Απογοητευτικά τα μηνύματα από το Βέλγιο για την Ρόδο

Απογοητευτικά τα μηνύματα από το Βέλγιο για την Ρόδο

Απογοητευτικά τα μηνύματα από το Βέλγιο για την Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 684 ΦΟΡΕΣ

Διψήφιο το ποσοστό μείωσης των κρατήσεων

Απογοητευτικά είναι και από το Βέλγιο τα μηνύματα για τη φετινή τουριστική περίοδο, καθώς η εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή για τη Ρόδο, θέλει τις κρατήσεις να καταγράφουν μείωση σε διψήφιο ποσοστό.

Η έκθεση Salon des Vacances 2016, που άνοιξε χτες τις πύλες της στις Βρυξέλλες και συγκεντρώνει όχι μόνο τουριστικούς οργανισμούς από το Βέλγιο τη χώρα στην οποία διεξάγεται αλλά και από τις γύρω χώρες της κεντρικής Ευρώπης, δεν επιτρέπει δυστυχώς καμία αισιοδοξία τουλάχιστον για αυτό το διάστημα.

Τα στοιχεία κάνουν λόγο για μείωση της τάξης του 25% όσο δηλαδή είναι η πτώση στις κρατήσεις και από την Ολλανδία, με όλους τους τουριστικούς επιχειρηματίες της Ρόδου που παραβρίσκονται να κάνουν λόγο για… συγκοινωνούντα δοχεία.

Η μείωση αυτή αφορά σχεδόν όλους τους τουρ οπερέιτορς, και έρχεται να αποτυπωθεί εν μέσω κλίματος φόβου για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στο Βέλγιο. Αυτός είναι και ο λόγος που το κλίμα χτες στην έκθεση ήταν αρκετά υποτονικό.

Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους ελληνικούς προορισμούς παρουσιάζουν και αυτοί πτωτική τάση όμως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα ποσοστά της είναι πολύ μεγαλύτερα.

Το πρόβλημα είναι εντονότερο στην Κω όπου η πτώση στις κρατήσεις ξεπερνά το 50%, κατάσταση που είναι ίδια και στη Λέσβο.

Το συμπέρασμα είναι ότι τόσο η Βελγική αγορά όσο και οι υπόλοιπες αγορές χαρακτηρίζονται από μεγάλη αβεβαιότητα και κανένας δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει ποια θα είναι η εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου με αυτά τα δεδομένα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να «γεμίσει» το νησί με τους τουρίστες της τελευταίας στιγμής και αφού έχουν σταματήσει λόγω πληρότητας οι κρατήσεις σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Όπως είναι γνωστό, η ΠΝΑΙ έχει εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ δικό της σταντ στην έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου προκειμένου να φιλοξενήσει όσους επιχειρηματίες της Ρόδου δώσουν το παρών.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο