Θα συνεχίσει τη λειτουργία του ο ΠΡΟΤΟΥΡ

Με την τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων του ΠΡΟΤΟΥΡ που αφορούν παρελθόντα έτη ασχολήθηκαν τα μέλη της διοίκησης του οργανισμού στη χτεσινή συνεδρίασή της.

Το δ.σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ που συνεδρίασε υπό την προεδρεία του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου, εξέφρασε αρχικά την ικανοποίησή του για την απόφαση του επιτρόπου να εγκρίνει την επιχορήγηση του οργανισμού από το δήμο Ρόδου με το ποσό των 300.000 ευρώ, κάτι που θα διασφαλίσει την συνέχιση της λειτουργίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό του χρέους για το οποίο γίνεται λόγος αφορά τα προηγούμενα δύο χρόνια, και αντιστοιχεί σε εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με την πληρωμή δράσεων, εκθέσεων, διαφημιστικών εντύπων, αλλά και την κάλυψη μισθοδοσίας, ασφαλιστικών εισφορών και φόρου εισοδήματος.

Το χρέος χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμο ενώ όπως έγινε γνωστό οι τοπικοί φορείς είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν πρόσθετα ώστε να επιλυθούν επιμέρους ζητήματα που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οι εκκρεμότητες θα τακτοποιηθούν μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου ώστε να μπορέσει ο ΠΡΟΤΟΥΡ να πάρει φορολογική ενημερότητα και να συνεχίσει τη λειτουργία του.