Πέτυχε η εξόρμηση αιμοδοσίας στη Ρόδο από τον Ερυθρό Σταυρό

Πέτυχε η εξόρμηση αιμοδοσίας στη Ρόδο από τον Ερυθρό Σταυρό

Πέτυχε η εξόρμηση αιμοδοσίας στη Ρόδο από τον Ερυθρό Σταυρό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 65 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 29 Μαρτίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2690

ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ ΕΠΕΤΥΧΕΝ Η ΕΞΟΡΜΗΣΙΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΕΝΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΝΕΟΙ ΑΛΤΡΟΥΙΣΤΑΙ

Με επιτυχίαν εγένετο κατά την διάρκειαν της παρελθούσης εβδομάδος η εξόρμησις εις τα πλαίσια της εβδομάδος Αιμοδοσίας.

Το τοπικόν τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανέπτυξε ζωηράν δραστηριότητα τόσον εις την πόλιν όσον και εις μεγάλον αριθμόν κοινοτήτων της υπαίθρου και κατώρθωσε να προσελκύση αξιόλογον ενδιαφέρον εκ μέρους των κατοίκων προς την αιμοδοσίαν.

Σχετικώς προς την εξόρμησιν αυτήν ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Δημητράκης, ανεκοίνωσεν ότι η υπηρεσία του εκινήθη ικανοποιητικώς και επέτυχε την προσέλκυσιν προς εγγραφήν ενός αριθμού νέων αιμοδοτών, οι οποίοι ασφαλώς θα αυξηθούν σημαντικά κατά τας προσεχείς εβδομάδας.

Αναφερόμενος εις το ιστορικόν της αιμοδοσίας ο κ. Δημητράκης ετόνισεν ότι από του Μαρτίου του 1946 μέχρι του τέλους Φεβρουαρίου 1960 αι αιμοδόται Ρόδου προσέφεραν συνολικώς 102 κιλά αίματος, τα οποία εχρησιμοποίηθησαν εις διαφόρους περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης διά την διάσωσιν ασθενών.

Κατά το ίδιον χρονικόν διάστημα εγένοντο πολλαί προσπάθειαι δια την αύξησιν του αριθμού των αιμοδοτών, τον παρελθόντα δε Φεβρουάριον οι αιμοδόται ανήρχοντο εις 140, προσφέροντες το αίμα των εντελώς δωρεάν και λαμβάνοντες σπανίως από την υπηρεσίαν ιματισμόν και μικροποσότητας τροφίμων.

Καταλήγων ο κ. Δημητράκης υπεγράμμισεν ότι είναι συγκινητική η κατανόησις που επιδεικνύουν όλοι οι κάτοικοι της Ρόδου διά τον θεσμόν και ότι έχει πληροφορίας, συμφώνως προς τας οποίας, αι τάξεις των αιμοδοτών θα αυξηθούν πολύ, από νέους Ροδίους διαπνευομένους από αισθήματα φιλαλληλίας και αλτρουϊσμού.

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟΝ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ ΘΑ ΓΙΝΗ ΕΝΤΑΥΘΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ;
Ως ανεκοίνωσεν η Α.Σ. ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Σπυρίδων, η σύσκεψις των Πανορθοδόξων η οποία θα λάβη χώραν εις Ρόδον απεφασίσθη κατ’ αρχάς όπως λάβη χώραν τον προσεχή Σεπτέμβριον.

Κατά την εν λόγω σύσκεψιν θα προγραμματισθούν τα θέματα τα οποία θα συζητηθούν κατά την προσύνοδον των Ορθοδόξων Εκκλησιών καθώς επίσης θα ορισθή και ο τόπος διεξαγωγής της Προσυνόδου. Πιθανόν αυτή να λάβη χώραν εις Ρόδον η οποία πληροί άπασας τας προϋποθέσεις.

Εις την Σύσκεψιν της Ρόδου θα μετάσχουν αντιπρόσωποι εξ όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών οι οποίοι με τους αντιπροσώπους του Τύπου θα είναι εκατόν περίπου. Κατ’ εγκύρους πληροφορίας μας η έναρξις της Συσκέψεως θα λάβη χώραν εις τον Ιερόν Ναόν του Ευαγγελισμού, αι δε συσκέψεις αυτής θα συνεχισθούν εις την μεγάλην αίθουσαν των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εν τω μεταξύ υπό την προεδρία της Α.Σ. συνεστήθη Διοργανωτική Επιτροπή η οποία θα καταρτίση το πρόγραμμα των τελετών, επισκέψεων, κ.λπ. αι οποίαι θα λάβουν χώραν κατά τας ημέρας της διεξαγωγής των εργασιών της Συσκέψεως. Ως ανεκοινώθη το πρόγραμμα θα ανακοινωθή εντός του προσεχούς μηνός. Εξ άλλου η Α.Π. ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρας δι’ εγγράφου του προς την Ιεράν Μητρόπολιν Ρόδου εγνώρισεν ότι εφ’ όσον μεταβή εις Αθήνας τον προσεχή μήνα δι’ επίσημον επίσκεψιν θα επισκεφθή μεταξύ άλλων και την Ρόδον.

Ως ανεκοινώθη ο Πατριάρχης θα πραγματοποιήσει περιοδείαν εις Αθήνας, Θεσσαλονίκην, Καβάλλα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδον και πιθανόν εις Πάτμον.

ΑΝΕΧΩΡΗΣΕΝ Ο κ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ
Ανεχώρησε χθες εις Αθήνας ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Κωτιάδης. Προχθές ο κ. Κωτιάδης συνειργάσθη μετά του Νομάρχου κ. Ιωάννου επί Δωδεκανησιακών θεμάτων.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Πώς είδε την Ρόδον ο κ. Υβ. Νταρτουά

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καταγγέλεται διώγμος εξαπελύθη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον θα αναχωρήσουν τα Σπογγαλιευτικά της Καλύμνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Θα απονεμηθώσι έπαινοι εις τους οδηγούς και εισπράκτορας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Νεαρός αθλητής ετραυματίσθη σοβαρώς με σιδηράν «σφαίραν»