Συνάντηση δημάρχου Χάλκης με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Συνάντηση δημάρχου Χάλκης με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Συνάντηση δημάρχου Χάλκης με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 307 ΦΟΡΕΣ

Με την υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Ευάγγελος Φραγκάκης.

Τοποθετήθηκε και παρέθεσε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάθε χρόνο οι λιγοστοί μαθητές του νησιού, λόγω νησιωτικότητας και απομόνωσης.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως η παιδεία αποτελεί την μοναδική κινητήρια δύναμη που μπορεί να αλλάξει τη δομή και τη φιλοσοφία ενός τόπου.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, «σκοπός ενός νησιού είναι να δημιουργεί καλούς μαθητές οι οποίοι μετά το πέρας των μαθητικών τους χρόνων και την ολοκλήρωση των σπουδών τους σε οποιαδήποτε βαθμίδα εκπαίδευσης, θα έχουν αποκομίσει μια θετική εμπειρία από τα μαθητικά τους χρόνια στο ακριτικό νησί τους και να επιθυμούν να επιστρέψουν εκεί και να μεταφέρουν τη γνώση τους στον ίδιο τον τόπο τους.

Μόνο με την παροχή ίσων ευκαιριών στην παιδεία δεν θα υπάρξουν μελλοντικές μορφωτικές, επαγγελματικές, κοινωνικές, ταξικές ανισότητες.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχει από πλευράς Υπουργείου Παιδείας ένας καλύτερος και εγκυρότερος προγραμματισμό αλλά και οικονομικά κίνητρα για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τους αναπληρωτές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, γιατί και αυτοί με τη σειρά τους είναι αφανείς ήρωες της αλυσίδας της εκπαίδευσης που μετακινούνται από τόπο σε τόπο με όποια δυσκολία συνεπάγεται αυτό.

Προσφάτως η Βουλή ψήφισε τη διπλή μοριοδότηση για τους εκπαιδευτικούς δίνοντάς τους ένα σημαντικό κίνητρο, γεγονός το οποίο δείχνει πως θα υπάρχει μια θετικότερη εξέλιξη σε τόπους όπως η Χάλκη.

Η συζήτηση έκλεισε με την κοινή γραμμή και των δύο πως η μόρφωση και το δικαίωμα στη γνώση αποτελεί δικαίωμα και αγαθό για όλους και όχι προνόμιο μόνο όσων ζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και την δέσμευση της Υφυπουργού για προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων εκπαίδευσης καθώς και υλικού εκπαιδευτικής Ρομποτικής τα οποία θα εκσυγχρονίσουν τη μαθησιακή διαδικασία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του σχολείου της Χάλκης».

Διαβάστε ακόμη

Στις Βρυξέλλες ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, για το έργο «Οικοδομώντας την Ευρώπη με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Κεντρικός ομιλητής σε Συνέδριο του Τορίνο ο δήμαρχος Χάλκης Φραγκάκης Ευάγγελος

Με καλούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χάλκης

Η Λέσχη Lions Χάλκης συνεχίζει την πλούσια δράση της!

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου ΚΕΠ Χάλκης

Σημαντικό έργο για την εξοικονόμηση και διασφάλιση ποιότητας νερού πραγματοποιείται στη Χάλκη

City Οn Halki Pass-Η Χάλκη πρωτοπορεί και στην τεχνολογία

Ομιλητής στο Πανεπιστήμιο της Σιένα ο Δήμαρχος Χάλκης, Φραγκάκης Ευάγγελος