Bράβευση έργων μαθητών των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου

Bράβευση έργων μαθητών των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου

Bράβευση έργων μαθητών των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1481 ΦΟΡΕΣ

Για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής «Δημιουργώντας μικρές ιστορίες»

Την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 στις 11:00-12:30 μέσω τηλεσυνάντησης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προς τιμήν όλων των μαθητών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό δημιουργικής γραφής «Δημιουργώντας μικρές ιστορίες» που διοργάνωσε η Σ.Ε.Ε. Φιλολόγων Δωδεκανήσου δρ. Κωνσταντίνα Καλαούζη του 2ου ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Δωδεκανήσου με την ευγενική χορηγία της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου.

Ο διαγωνισμός αυτός αποτέλεσε μέρος της δράσης δημιουργικής γραφής που ξεκίνησε κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020, (Φεβρουάριος του 2020) με σεμινάριο εκπαιδευτικών που διοργανώθηκε από τη Σ.Ε.Ε. Φιλολόγων κα Καλαούζη και την υπεύθυνη της σχολικής βιβλιοθήκης του 7ου Γυμνασίου Ρόδου κα Μέλπα Μαυριδή, φιλόλογο στη βιβλιοθήκη και στην αίθουσα εκδηλώσεων του 7ου Γυμνασίου Ρόδου. Εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών, λόγω της πανδημίας, ο διαγωνισμός παρατάθηκε έως αυτή τη σχολική χρονιά 2020-2021.

Πιο αναλυτικά, η Σ.Ε.Ε. Φιλολόγων Δωδεκανήσου εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:
«Με συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια διαβάσαμε τις τόσο ενδιαφέρουσες «μικρές ιστορίες» που δημιούργησαν οι μαθητές μας και, είναι αλήθεια, με μεγάλη δυσκολία προκρίναμε τις καλύτερες.

Όλες οι ιστορίες είχαν το αποτύπωμα του δυναμισμού και της ευαισθησίας της εφηβικής ηλικίας με θέματα και τρόπους γραφής που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος και προκαλούν την προσοχή του αναγνώστη. Αξίζουν, λοιπόν, θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και βεβαίως ένα μεγάλο μπράβο στους/στις φιλολόγους που τους καθοδήγησαν και τους διδάσκουν την τέχνη του λόγου.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κο Ιωάννη Παπαδομαρκάκη, που στάθηκε πολύτιμος αρωγός στη δράση, προσφέροντας την αιγίδα της Διεύθυνσης με ποικίλους τρόπους και στον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου, κο Σάββα Χριστοδούλου για την υποστήριξη της δράσης με τη χορηγία για την εκτύπωση των επαίνων.

Ευχαριστούμε, ακόμα, τον τυπογράφο κο Νικόλαο Χατζηκαλημέρη που φιλοτέχνησε με τόση ευαισθησία και καλαισθησία τους επαίνους για τη συμμετοχή στη δράση.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες, επίσης, οφείλονται στον κο Νικόλαο Φουτούλη, πρόεδρο του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου καθώς και στα μέλη του Δ.Σ αυτού, για τη δωρεά βιβλίων αξίας 500 ευρώ στους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό. Με την ευγενική αυτή χορηγία αποδεικνύεται η εξαιρετική ευαισθησία του επιστημονικού αυτού συλλόγου σε θέματα παιδείας. Τα βιβλία στα χέρια των εφήβων μαθητών θα είναι το όχημα για το ταξίδι στην τέχνη, στη γνώση, στην αυτογνωσία.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου πρέπει να είναι υπερήφανος για τη συμβολή του σε αυτό. Ευχόμαστε και ελπίζουμε να είναι συμπαραστάτης και αρωγός μας και σε επόμενες δράσεις. Ευχαριστούμε, ακόμα, τους διευθυντές, τους συλλόγους διδασκόντων και ιδιαιτέρως τους φιλολόγους των ακολούθων σχολείων που μετείχαν στη δράση: του 3oυ Γυμνασίου Ρόδου, του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, του 2ου Γυμνασίου Ρόδου, του 7ου Γυμνασίου Ρόδου, του 1ου Γυμνασίου Κω, του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου, του Γυμνασίου Γενναδίου Ρόδου, του ΓΕΛ Απερίου Καρπάθου, των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Πυθαγόρας Ρόδου, του ΓΕΛ Ιαλυσού, του ΓΕΛ Λέρου-Μπουλαφεντείου, του 1ου ΓΕΛ Ρόδου-Βενετοκλείου, του 4ου ΓΕΛ Ρόδου, του 5ου Γυμνάσιου Ρόδου, του Μπελλένειου Γυμνάσιου Λέρου, του Γυμνασίου Μασάρων Ρόδου, του Γυμνασίου Πάτμου, του 1ου Γυμνασίου Ρόδου, του 3ου ΓΕΛ Ρόδου, του Γυμνασίου - Λ.Τ. Αγαθονησίου, του Γυμνασίου -Λ.Τ. Κάσου και του ΓΕΛ Κρεμαστής Ρόδου.

Συγχαρητήρια εκφράζονται στους μαθητές και τις μαθήτριες που διακρίθηκαν: στη Σεβαστή Ιωσηφίδου του 3ου ΓΕΛ Ρόδου για το «Ιστορία ενός αφηγητή», στον Μάρκο Μαυρή του 4ου ΓΕΛ Ρόδου για το « Ο Δεκαεξάχρονος φονιάς», στον Noel Cruz του ΓΕΛ Ιαλυσού για το «Θα μείνω εδώ να σε περιμένω», στη Δανάη Ζήση του 1ου ΓΕΛ – Βενετοκλείου Ρόδου για το «Χωρίς Τίτλο», στον Σπυρίδωνα Ασπιώτη του 1ου ΓΕΛ Καλύμνου για το «Ολίβιο Ναβάρεζ», στην Πετρούλα Ιωάννα Καραμπάτη του ΓΕΛ Λέρου Μπουλαφεντείου για το «Πόλεμος και σκλαβιά», στην Ειρήνη Σκούλλου του ΓΕΛ Απερίου Καρπάθου για «Το άλλο πρόσωπο της φόνισσας», στις Παπαγιώργη Αικατερίνη, Παπαδημήτρη Αικατερίνη, Μητροπούλου Χριστίνα, Ελευθερία Παπακωνσταντή του ΓΕΛ Κρεμαστής για «Το τραγούδι».

Συγχαρητήρια, τέλος, και στους μαθητές και τις μαθήτριες γυμνασίου που διακρίθηκαν: στην Ελευθερία Παπαγιαννοπούλου του 1ου Γυμνασίου Ρόδου με το «Φοβάσαι;», στις Αργυρώ Καραμολέγκου, Στεφανία - Αγάπη Σχίζα, Βασιλεία Τσαπούκη του 5ου Γυμνασίου Ρόδου για «Το Χαμένο μενταγιόν», στην Ελένη Καπετανίδη των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ρόδου «Πυθαγόρας» για το «Θλιβερές Αναμνήσεις», στην Κατερίνα Βυρίνη, του 5ου Γυμνασίου Ρόδου για «Το νησί με τα πολλά πρόσωπα», στον Συμεών Λαδόπουλο του Μπελλένειου Γυμνασίου Λέρου για το «Έρωτας στον Σηκουάνα», στη Δήμητρα-Τσαμπίκα Ηλιού του Μουσικού Σχολείου Ρόδου για τα «Ταξίδια του μυαλού την εποχή του κορωνοϊού»,

στη Μαρία Μπαραϊκταρίδου του 1ου Γυμνασίου Κω για το «Ένα τηλέφωνο που ποτέ δε χτύπησε», στη Γεωργία Αγγελική Ζούγκα του 3ου Γυμνασίου Ρόδου για το «Αδελφική αγάπη», στην Ευθυμία Μαρία Τσαγγάρη του Μουσικού Σχολείου Ρόδου για το «Πίσω από το συρματόπλεγμα», στη Μαρίνα Κουκιά του Μουσικού Σχολείου Ρόδου για το «Κέρινη ανάμνηση», στον Δανιήλ Σαββάκη του 5ου Γυμνασίου Ρόδου για το «Όμως ο μπαμπάς δεν ερχόταν» (συνέχεια), στον Αποστόλη Σταυριανάκη των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ρόδου «Πυθαγόρας» για το «Φιλία χωρίς σύνορα», στην Μαρία Τσαμπίκα Παπαχριστοδούλου του 3ου Γυμνασίου Ρόδου για το «Ο κύκλος της ζωής», στην Παρασκευή Βλαχοπούλου του 7ου Γυμνασίου Ρόδου για το «Πόλεμος σημαίνει θάνατος»,

στην Ελένη Στεφανίδη του Μουσικού Σχολείου Ρόδου για το «Ο φόβος του γυρισμού» , στην Αναστασία Πόλια του 5ου Γυμνασίου Ρόδου για το «Ρόδος, Αύγουστος 224 μ.Χ.», στον Στέφανο Χρυσοχό του 7ου Γυμνασίου Ρόδου για το «Το ρολόι της αλήθειας», στην Μελπομένη Ασπασία Σαντορινιού του 3ου Γυμνασίου Ρόδου για το «Με λένε Σολιδά», στη Μαρία Μανταδάκη του Γυμνασίου Μασάρων για το « Ζωή αλλιώς...», στη Μαριάννα Τσαρούχα του Γυμνασίου Μασάρων για το «Χόουπ, το κορίτσι που σταμάτησε να κλαίει», στο Γιώργο Παπανικολάου του 3ου Γυμνασίου Ρόδου για το «Η διάσωση», στην Αθηνά Κουτίδη του Μουσικού Σχολείου Ρόδου για το «Μια ιστορία φτιαγμένη από αλήθειες του σήμερα», στην Ειρήνη Νικολή των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ρόδου «Πυθαγόρας» με θέμα «Η ιστορία του Ίλντι»,

στον Αργύρη Χαΐλή του 1ου Γυμνασίου Κω για το «Νικολάι (μια ιστορία βασισμένη σε διήγημα της κ. Κατσαμά από το βιβλίο Κοσμοδρόμιο)», στην Κωνσταντίνα Ξενακίδου του 2ο Γυμνασίου Ρόδου για το «Η ζωή είναι ωραία», στη Χρυσή Κλωνάρη του 7ου Γυμνασίου Ρόδου για το «Ένας έφηβος μετράει τις ώρες», στον Νικόλα Σαρίκο του 7ου Γυμνασίου Ρόδου για το «Ο φτωχός ήρωας με τη μεγάλη καρδιά», στη Βαρβάρα Μαρίνου Σταματέλου του Γυμνασίου Αντιμάχειας Κω για το «Ραχήλ, το κορίτσι της σοφίτας», στον Μπυλύκμπασι Τέρρι του Γυμνασίου Γενναδίου για το «Χαμένοι σε άλλο κόσμο», στον Γεώργιο Στυλιανό Καρύδη του Γυμνασίου Αγαθονησίου για το «Οι περιπέτειες του κυβικού Γιώργου», στη Γεωργία-Ειρήνη Μηνά του Γυμνασίου Κάσου για το «Οι τρεις πόρτες» και στη Διασώζουσα Μακαρούνα του Γυμνασίου Πάτμου για το «Κούκλα από πορσελάνη».

Όλες οι «μικρές ιστορίες» θα περιληφθούν σε ηλεκτρονικό βιβλίο που θα εκδοθεί την επόμενη σχολική χρονιά με τη φροντίδα της Σ.Ε.Ε. Φιλολόγων Δωδεκανήσου κας Καλαούζη και του Συνδέσμου Φιλολόγων Δωδεκανήσου.
Ευχαριστούμε τους μαθητές μας για την απόλαυση της ανάγνωσης, για το υπέροχο ταξίδι με όχημα τις δημιουργίες τους! Σε όλες τις ιστορίες αποτυπώνεται το κέφι και η έμπνευση των παιδιών μας! Είμαστε συγκινημένοι».

Διαβάστε ακόμη

Το 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου στην Εναρκτήρια Συνάντηση του Erasmus KA220 “Digital for Active Education”

«Γνωριμία με τις Πρώτες Βοήθειες» - Ενημερωτική εκστρατεία στα δημοτικά σχολεία από τους Διασώστες Ρόδου

Το έθιμο «Λαζαράκια» από το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου

Η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη στα Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία»

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε το 5ο Γυμνάσιο Ρόδου

Με 14 παιδιά η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα αθλητικής Ρομποτικής στην Κρήτη

Συμμετοχή του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στην Πάτρα

Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου