Έγκλημα η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά λένε τα επιμελητήρια

Έγκλημα η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά λένε τα επιμελητήρια

Έγκλημα η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά λένε τα επιμελητήρια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 266 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση του Επιμελητηριακού Ομιλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ)

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) για το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών στα νησιά από 1/6/2016. Ο ΕΟΑΕΝ εκπροσωπεί το σύνολο των Επιμελητηρίων της χώρας που στην αρμοδιότητά τους ανήκουν τα νησιά (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Σάμος, Χίος, Λέσβος, Βόρειες Σποράδες, Σκύρος, Θάσος και Σαμοθράκη).

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΟΑΕΝ:
«Την θλίψη, οργή και αγανάκτηση, γιατί από την 1η Ιουνίου 2016 τέθηκε σε εφαρμογή η 2η πράξη μιας «νησοκτόνου» πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνησή, καταργώντας τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε 11ακόμη νησιά του Αιγαίου, εκφράζει ο Επιμελητηριακός

Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) εκπροσωπώντας το σύνολο των Επιμελητηρίων της χώρας που στην αρμοδιότητά τους ανήκουν τα νησιά (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Σάμος, Χίος, Λέσβος, Βόρειες Σποράδες, Σκύρος, Θάσος και Σαμοθράκη).

Η εγκληματική αυτή πρακτική, που ακόμη και Κυβερνητικά στελέχη την χαρακτηρίζουν ως αντισυνταγματική, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2016, βυθίζοντας τα νησιά μας σε κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση, από την κατακόρυφη αύξηση του κόστους διαβίωσης και την συρρίκνωση της παραγωγικής δραστηριότητας, οδηγώντας πολλά απ΄ αυτά στην ερημοποίηση.

Διερωτώμεθα που είναι η συνταγματικά κατοχυρωμένη, από το άρθρο 101, ιδιαίτερη μέριμνα για τα νησιά, αλλά και η εφαρμογή έστω ενός μέτρου από την «ρήτρα νησιωτικότητας» και τη λειτουργία του Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής (ακόμη δεν έχει συνέλθει σε πρώτη συνεδρίαση !!!), που προβλέπουν οι διατάξεις του ν. 4150/2013.

Ως νησιώτες επιχειρηματίες δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε τα χειρότερα για τα νησιά μας, γι΄ αυτό και σε συνεργασία με τις νησιωτικές Περιφέρειες και τους Δήμους θα επιδιώξουμε να βρούμε δικαίωση ενώπιον των ελληνικών και των ευρωπαϊκών δικαστικών αρχών, έχοντας τη συμπαράσταση για το σκοπό αυτό και του Δικτύου Νησιώτικων Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR) όπου η Ελλάδα κατέχει την προεδρεία με τον Γιώργο Μπενέτο ( Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά)».
Ο Πρόεδρος
Θρασύβουλος Καλογρίδης

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη