Η Ιταλική κυβέρνηση θα γυρίσει ντοκιμαντέρ στη Ρόδο

Η Ιταλική κυβέρνηση θα γυρίσει ντοκιμαντέρ στη Ρόδο

Η Ιταλική κυβέρνηση θα γυρίσει ντοκιμαντέρ στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 121 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 5 Απριλίου 1960 Αριθ. Φύλλου 2696

ΗΡΧΙΣΕΝ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΟΔΑΠΔ ΕΙΣ ΜΙΚΡΑΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΕΡΓΩΝ ΕΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ

Ο κ. ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ

Πληροφορούμεθα ότι κατόπιν διαταγής του Νομάρχου κ. Ιωάννου ήρχισεν εις μικράν κλίμακα και λελογισμένως η χρηματοδότησις εκ μέρους του ΟΔΑΠΔ των εν εκτελέσει έργων, καθώς και η εξόφλησις των ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Τονίζεται σχετικώς ότι ούτω, η αναστολή των έργων δεν διήρκεσε πέραν της εβδομάδος, αν και είναι γνωστόν ότι εάν δεν συναφθή δάνειον δεν είναι δυνατή η εκτέλεσις του προγράμματος.

Εν τω μεταξύ εγνώσθη ότι ο κ. Νομάρχης θα αναχωρήση σήμερον και κατά την εις Αθήνας παραμονήν του θα επικοινωνήση με το Υπουργείο Συντονισμού και Προεδρείας Κυβερνήσεως, διά το θέμα της συνάψεως δανείου παρά του ΟΔΑΠΔ.

ΑΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΥΣΚΕΨΕΩΣ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ
Εντός των ημερών (αναχωρούν εις Αθήνας άπαντες οι γεωπόνοι Γεωργικών, Εφαρμογών της Περιφερείας μας, προκειμένου να μετάσχουν κοινής συσκέψεως των γεωπόνων της 1ης και 10ης Επιθεωρήσεως προς εξέτασιν των πεπραγμένων και καθορισμόν ενιαίου προγράμματος ενεργειών, επί τη βάσει των κυβερνητικών οδηγιών. Η εν λόγω σύσκεψις θα αρχίση την 7ην τρέχοντος και θα διαρκέση επί τριήμερον, εκλήθησαν δε να παραστούν και οι Νομάρχαι των δύο περιφερειών.

ΞΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΟΠΕΡΑΤΕΡ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟΝ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ (Ι. αντ.). Ενώ αι προετοιμασίαι διά την αναχώρησιν των σπογγαλιευτικών της νήσου μας ευρίσκονται προς το τέρμα των, ανηγγέλθη προς τον Δήμον της νήσου μας ότι κατά την τελετήν του αγιασμού θα παρίστανται αρκετοί ξένοι δημοσιογράφοι, καθώς και οπερατέρ διαφόρων κινηματογραφικών εταιρειών οι οποίοι θα γυρίσουν ταινίας, ντοκυμανταίρ και στιγμιότυπα επικαίρων. Ούτοι θα είναι προσκεκλημένοι του Δήμου Καλύμνου, εις πλαίσια της προσπαθείας διά την τουριστικήν προβολήν της νήσου.

Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΙΣ ΘΑ «ΓΥΡΙΣΗ» ΤΑΙΝΙΑΝ «ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ» ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Ως ανεκοίνωσεν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης, ο καθηγητής Κούτολο, συνεργάτης της Ιταλικής τηλεοράσεως, εξεδήλωσεν ενδιαφέρον διά την λήψιν ταινίας ντοκυμανταίρ, η οποία θα προβληθή εις το δίκτυον της Ευρωπαϊκής τηλεοράσεως. Ο εν λόγω καθηγητής θα αφιχθή εις Ρόδον με συνεργείον αργότερον, αφού ρυθμισθούν διάφοροι λεπτομέρειαι, έχει δε υποσχεθή ότι θα επιδιώξη την τουριστικήν προβολήν της Ρόδου.

Η ΔΙΑΣΠΑΣΙΣ ΤΗΣ ΕΔΑ ΕΙΣ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Βουλευτής της ΕΔΑ αφίκετο εις Ρόδον το παρελθόν Σάββατον, προς διευθέτησιν των συνεχιζομένων διαφορών εις τους κόλπους των ηγετών της ΕΔΑ Δωδεκανήσου.
Ούτος ήλθεν εις επαφήν με ωρισμένα ηγετικά στελέχη και έκαμε παρατηρήσεις διά την συνεχιζομένην διάσπασιν, η οποία βλάπτει τα συμφέροντα του κόμματος.

1.400 ΒΙΒΛΙΑ ΕΔΩΡΗΣΕΝ Ο κ. Ι. ΚΑΖΟΥΛΛΗΣ
Εκομίσθησαν εις Ρόδον 1.400 τόμοι βιβλίων εις παραλαβήν της Δημοσίας Βιβλιοθήκης της πόλεώς μας, προερχόμενοι εκ δωρεάς του προέδρου της Ροδιακής Αδελφότητος Αλεξανδρείας κ. Ιωάννου Καζούλλη.
Τα εν λόγω βιβλία θα μεταφερθούν εις την βιβλιοθήκην εντός των ημερών.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Η ΣΧΟΛΗ ΤΥΡΟΚΟΜΙΑΣ
Εκπρόσωπος της Διευθύνσεως Γεωργίας Δωδεκανήσου ανεκοίνωσεν ότι κατά το πρώτον δεκαήμερον λειτουργίας της η Σχολή Τυροκομίας Καλαμώνος εσημείωσεν ικανοποιητικήν επιτυχίαν. Η εν λόγω Σχολή θα λειτουργήση επί δίμηνον και θε εκπαιδεύση αγρότας εις την αξιοποίησιν του γάλακτος και εις την παραγωγήν διαφόρων ειδών τυρών.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Διεθνούς φήμης ορχήστρες στο "Θέρμαι"

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Πώς είδε την Ρόδον ο κ. Υβ. Νταρτουά

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καταγγέλεται διώγμος εξαπελύθη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον θα αναχωρήσουν τα Σπογγαλιευτικά της Καλύμνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Θα απονεμηθώσι έπαινοι εις τους οδηγούς και εισπράκτορας