Φλας στο παρελθόν: Διασώθηκε από βέβαιο πνιγμό εννιάχρονη στην Κάλυμνο

 Φλας στο παρελθόν: Διασώθηκε από βέβαιο πνιγμό εννιάχρονη στην Κάλυμνο

Φλας στο παρελθόν: Διασώθηκε από βέβαιο πνιγμό εννιάχρονη στην Κάλυμνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 100 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τρίτη 1 Αυγούστου 1961 Αριθ. Φύλλου 3090

ΔΙΕΣΩΘΗ ΕΚ ΒΕΒΑΙΟΥ ΠΝΙΓΜΟΥ ΕΝΝΕΑΕΤΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟΝ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ (του ανταποκριτού μας).
Ο Γ. Μ. Μακαρούνας, ετών 25, βιβλιοπώλης διέσωσεν εκ βεβαίου πνιγμού τον εννεατή Κώσταν Μπουλαφέντην. Ο Μικρός Κώστας είχεν εισέλθη εντός μικρού κανώ και έκανε κωπηλασίαν εντός του Λιμένος.

Ολίγον αργότερον όμως σφοδρός άνεμος, παρέσυρεν έξω του λιμένος και εις απόστασιν δύο μιλλίων περίπου το κανώ με τον εννεατή και κατάκοπον Κυβερνήτην του, όστις κατά την διάρκειαν του ανέμου απώλεσεν τα κουπιά. Παρακολουθών ταύτα ο Μακαρούνας, χωρίς να χάση καιρόν ερρίφθη εις την θάλασσαν και αφού κατόρθωσεν να πλησιάση το ημιβυθισθέν κανώ, μετά ημίωρον πάλην διέσωσε τον μικρόν.
Σ.Ν.Α.

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΟΥ ΖΗΤΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΙΝ ΔΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟΝ ΕΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ
Πληροφορούμεθα εκ της νήσου Νισύρου, ότι ο Δήμος Μανδρακίου δι’ εγγράφου του προς τον σύλλογον Γνωμαγόραν Αμερικής ζητεί απ’ αυτόν όπως συμβάλει τόσον χρηματικώς, όσον και ηθικώς, διά την τοποθέτησιν, ενός μαθηματικού εις το εκεί Γυμνασιακόν Παράρτημα.
Εις τούτο τονίζεται ότι εάν τελικώς κατορθωθή και διατηρηθή και εφέτος τούτο, ασφαλώς του χρόνου θα συμπεριληφθή εις τα παραρτήματα πρώτης βαθμίδος.

Δέον να σημειωθή ότι το ποσόν μισθοδοσίας ενός μαθηματικού ανέρχεται εις 50-60.000 δρχ. ετησίως. Τέλος εις το εν λόγω έγγραφον τονίζεται ότι η διατήρησις τούτου είναι αναγκαία διά την ανάπτυξιν του πνευματικού επιπέδου των παιδιών της νήσου.

ΗΡΙΣΤΕΥΣΕΝ ΕΙΣ ΠΤΥΧΙΑΚΑΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΚΩΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΕΙΣ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ
Εντός της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου απεφοίτησαν εκ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τρεις Δωδεκανήσιοι, άπαντες εκ Κω, οίτινες είναι οι εξής: Σόκιαλη Αικατερίνη (Θεολογικής), Κώστας Ματθαίος (Νομικής) και Δημήτριος Φουρτούνης (Νομικής).
Εκ τω ανωτέρω πτυχιούχων ο κ. Κώστας Ματθαίος, όστις ως γνωστόν τυγχάνει συνεργάτης της «ΡΟΔΙΑΚΗΣ», έλαβε το πτυχίον της Νομικής με βαθμόν άριστα. Ούτος εξ άλλου καθ’ όλην την διάρκειαν των σπουδών του διετήρει υποτροφίαν του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, δεδομένου ότι κατά τας τμηματικάς εξετάσεις επετύγχανε τον μεγαλύτερον βαθμόν μεταξύ των συμφοιτητών του, του αυτού έτους.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΝ
Το αγαπητόν μου φίλον κ. Πέτρου Ιωάννην δημοδιδάσκαλον μνηστευθέντα μετά της δίδος Ευαγγελίας Οικονόμου (δημοδιδασκαλίσσης) συγχαίρω και εύχομαι ταχείαν την στέψιν.
ΚΑΒΑΔΑΣ ΤΗΛ.

ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΕΙΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΝ
Προχθές επραγματοποιήθη επίσκεψις 100 εκδρομέων Ροδίων και ξένων εις την Ιεράν μονήν του Πανορμίτου Σύμης. Εις την μονήν ευρίσκονται επίσης 140 εκδρομείς εξ Αθηνών.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Διεθνούς φήμης ορχήστρες στο "Θέρμαι"

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Πώς είδε την Ρόδον ο κ. Υβ. Νταρτουά

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καταγγέλεται διώγμος εξαπελύθη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον θα αναχωρήσουν τα Σπογγαλιευτικά της Καλύμνου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Θα απονεμηθώσι έπαινοι εις τους οδηγούς και εισπράκτορας