Γιάννης Φιόλλας: Θα ήθελα να δώσω τραγούδι μου στον Ρέμο και στον Αγγελάκα

Γιάννης Φιόλλας: Θα ήθελα να δώσω τραγούδι μου στον Ρέμο και στον Αγγελάκα

Γιάννης Φιόλλας: Θα ήθελα να δώσω τραγούδι μου στον Ρέμο και στον Αγγελάκα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 597 ΦΟΡΕΣ

Συνέντευξη στο nto-re-mi.gr

Ο Γιάννης Φιόλλας είναι 22 χρονών και κατάγεται από τη Ρόδο.

Σπούδασε «Μουσική και Τραγούδι» και παίζει τέσσερα όργανα: βιολολύρα, λύρα, λαούτο και κιθάρα.
Έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ μουσικής στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, άλλα και στο φεστιβάλ μουσικής Feletin στη Γαλλία. Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε από την “All Greek Songs” το νέο του τραγούδι με τίτλο “Όνειρα Χαμένα” σε μουσική και στίχους δικούς του.

Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με το τραγούδι; Πόσα χρόνια ασχολείσαι;
Από μικρό παιδί είχα μουσικά ακούσματα αφού ο πατέρας μου παίζει ερασιτεχνικά διάφορα όργανα και στο σπίτι ακουγόντουσαν συνεχώς λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια. Σε ηλικία 7 ετών ξεκίνησα μαθήματα κλασικής κιθάρας και θεωρίας, ενώ παράλληλα ξεκίνησα και μαθήματα βιολολύρας. Μετά το λύκειο πήγα στη Θεσσαλονίκη και σπούδασα τραγούδι και μουσική. Δύο από τους καθηγητές μου ήταν ο Ηλίας Κόζας (Koza Mostra) και η Ραχήλ Τσελεπίδου (Emigre). Στη Θεσσαλονίκη εκτός από τις σπουδές ήθελα να αποκτήσω και την εμπειρία στο χώρο της μουσικής μιας και η πόλη αυτή φημίζεται για τη μουσική της κουλτούρα. Στη συνέχεια επέστρεψα στη Ρόδο και ξεκίνησα να εργάζομαι σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά του νησιού μου.

Πότε έκανες το πρώτο σου δισκογραφικό βήμα;
Η πρώτη μου δισκογραφική δουλειά έγινε το 2016. Στη συνέχεια έβγαλα ακόμα ένα τραγούδι το 2018 και πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε και το τρίτο μου τραγούδι. Όλα τα τραγούδια είναι σε δική μου μουσική και στίχους.

Σε τι ύφος είναι τα τραγούδια σου;
Το ύφος που είναι τα τραγούδια μου είναι ποκ – ροκ, όμως το τελευταίο μου τραγούδι είναι προς το πιο έντεχνο. Σε όλα μου τα τραγούδια έχω μέσα το όργανο που παίζω -τη βιολολύρα- όπου είναι το στοιχείο μου.

Πώς επέλεξες να μάθεις το συγκεκριμένο μουσικό όργανο;
Ξεκίνησα στα εφτά μου, το όργανο αυτό για κάποιο λόγο μου τράβηξε την προσοχή περισσότερο από όλα τα άλλα. Αρχικά ξεκίνησα να μαθαίνω μόνος μου και στη συνέχεια έκανα μαθήματα.

Στις live εμφανίσεις σου τι είναι αυτό που παρουσιάζεις;
Στις live μου εμφανίσεις αυτό που παρουσιάζω είναι κάτι ιδιαίτερο. Εμφανίζομαι με τη βιολολύρα και παρουσιάζω ένα πρόγραμμα με ποπ, ροκ και έντεχνα τραγούδια. Στα περισσότερα τραγούδια έχω τη βιολολύρα η οποία δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα.

Ποιες δυσκολίες έχεις αντιμετωπίσει μέχρι τώρα;
Οι δυσκολίες που έχω αντιμετωπίσει είναι αυτές που αντιμετωπίζει κάθε καινούργιος καλλιτέχνης σε αυτό το χώρο. Πιστεύω όμως πως με πολλή υπομονή, επιμονή και δουλεία όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Θυμάμαι για παράδειγμα στα πρώτα μου βήματα στη Θεσσαλονίκη δυσκολεύτηκα να βρω δουλειά μιας και δε γνώριζα κανέναν επιχειρηματία. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις κάθε νέος τραγουδιστής είναι πολλές και δε γνωρίζει εάν θα μπορεί να ζήσει μόνο από το τραγούδι.

Τι περιμένεις από το καινούριο σου τραγούδι;
Από το καινούργιο μου τραγούδι περιμένω να δω την ανταπόκριση που θα έχει από τον κόσμο. Το “Όνειρα Χαμένα” μου λένε ως τώρα πως είναι το καλύτερο που έχω κάνει. Είναι κάτι που πιστεύω και εγώ.

Από πού εμπνέεσαι όταν γράφεις ένα τραγούδι και από πού εμπνεύστηκες για το συγκεκριμένο; Είναι βιωματικά;
Για να γράψω ένα τραγούδι εμπνέομαι άλλοτε από προσωπικές μου καταστάσεις, άλλοτε από φίλους ή ακόμα και από κάποιον άγνωστο που θα βρω και θα μου πει μια ιστορία. Το συγκεκριμένο τραγούδι το είχα γράψει πριν από 2 χρόνια και περίμενα την κατάλληλη στιγμή για να το κυκλοφορήσω.

Έχεις γράψει πολλά τραγούδια; Σκέφτεσαι να γράφεις και για άλλους;
Ναι, έχω μερικά τραγούδια στην άκρη και φυσικά έχω σκεφτεί να γράψω και για άλλους. Θα ήθελα να δώσω τραγούδια μου σε καλλιτέχνες. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά.

Σε ποιον καλλιτέχνη που θαυμάζεις θα ήθελες να δώσεις τραγούδι;
Θα ήθελα να δώσω σε όσους περισσότερους γίνεται. Θα ήταν τιμή μου να τραγουδάνε τραγούδια μου. Κάποιοι τραγουδιστές που θαυμάζω και μακάρι κάποτε να πούνε δικά μου τραγούδια είναι ο Αντώνης Ρέμος, ο Νίκος Βέρτης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Χρήστος Μάστορας, ο Γιώργος Σαμπάνης, ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Γιάννης Χαρούλης κ.ά.

Με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς σε live;
Σε live θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Γιώργο Σαμπάνη, το Χρήστο Μάστορα και από τους έντεχνους με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Γιάννη Αγγελακα και τον Παύλο Παυλίδη.

Τα μελλοντικά σου σχέδια;
Στο μέλλον θα ήθελα να βρίσκομαι στη Αθήνα για εμφανίσεις. Προς το παρόν βρίσκομαι στο νησί μου τη Ρόδο και εμφανίζομαι σε διάφορα μαγαζιά.

Διαβάστε ακόμη

Ο 89χρονος Ροδίτης που έχει 6 παιδιά, 66 εγγόνια και δισέγγονα

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου