Τζον Κατσιματίδης: Δέχομαι πιέσεις να κατέβω για δήμαρχος Νέας Υόρκης

Τζον Κατσιματίδης: Δέχομαι πιέσεις να κατέβω για δήμαρχος Νέας Υόρκης

Τζον Κατσιματίδης: Δέχομαι πιέσεις να κατέβω για δήμαρχος Νέας Υόρκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 505 ΦΟΡΕΣ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Συνέντευξη στο «Bloomberg» παραχώρησε ο ομογενής δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος Τζον Κατσιματίδης (John Catsimatidis) και ερωτηθείς σχετικά με το πολιτικό του μέλλον, απάντησε: «Δέχομαι πιέσεις να κατέβω για δήμαρχος για ακόμη μια φορά. Εχουμε δρόμο ακόμα. Πρέπει πρώτα να γίνουν οι προεδρικές εκλογές και στη συνέχεια αποφασίζουμε».

Οπως αναφέρεται στον πρόλογο της συνέντευξης: «Ο εξωστρεφής 70χρονος δισεκατομμυριούχος συνδέεται με δύο από τις πιο γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ της πόλης: Έχει στην ιδιοκτησία του τα ‘Gristedes’ και τα οικονομικά υγιή πλέον ‘D’ Agostino’. Είναι θαμώνας των εστιατορίων ‘Smith & Wollensky’ και ‘Bobby Van’s’.Το 2013, ο άλλοτε Δημοκρατικός κατέβηκε υποψήφιος για τη Δημαρχία της πόλης με τους Ρεπουμπλικανούς, αλλά έχασε στον πρώτο γύρο. Σκέφτηκε, αλλά δεν έκανε προεκλογική καμπάνια το 2009».

«Είναι οικοδεσπότης μιας τοπικής ραδιοφωνικής εκπομπής της Κυριακής, με τίτλο ‘The Cats Roundtable’, όπου πήρε συνέντευξη από τον σύμμαχο του Τραμπ, Στιβ Μπάνον και τον δικηγόρο Αλαν Ντέρσοβιτς. Τον Ιούνιο προσφέρθηκε να πληρώσει 12,5 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τον ραδιοφωνικό σταθμό ‘WABC’, έναν σταθμό φιλικό προς συντηρητικές διασημότητες, όπως ο Μαρκ Λεβίν και ο Μπράιαν Κίλμεϊντ. Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί αργότερα μέσα στον χρόνο», τονίζει ο δημοσιογράφος του «Bloomberg».

«Ο Κατσιματίδης, ο οποίος μετανάστευσε από την Ελλάδα στις ΗΠΑ με την οικογένειά του όταν ήταν νεογέννητος, δεν κρύβει στην υποστήριξή του στον pρόεδρο Τραμπ – ειδικά όσον αφορά το μεταναστευτικό και το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Τα δύο παιδιά του ήταν μεταξύ των παρευρισκομένων σε μία εκδήλωση για τη συλλογή χρημάτων υπέρ του Τραμπ στα Χάμπτονς το περασμένο Σαββατοκύριακο», σημειώνει.

Ακολουθούν οι θέσεις του Κατσιματίδη σε ορισμένα από τα θέματα που του έθεσε προς συζήτηση ο δημοσιογράφος του «Bloomberg»:

Για το μεταναστευτικό:
Είμαι μετανάστης. Θέλω τη μετανάστευση. Ας δεχθούμε όμως τους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα μας, αντί αυτών που θέλουν να τη βλάψουν. Δεν μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα του κόσμου. Δεν θέλουμε τους τοξικομανείς, δεν θέλουμε ανθρώπους που νοικιάζουν παιδιά για να περάσουν τα σύνορα.

Για τις περικοπές φόρων του Τραμπ:
Εχουμε κάνει επιπλέον επενδύσεις εξαιτίας αυτών και μας έδωσε αυτοπεποίθηση για να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας και δεν έχουμε επενδύσει στο εξωτερικό.

Σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο:
Σε πολλούς δεν αρέσει ο Τραμπ και μερικές φορές έχουν δίκιο. Αλλά είναι ο μόνος που έχει το θάρρος να κάνει τα σωστά πράγματα για τη χώρα μας. Οι Κινέζοι για τα τελευταία 10 χρόνια μας έχουν κατακλέψει.
Το να δίνεις ένα μικρό περιθώριο στους δασμούς είναι μια καλή ιδέα. Οι Κινέζοι είναι πολύ περήφανοι άνθρωποι και πρέπει να περισώσουμε την αξιοπρέπειά μας.

Για την καμπάνια επανεκλογής του Τραμπ:
Δεν ψάχνω δουλειά. Είμαι εδώ για να βοηθήσω.

Για τους Δημοκρατικούς:
Ο Τζο Μπάιντεν είναι η πιο λογική επιλογή.

Για τη μάχη των Φιλελεύθερων με τους Συντηρητικούς:
Δεν είμαι ούτε ακροδεξιός, ούτε ακροαριστερός. Οταν κατέβηκα για δήμαρχος, είχα τη στήριξη των Φιλελευθέρων (Liberal Party). Είμαι ένας λογικός άνθρωπος της μέσης οδού. Είμαι φιλελεύθερος όσον αφορά τη βοήθεια στους Αμερικανούς. Είμαι συντηρητικός όσον αφορά την διασφάλιση των χρημάτων μας.

Για το πολιτικό του μέλλον:
Δέχομαι πιέσεις να κατέβω για δήμαρχος για ακόμη μια φορά. Έχουμε δρόμο ακόμα. Πρέπει πρώτα να γίνουν οι προεδρικές εκλογές και στη συνέχεια αποφασίζουμε.

(ΠΗΓΗ: «Εθνικός Κήρυκας»)

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο Πήτερ Άγγελος, ο Καρπάθιος δικηγόρος που έφτιαξε αυτοκρατορία στις ΗΠΑ

Η 77η Χοροεσπερίδα της κοινότητας Λέρου στην Αμερική

Εορτάστηκε στη Βαλτιμόρη η 76η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

Την 76η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι στην Αμερική

«Την ουσία να είσαι Έλληνας» γιόρτασαν οι Δωδεκανήσιοι της Μελβούρνης

Εκδήλωση στην Αυστραλία για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

Εκδηλώσεις στο Κονέκτικατ για την επέτειο της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Η κοπή πίτας του Παρροδιακού Συλλόγου στη Νέα Υόρκη