές δεν άρεσε. Ως άτομα πολλοί ηγωνίσθησαν υπέροχα, ομαδικά όμως υστέρησαν. Άρχισε τον αγώνα γρήγορα αιφνιδιάσασα τους αντιπάλους της για να περιορισθή στην συνέχεια η δραστηριότης (;) της. Έτσι έδωσε ευκαιρία στους Πατρινούς ν’ αναλάβουν την υπεροχή.

Ο Χατζηνικήτας σταθερός στις επεμβάσεις του και με τρεις ωραιότατες αποκρούσεις, φέρει μερικήν ευθύνην δια το τέρμα. Πάντως ήτο από τους καλύτερους. Ο Β. Παπαγαπητός στο πρώτο μέρος ηγωνίσθη με μοναδική μαεστρία ανακόπτων εντέχνως τους επιτιθεμένους Πατρινούς. Στην επανάληψι δεν επιέσθη περιορίσας την δραστηριότητά του. Εάν η αμυντική γραμμή εφήρμοζε την τακτική του Παπαγαπητού, τότε όλαι αι κάθοδοι των Πατρινών θα ήσαν οφ-σάιντ.

Όμως... Ασυναγώνιστος κεντρικός ο Δελαπόρτας. Εκάλυπτε όλη την άμυνα με τις ενέργειες του. Μπράβο Δελαπόρτα. Καλός και ο Καστελοριζιός. Η τέχνη και η φινέτσα του εφάνη προχθές. Ως αμυντικός διέπρεψε ο Μαλλιαράκης. Η μαχητικότης του και μονόν δεν μπορούσε να εκπληρώση τας ευθύνας του έναντι της ομάδος του. Αντίθετα ο Γ. Παπαγαπητός άριστος στην άμυνα, μοναδικός τροφοδότης της επιθέσεως.

Εκινήθη με ασυνήθη δραστηριότητα και με απαράμιλλον αγωνιστικόν σθένος, αποσπάσας τον γενικόν θαυμασμόν. Η επιθετική πεντάς ασύνδετος.

Μεμονωμένες ενέργειες και εξοργιστικά σουτ (Παυλίδης) συνετέλεσαν ώστε η επίθεσις μας να υστερήση. Ο Ασπράκης περί το τέλος εκινήθη. Είχε βέβαια και καλές ενέργειες. Στην ίδια μοίρα προηγούμενες εμφανίσεις του. Τα δύο γκολ τον εξιλέωσαν. Ως σέντερ φορ ο Ε. Χατζημανώλης δεν ήτο ο ιδεώδης.

Μαχητικός εις το έπακρον αλλά ανίκανος να οδηγήση επιδεξίως την επίθεσιν μας. Αεικίνητος και πανταχού παρών ο Παπαδιός. Σε κάθε κάθοδο του ενέσπειρε τον πανικό στα αντίπαλα καρρέ. Τέλος ο Χ. Χατζημανώλης είχε καλές ενέργειες (η κεφαλιά στο α’ μέρος) αλλά εξέλιπαν οι σέντρες και τα γνωστά του μπασίματα.

* * *

Η μικτή Πατρών ήτο σαν όλες τις αθηναϊκές ομάδες. Ντριπλς, μικρές πάσσες, αλλά όχι σουτ. Εντυπώσεις καλές δεν άφισε. Και το γνωστό “κλαδευτήρι” έκανε το θαύμα του πάλι. Ο τερματοφύλαξ Κρητικός ασθενέστατος και ο κεντρικός κυνηγός Ζιέμης δεν εφάνη. Υπέροχος ο μέσος Πατρώνης και οι σκόρερ Ζαφειρόπουλος και Γιαννόπουλος.

* * *

Σας παραθέτομεν τώρα ένα μικρό σκιτσάρισμα της συναντήσεως.

Με την έναρξι οι Ρόδιοι πιέζουν τους αντιπάλους των και μόλις στο 4’ ο Παυλίδης ανοίγει το σκορ ύστερα από σέντρα του Δελαπόρτα και μεταβίβασιν του Ασπράκη. Στην συνέχεια πολλές ευκαιρίες δίδονται στην μικτή μας ν’ αυξήση την διαφορά αλλ’ όμως αύται δεν τελεσφορούν.

Στο 37’ ο Γιαννόπουλος ισοφαρίζει τον αγώνα για να προηγηθή η Πάτρα στο 63’ δια του Ζαφειροπούλου. Τρία λεπτά προ της λήξεως ο Παυλίδης εξαπολύει ισχυρότατον σούτ. Η μπάλλα προσκρούει στην οριζόντια δοκό εν συνεχεία στο έδαφος, επαναφέρεται αστραπιαίως στα δίκτυα και τέλος εξέρχεται όπου την αποκρούει ο Κρητικός. Ο διαιτητής, ορθότατα (τη υποδείξη του κ. Δοξοπούλου) σημείοι τέρμα πράγμα που αμφισβητού οι της μικτής Πατρών.

Δημιουργούνται τα επεισόδια τα οποία περιεγράψαμε και τέλος ο αγών λήγει με τας ομάδας ισοπάλους, 2-2.

Γ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Πώς είδε την Ρόδον ο κ. Υβ. Νταρτουά

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καταγγέλεται διώγμος εξαπελύθη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον θα αναχωρήσουν τα Σπογγαλιευτικά της Καλύμνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Θα απονεμηθώσι έπαινοι εις τους οδηγούς και εισπράκτορας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»