Συνάντηση  του Δημάρχου Χάλκης με τον Υφυπουργό οικονομικών για την ολοκλήρωση του Βιολογικού

Σε δελτίο Τύπο που εξέδωσε ο Δήμος Χάλκης για την ολοκλήρωση του Βιολογικού στο νησί αναφέρει τα εξής:

Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Ευάγγελος Φραγκάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο με θέμα συζήτησης τις αδειοδοτήσεις για το έργο «Εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων» στη νήσο Χάλκη.

Ο Υφυπουργός κατανόησε πλήρως την σημαντικότητα του έργου για την τοπική κοινωνία της Χάλκης και έδωσε εντολή στα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου να δώσουν προτεραιότητα για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων.

Ένα έργο που επί πολλά έτη, 21 για την ακρίβεια, "θαλασσοδέρνεται" στα πλαίσια μελετών, σχεδίων και αδειοδοτήσεων και τώρα γίνεται μια προσπάθεια από την νέα Δημοτική Αρχή , ανασύνταξης και δρομολόγησης των όσων έμειναν ανολοκλήρωτα.

Το έργο μπορεί να χαρακτηριστεί με ευκολία δαιδαλώδες όμως παρόλα αυτά ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζήμαρκος σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση του.

Η Κτηματική υπηρεσία του νομού Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα ο προϊστάμενος κ. Παναγιώτης Τριανταφύλλας και οι συνεργάτες του στηρίζουν την προσπάθεια.

Ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΡ κ. Γεώργιος Υψηλάντης είναι ο άνθρωπός που δίνει "μάχες" για την επιτυχή ολοκλήρωση του φακέλου του έργου.

Η κατασκευή του Βιολογικού της Χάλκης είναι ένα θέμα ζωής για όλο το νησί, όλοι οι εμπλεκόμενοι αρμόδιοι φορείς, επώνυμοι και ανώνυμοι, προσπαθούν τα μέγιστα ώστε να προσπελαστούν τα προβλήματα που παρουσιάσθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.