Ν. Γερονικόλας: “Να ψηφίσουμε τους ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο μας”

Ν. Γερονικόλας: “Να ψηφίσουμε τους ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο μας”

Ν. Γερονικόλας: “Να ψηφίσουμε τους ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν στον τόπο μας”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1585 ΦΟΡΕΣ

“Κάθε ώρα που περνάει και μένουμε στην απραξία είναι μια χαμένη ευκαιρία για όλους μας” τονίζει ο ίδιος

“Έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο ώστε όλοι οι νησιώτες να έχουν ίσες ευκαιρίες και να νιώσουν ότι η νησιωτικότητα δεν αποτελεί βάρος αλλά πλεονέκτημα”, τονίζει σε συνέντευξή του στη “Ροδιακή” ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος (με την “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” του Μ. Γλυνού) κ. Νίκος Γερονικόλας.
Ο κ. Γερονικόλας αναφέρεται επίσης σε ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό στην κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” και γενικά στην ανάγκη να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

Στην τελική ευθεία, κ. Γερονικόλα. Λίγες ημέρες έμειναν πριν τις Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019. Πείτε μας τι έχετε αποκομίσει από την προεκλογική περίοδο;
Είναι πολλές οι στιγμές που κρατάω απ’ αυτή την προεκλογική περίοδο. Κυρίως εκείνες τις στιγμές από τις περιοδείες, στις οποίες είχα την ευκαιρία να συζητήσω με πάρα πολλούς συντοπίτες μας και να επιβεβαιώσω από “πρώτο χέρι” τα προβλήματα, τις ανησυχίες και τις αγωνίες τους. Άνθρωποι του μόχθου που έχουν προσωπική άποψη για τα πράγματα, που μου εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον, κυρίως των παιδιών τους.

Όμως δεν θα μπορούσα να μην κρατήσω και τα πολλά χαμόγελα που εισέπραξα, όπως και την ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα στην κεντρική προεκλογική μας ομιλία στο Ροδίνι, όπου η αγάπη του κόσμου δεν ήταν δυνατόν να χωρέσει ακόμα και σ’ έναν τόσο μεγάλο χώρο. Όλα αυτά γεμίζουν με αισιοδοξία και κυρίως με αίσθημα ευθύνης εμένα και όλους τους συνυποψηφίους μου, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες αυτού του κόσμου.

Τι είναι αυτό που απασχολεί τους νησιώτες περισσότερο;
Στα απομακρυσμένα χωριά και στα νησιά μας το παράπονο των κατοίκων είναι ένα. Νιώθουν παραμελημένοι και αποκομμένοι από τις εξελίξεις. Σε πολλά χωριά δεν υπάρχουν γιατροί και αυτό τους δημιουργεί τεράστια ανασφάλεια. Σε άλλα μέρη δεν έχουν νερό. Οι άνθρωποι ζητάνε τα αυτονόητα. Θέλουν να νιώθουν ότι κάποιος είναι δίπλα τους, ότι τους νοιάζεται, αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους και τους συμπαρίσταται. Έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο ώστε όλοι οι νησιώτες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να έχουν ίσες ευκαιρίες και να νιώσουν ότι η νησιωτικότητα δεν αποτελεί βάρος, αλλά πλεονέκτημα.

Από τις πρώτες ημέρες της προεκλογικής σας δραστηριότητας σας είδαμε να επικεντρώνεστε σε θέματα Τουρισμού και μάλιστα να καταθέτετε και κάποιες πρωτοποριακές προτάσεις.
Σε αυτή την παράταξη, στη “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” με το Μανώλη Γλυνό στο τιμόνι της, δεν υπάρχουν αυθεντίες. Καθένας καταθέτει προτάσεις και τοποθετείται επί του αντικειμένου που γνωρίζει καλύτερα λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης, των σπουδών του ή του γενικότερου αντικειμένου δράσης του. Στη συνέχεια ακολουθεί παραγωγικός διάλογος και γίνεται σύνθεση απόψεων.

Από τη μεριά μου, ως επιχειρηματίας του Τουρισμού, παίρνω θέση για τα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο μου, τα οποία φυσικά αγγίζουν την ποιότητα ζωής όλων μας. Δε νοείται να έχουμε ποιοτικό Τουρισμό, αν δεν έχουμε ένα σύγχρονο, λειτουργικό και πάνω απ’ όλα ανθρώπινο περιβάλλον. Όλα αυτά είναι αλληλένδετα.

Άρα εσείς επικεντρώνεστε αποκλειστικά στα θέματα που αφορούν τον Τουρισμό;
Όχι μόνο. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, οι προτάσεις που κατέθεσα δεν αφορούν τον Τουρισμό αποκλειστικά. Ένα παράδειγμα είναι το Εργαστήριο Τεχνολογίας για την ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων.

Είναι κάτι που στοχεύει να δώσει κίνητρα και εφόδια στη νέα γενιά να εργαστεί σε ένα σύγχρονο περιβάλλον, με την καθοδήγηση ειδικών επιστημόνων και ανθρώπων της αγοράς και με τη βοήθεια της Περιφέρειας, να υλοποιήσει νέες επιχειρηματικές ιδέες, να βγει στην αγορά εργασίας και να διαπρέψει. Σκεφθείτε ότι ο επόμενος Μαρκ Ζούκενμπεργκ του Facebook μπορεί να βρίσκεται στους Λειψούς και ο επόμενος Μπιλ Γκέιτς της Microsoft στην Απολακκιά. Δεν πρέπει να δώσουμε σ’ αυτά τα παιδιά πρόσβαση στο όνειρο; Να τους δώσουμε μια ευκαιρία να αναδειχθούν και να πρωταγωνιστήσουν στα χρόνια που έρχονται;

Οφείλουμε να σας αναγνωρίσουμε ότι είχατε το θάρρος να εκφράσετε δημόσια την άποψή σας για την κατάσταση που επικρατεί στο Αεροδρόμιο της Ρόδου. Πιστεύετε ότι θα έχει αντίκτυπο αυτό στην εικόνα του νησιού και στον Τουρισμό μας;
Κοιτάξτε. Προτού κάνω την δημόσια παρέμβαση για το θέμα, προσπάθησα να το προσεγγίσω με ιδιαίτερη προσοχή και αφού συζήτησα με πολλούς παράγοντες του Τουρισμού. Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε ανάγκασε τελικά τη Fraport να βγει δημόσια και να τοποθετηθεί μέσω εκπροσώπου της στα ΜΜΕ, να απολογηθεί και να ζητήσει την υπομονή και την κατανόησή μας. Μας διαβεβαίωσε, επίσης, πως με τις παρεμβάσεις που ήταν σε εξέλιξη, το Αεροδρόμιο θα γινόταν πιο λειτουργικό το προσεχές διάστημα. Θεώρησα πως ακόμα κι αυτό ήταν μια θετική εξέλιξη. Το ότι δηλαδή αναγκάστηκε η εταιρεία να λογοδοτήσει στους πολίτες του νησιού και να αποδεχθεί ότι η εικόνα του νησιού μας επηρεάζεται και από τη λειτουργία του Αεροδρομίου. Τελικά, όπως αποδείχθηκε, παρά τις διαβεβαιώσεις, οι τουρίστες μέχρι σήμερα ταλαιπωρούνται και σχηματίζουν μια πολύ αρνητική πρώτη και τελευταία εικόνα.

Όμως αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως η Fraport εδώ και καιρό λόγω της απουσίας αντιδράσης από ένα ισχυρό θεσμικό όργανο της Περιφέρειας, δεν θεωρεί καν υποχρέωσή της να λογοδοτήσει στην κοινωνία. Αν δεν είχε απαξιωθεί και δεν είχε τελικά καταργηθεί η Επιτροπή Τουρισμού της Περιφέρειας, από την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή, θα μπορούσε σήμερα μετά από συντονισμένες ενέργειες και πιέσεις, το Αεροδρόμιο να μην ήταν σε αυτή την κατάσταση. Δυστυχώς η εικόνα του νησιού έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και η αποκατάστασή της θα είναι και χρονοβόρα αλλά και κοστοβόρα.

Θα μπορέσετε να τα διορθώσετε εσείς αυτά αν εκλεγείτε;
Καταλαβαίνετε πως δεν θα γίνουν όλα αυτόματα. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Όμως αυτό που θα κάνουμε από την πρώτη μέρα και αποτελεί δέσμευσή μας είναι να αποκαταστήσουμε τη σχέση της Περιφέρειας με όλους τους Δημάρχους και κυρίως με την ίδια την κοινωνία.

Θα επαναλειτουργήσουν οι επιτροπές που είτε απαξιώθηκαν, είτε καταργήθηκαν, και όλοι οι νησιώτες θα αποκτήσουν και πάλι φωνή. Μεγάλο βάρος επίσης θα δοθεί στα έργα υποδομών, στο οδικό δίκτυο, στις δομές υγείας, καθώς και στα έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας. Υπάρχει πρόγραμμα, όραμα και πολλή όρεξη για δουλειά. Να είστε σίγουροι πως θα καταφέρουμε πολλά και σημαντικά πράγματα.

Κλείνοντας, με τι κριτήρια πιστεύετε εσείς ότι πρέπει να ψηφίσουμε την ερχόμενη Κυριακή;
Το ασφαλέστερο κριτήριο στις εκλογές είναι η ψήφος συνείδησης. Να ψηφίσουμε τους ανθρώπους που πιστεύουμε ότι μπορούν να προσφέρουν στον τόπο μας. Κάθε ώρα που περνάει και μένουμε στην απραξία, είναι μια χαμένη ευκαιρία για όλους μας. Ζούμε σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον και δεν έχουμε άλλη πολυτέλεια χρόνου.

Μπορούμε να γίνουμε ξανά οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, αν μάθουμε να κάνουμε διάλογο, να δουλεύουμε ομαδικά και να θέτουμε υψηλούς στόχους. Κυρίως όμως αν ενωθούμε ως κοινωνία. Να σταματήσουμε την εσωστρέφεια και τη μιζέρια. Να πιστέψουμε στη δύναμή μας. Τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε για τα νησιά μας και να ταξιδέψουμε μαζί στο μέλλον, αφήνοντας πίσω μας όλα αυτά που μας οδήγησαν σε αδιέξοδα. Σας καλώ όλους σε αυτό το ταξίδι που θα είναι εποικοδομητικό για τον τόπο μας. Πάμε όλοι μαζί ενωμένοι!

Διαβάστε ακόμη

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου